Prijava
 1.    

  Saučešće

  Iz dana u dan sve ucestalija pojava na fejsbuku, jutubu i slicnim sociopatskim mrezama. Svi su kao tuzni i tesko da ce da preteknu zbog preminule osobe. Osim vrlo tuznih i potresnih statusa odmah se kreiraju grupe u kojima su vidno izrazeni hvalospevi o pokojniku. Da je ziv, pokojnik bi verovatno samom sebi zavideo na svim tim dobrim osobinama koje ljudi navode. Da je pretekao mogao bi gomilu riba iz grupe i da povali koliko to daleko moze da ode. Ko zeli da bude in stavlja na profil svoju sliku sa gore pomenutim koga je uglavnom vrlo slabo i poznavao. Sve u svemu da ne zalis da umres odmah!

  Zauvek ces ostati u nasim srcu...
  Nebo nam te uze....:'( :'( :'(
  Pociwaj u miru ,brate moj....!:(((
  R.I.P.
  itd.

 2.    

  Saučešće

  Ono što bi ti izjavio svaki pošteni bankarski službenik nakon podizanja superpovoljnog kredita uz nikad manje minimalno učešće.
  Pod uslovom da ga to ne košta radnog mesta.

  - Gospodine, sa 4% kamate na godišnjem nivou i minimalnim učešćem od 70 evra možete podići kredit od 70000 evra...
  - E kul, do jaja, znači oma sutra idem po BeNVe i 15 dana Hajata, da namirim napaČenu dušu

 3.    

  Saučešće

  kada, da bi dokazala da si najjača drugarica, na Facebooku napraviš grupu podrške najboljoj drugarici kojoj je mama preminula.

  anna wollimo te, morash da budsh jaka <3

  http://www.facebook.com/group.php?gid=336533955086&ref=ts

 4.    

  Saučešće

  Akt saučesništva u delu gramatički. Ali se u narodu odomaćilo da je to prva stvar koju izjaviš porodici koja saranjujei nigde se, pa ni u pravu ne koristi više.

  Dečko i u ruci suza:
  - Dobar dan. Moje saučešće.
  Rodbina se krsti:
  - Bog s'tobom sine, kakav dobar dan?

  Naravno tu su i zvaničnici i mediji sa svojim telegram-dodaj ime saučešćima.

 5.    

  Saučešće

  Besmislena reč nastala sukcesivnim skraćivanjem isto tako besmislene rečenice "Primite moje saučešće, žalim za vašim gubitkom".
  Odgovor na saučešće je uglavnom "Hvala". Ono kao, umro ti je neko i dolazi neko drugi i izjavljuje ti to besmisleno saučešće a ti mu se onda zahvaljuješ.
  Po meni je ovaj "običaj" totalno bez poente i zato ne volim da izjavljujem saučešća, a ne volim ni da ga neko izjavljuje meni.

  O1: Izvini, koliko je kila krompira?
  O2: Pedes dinari
  O1: Hvala!