Prijava
 1.    

  Šit

  Kažemo za nešto što ne zadovoljava osnovne kriterijume kvaliteta. Nešto kao izmet, samo jednosložno i lakše za izgovor, jer ti je tako slatko da ga izgovoriš, pa onaj kome je upućeno ima utisak kao da si mu se posrao u gušu.

  - Ej, šta ima?
  - Ništa, bio sinoć na Ejmi Vajnhaus!
  - I, kako je Ejmica?
  - Ma, brate, luzerka, izašla na binu mrtva pijana, nije znala da l' je u Atini ili Njujorku, budaletina, a čim je izašla, sela na monitor i okrenula leđa publici. Kapiram, valjda treba da ispoštuješ publiku, a ne da joj okrećeš leđa.
  - U, jaka joj publika... I što je ona budaletina? Ti si taj koji joj je platio 40 evra da bi je gledao, a realno, izgled joj je šit, a i muzika je još veći šit, imam utisak kao da mi neko prdi u uši kad je čujem, a i pesme su joj šit i ponašanje je generalno uberšit, jedino ne razumem što se žališ, kao da nisi znao da je šit.
  - A i to što kažeš...
  -----------------------------------
  - Jesi gladan?
  - Jesam. Ima nešto kasvetno?
  - Imaš sarmu današnju i punjene paprike od juče.
  - A je l' ima nešto što nije šit?
  - Ima musake.
  - To je šit. Dalje?
  - Parizer? Ali to dajemo keru.
  - Nema veze, može. To je najmanji šit od svega gorenavedenog.
  -----------------------------------
  - Tata, jesam se lepo sredila za maturu?
  - Ne.
  - Što, šta mi fali?
  - Kao prvo, te cipele su ti šit, izgledaš jeftino, iako sam se isprsio silne pare da ti dam za cipele. Haljina ti je šit, dekolte ti je preveliki, realno nemaš ti tolike sise da bi bila tako dekoltirana, ovako si kao kakav akrep! I šminka ti je totalni šit, dodaje ti minimum 15 godina, izgledaš kao lombardijski kobasičar! Sve u svemu, imidž ti je šit.

 2.    

  Šit

  Sleng za hašiš.
  A hašiš je jelte smola marihuane, što će opet reći da nije isto što i trava iako ljudi to dvoje često miješaju.

  A: Inače, kako je bilo na ekskurziji?
  B: Havarija brate. Vjeruj mi da me još pucaju fleševi. Ono, fazon samo se uništavali cijeli dan od votke a onda naveče na kurve a Miki još nabavio neki šit iz Albanije. Znači, ludnica. Opet mi se ide.

 3.    

  Sit

  Sit je suprotnost Džedaja. Osnova njihove filozofije je moć: Sit mora stalno stremiti ka tome da bude moćniji, radi same moći. Dok Džedaji koriste Svetlu stranu Sile, koja se koristi pasivno, bez upotrebe snažnih i negativnih emocija, Sitovi koriste Mračnu stranu Sile, koja je nasilna i proizlazi iz negativnih osećanja. Kako reče Učitelj Joda:"Strah vodi mržnji, mržnja vodi besu, a bes vodi ka Mračnoj strani Sile". Međutim, Sitovi veruju kako su Džedaji slabi baš zato što se ne prepuštaju jakim emocijama, iz koje Sitovi zaista crpe neverovatnu snagu. Još po nečemu se razlikuju Sitovi od Džedaja: Dok Džedaj Red ima više Džedaj Učitelja i učenika(takozvanih padavana), Sitovi u svakom vremenskom periodu imaju samo dva člana: Sit Lorda i Učenika. "Dvojica mogu biti, ni manje, ni više. Jedan da predstavlja Moć, a drugi da žudi za njom.", da citiram Dart Bejna. To pravilo, poznato kao Pravilo Dvojice, uspostavio je Revan, koji je rekao:"Samo budala može imati više učenika od jednog". Jer, u prirodi Sitova je stalni konflikt, radi dostizanja moći, a previše ambicioznih Sitova mogu samo da se međusobno unište i "ode mas' u propas' ". Kada Učenik nauči sve što je mogao da nauči od Učitelja, Učitelj postaje nepotreban, te ga Učenik, po Sit tradiciji, ubija. Naravno, ako je moćniji od njega. Nekoliko puta u Star wars istoriji Pravilo Dvojice je bilo prekršeno, ali to sad nije bitno.
  E da, za razliku od Džedaja, Sitovi isključivo koriste crvene lajtsejbere.

  "Peace is a lie, there is only passion.
  Through passion, I gain strength.
  Through strength, I gain power.
  Through power, I gain victory.
  Through victory, my chains are broken.
  The Force shall free me."

  Prevod:

  Mir je laž, postoji samo strast.
  Putem strasti, stičem snagu.
  Putem snage, dobijam moć.
  Putem moći, ostvarujem pobedu.
  Putem pobede, moji lanci su razbijeni.
  Sila će me osloboditi.

 4.    

  Šit

  Obično znači sranje, ali se i koristi kao izraz za robu neku.

  -De je više Goksi? Rek'o je da će doneti malo šita.

 5.    

  Sit

  Pobesni posle ručka.

  E sit sam više tvojih sranja!

 6.    

  sit

  To je onaj feget što ne veruje Gladnom

 7.    

  SIT

  Nova emisija porodice Alvirovic pod nazivom SIT (sahrane i transport) koja se bavi ponudom pogrebne opreme u Srbiji i sigurnosti pogrebnih voyila u saobracaju.

  Mladen Alvirovic : U prilici smo da testiramo dva nova modela hrastovih sanduka : S - 300 i S - 200. Nova verzija S - 300 je namenjena za odrasle osobe preko 90 kg a S - 200 je verzija za decu do 13 godina uzrasta mada iz fabrike najavljuju i produzeni verziju za tinejdzere. Oba modela smo testirali na nasem NAVAK groblju i dosli smo do zanimljivih rezultata. Naime, veci i prostraniji model S - 300 nije pogodan za nosenje. Rucke su grube izrade i osobe sa krupnijim rukama ce imati problema prilikom transporta sanduka iz kola do rake. Manji model ima dva problema. Kad otvorite poklopac prvo sto vam upada u oci je plitkost. S- 200 jeste manja verzija ali u svojoj klasi ne pruza potrebnu prostranost i ekonomicnost. Drugi problem je u jednoslojnom lakiranju tako da ne preporucujemo sahranjivanje po ozbiljnijim padavinama da vas preminuli malisan ne povuce vlagu. Od pogodnosti kupovine izdvajamo popust za ucenike pod uslovom da je pokojnik bio odlikas.
  Mirko Alvirovic : Eto, dragi gledaoci videli ste i culi. Ponuda je raznovrsna i sad je sve na vama. A u sledecoj epizodi pozabavicemo se pogodnostima i manama kupovine polovnih sanduka. Do tada, sahranjujte oprezno i primite moje saucesce.

 8.    

  Šit

  Sinonim za stvar. Bilo koju stvar. Na engleskom šit (shit) znači "govno", ali i oni ovu reč upotrebljavaju za bilo šta u raznim prilikama. Recimo:

  - This is good shit! "Ovo je dobra stvar" (za neku pesmu ili neko jelo... šta god)

  - Maro, gde si ostavila onaj šit od juče? Mnogo je dobar, ja bih opet...
  - Eno ga tamo u trećoj fioci, i pazi da te ne vidi moja baba!

  ***

  - Srđane, pun je hodnik nekog šita, noge ću da polomim... skloni nekada za sobom!
  - Evo, ček'sekund samo...

  ***

  Nekada je to, međutim, samo običan, bukvalan prevod:

  - 'Bote lebac, kol'ki šit!
  - Izvini dragi, žurim... hajde ti pusti vodu i sredi to, ljubim te...

 9.    

  Šit

  Na Šonkonerijevskom, sedi.

  -Sit! Sit!
  -Oi! To je pas Šon Konerija!
  -Aha, ok, onda Šit!

 10.    

  ŠIT

  Manje popularan izraz koji označava serije koje se puštaju na Pinku i Prvoj i njima sličnim televizijama. Ovu reč treba tumačiti i kao anglosaksonsu reč "Shit", samo napisanu po Vuku, ali i kao složenu skraćenicu:
  ŠIT - Španske, Indijske, Turske.

 11.    

  Šit

  Povezivati dva komada tkanine iglom i koncem najčešće u cilju pravljenja nekog komada odjeće od istih.

  ... a ne ono što ste vi mislili :)))))

 12.    

  Šit

  Stranica u ekselu.

  - Kakvo si mi ovo sranje poslao?
  - Zašto sranje šefe? Baš sam se potrudio da sve podelim u šitove.
  - Da. I sada ih ima 48! Ko može tu da se snađe?

 13.    

  sit

  Lepo najeden....
  Stanje koje obozavam,pogotovo kad se posle finog obroka ,malo opruzim.Horizontala mi nekako ide uz sit

 14.    

  sit

  Kada se neko tako najede da mu smece iz pupka samo ispada.