Prijava
   

Trocifreni autobusi

Iz ugla uzvišene gospode, koja se nastanila u uži i širi centar Beograda:
Linije beogradskog GSP-a koje saobraćaju do prigradskih naselja, u kojima je i bog rekao laku noć, a nema nameru da poželi "Dobro jutro." (čitaj Sremčica ili Rušanj). Označeni su različitim kombinacijama od tri broja, a varijacije u slaganju cifara, mogu se istražiti, prilikom zaposlenja u firmi, čije je sedište u Ugrinovcima.

Iz ugla običnih smrtnika, jedino sredstvo koje ih može odvesti do željene destinacije. Svetlo spasa prilikom hladne noći, u kojoj se smrzavaš k'o ciganče na vetru. Ukoliko se četiri godine voziš linijom, čija je početna stanica kod kafane "Malo Kijevo" na Vidikovcu, a poslednja špediciono preduzeće "Bora Kečić", autobuse lokalce, možeš da obožavaš ili prezireš. Neki od popularnih "Seljobusa" su redovni i povezuju centar grada sa prigradskim naseljima, dok su drugi lokalni, služe kao jedina nit koja povezuje Sjebanište sa Okoguzištem, a na iste se čeka i po sat vremena.

601,602 surčinski
511 Sremčica - Glavna železnička stanica, popularni "petsto seljak"
521 "pesto dvaes gedža"
542 stara linija, nekada među radnicima rakovačkog basena popularan kao "Konkord"
531,532 Rušanjci
533 "Grobljanac" okreće se kod groblja "Orlovača"
107 PADINSKA SKELA - DUNAVAC
110 PADINSKA SKELA - ŠIROKA GREDA
300 i kusur Zaklopača, Ritopek, Boleč
400 i kusur Sedneš na Voždovcu pa gde stigneš, stigneš.

Komentari

ovo ti je clanak za novine!

za novine, jasta !!

Pozdrav iz suburbije :)

Nisu naše novine zaslužile ovakav tekst!
+++

Prase je sve reklo, ooodlična defka! :)

Uuu, al si ispljuvao Sremčicu...
Ne znam baš, ja se uvek obradujem 511-ici, a Sremčica je solidan kraj, verovatno nas nisi baš često posećivao... :)

Uuu, al si ispljuvao Sremčicu... Gresis sestro, ne mogu da gledam u pasulj ko gde zivi. Sremcica, Rusanj i pticija brda - najcesca tema zajebavanja centrasa na racun nas iz predgradja. Primer iz svakodnevnice, kao i ovaj 511 kojim sam se 4 godine svakodnevno vozio. Nadimak za njega nisam izmislio ja, nego ortaci iz pomenute Sremcice. Ovde sam sakupio meni poznata imena linija, neam nameru da nikoga pickenzi prozivam preko jebenog interneta. Moj kraj su na tu temu prozivali u Pavicevim serijama. Neandertalac Vukasin Golubovic nas je licno ispljuvao. Mojne da primas srcu, bilo sta sto pise na internetu, posedovalo to u sebi mrznju prema necemu sto smatras svojim, ili ne kao u ovom slucaju.

Zajebavala sam se Burzume :)...
Da sam te napala, ne bih stavila smajli na kraju komentara...
Svi se zajebavamo u vezi autobusa i svega toga, ništa novo, a i retko izlazim u Sremčicu (škola i nazad) pa nisam u fazonu 'brte ne diraj mi moj kraj' , ali mnogi to shvate skroz ozbiljno, kao da delim autobus sa svinjama i kokoškama, što već zna malo da iritira. pa sam radi reda ostavila komentar...

Upotreba smajlija je klasicno kurcouvaljivanje, koje se zloupotrebljava,tako da nikad ne znam kako da tumacim. Ovi sto im smetaju svinje i kokoske, ima da rade sklekove kad slucajno banu u kraj -iskreni zajebantski :) ZIVIO LOKALPATRIOTIZAM

Ne, retko koristim smajlije, i koristim ih da ne bi došlo do zabune...Kao što je Gvozdenović pametno rekao na forumu:

Emotikoni.Postaju deo naše rutine,uvukli su nam se pod kožu.Samo pratite svoje bivstvovanje na Vukajliji. Sve vam je smešno sudeći po količini smajlija koju ostavljate a duboko u sebi znate da vam je ustvari sve manje i manje stvari smešno...Plašimo se da će nas neko od sajberdrugova pogrešno shvatiti,uzeti nam za zlo nešto pa tovarimo jebene emotikone ko ludi posle svake smislene celine.Na četu,na forumu,na komentima...
I sam sam upao u njihovu prljavu mrežu...I onda sam samo rekao sebi: *Zašto sam sad koji kurac postavio smajli?*. Da neko ne bi pomislio da slučajno nisam i ovo jutro vickasto raspoložen i čovekoljubiv.

Ovo je odlicno, da je defka sad bi je pokrstio. Imam identicno misljenje, samo bih drugacije izrekao zbog svog ogranicenog vokabulara. Poenta ovog unakrsnog proseravanja, koje sa visestrukom dozom uvaljivanja kurca na finjaka, preko nekoliko komentara, sve u cilju kako se ne bi spustali na nivo dzibera i picketina koje svoju negativno raspolozenje istresaju u virtuelnom svetu, sprovodimo na sajtu cija je namena zabava, je ocigledna: Nemamo pametnija posla. Tebe i da razumem, svojevremeno sam i dangubio na mnogo losiji nacin, ali sada mi ne prilici tako da spustam gard. Из угла узвишене господе, која се настанила у ужи и шири центар Београда: ovo je prva recenica u definiciji na koju si trebala da obratis paznju. Ako nista, saznao sam da nas ima iz juznog BGa, ovde na Vuki.

Ovo sa emotikonima (kak'a reč, ko iz starogrčkog!) je totalno ludilo, ali je to jasno: kad reči izgube značaj, onda ti trebaju crteži za dodatno sporazumevanje.
A sa predgrađima je stvar zaguljena: ja živim na DorČolu. Ali recimo pouzdano verujem da će na Novom Beogradu biti centar grada, jednog dana, a da će na Terazijama biti mesingani stubići sa plišanim konopcem gde će turistički vodiči dovoditi svoja stada i deklamovati da su ovde jednom živeli Beograđani. I kad sam to jednom rekao pred mnogo ljudi, priđe mi jedna žena i reče, kao, lep mi bio govor, ali ono za centar grada... to je nemoguće. "Moguće je, gospođo, moguće, za sto pedeset godina, ili čak i brže..." A ona se zapanji, mislila valjda ja govorim o prekosutra. "Pa ovo je star grad, g-đo, 23 veka, zar ne?"
Tako ti ja mislim o centru i njegovim predgrađima, prijatelju Burzume & prijateljice ophidia...

Gde ti je ta kafana "Malo Kijevo"? :)

код гарден центра.

Ih, na početku radnog staža (u vreme nepravednih nam sankcija) sam dvocifrenim dolazila to početne trocifrenog, išla sa njim do kraja i savatavala još trocifreniji i sa njim išla do kraja.
I to mi je bilo najlepše radno mesto, da se razumemo!

Ulenji se čovek, u srednju sam putovao 50+ minuta, a sad mi mrsko do posla 10min.

Ma sad bih puzila do te nedođije. Ovde ume da bude nesnoso.

706 ЗЕЛЕЊАК - БАТАЈА (иако не звучи љомберски, места на којима стаје су божесачувај) Плус, торимау

E Burzume, sto nas napusti jebo ti bog mamu ludu...

:+D, petsto_seljak pobedio...

Jeste, Marvelj, 706 - čuvena "Šejka".

Do jaja :D Btw, petsto seljak mi je omiljena linija, mada nisam cula da ga tako zovu. Sednem, uzmem knjigu, citam, blejim, jedem sendvic, odmorim se od faxa, i onda stignem u Sremcicu ko nova :D XD (Zivela sam tamo 2 meseca prosle godine) :D Plus!!!

VOLIM BEOGRADSKE DEFKE SAMO KAD ČIKA BUKI NAPIŠE! BOGOTAC!

Бора Кечић - ТЕНТ А - линија 911
Опааааааа пичке, ко још може да се похвали да се вози 911ицом ололо
+++

Burza, majstor pera i doajen Vukajlijaškog oštrog pera, a poznat i kao ubojito krilo na VOS-u lolo

Odlično...
Dodaću još i 711 Bežanijsko groblje - Ugrinovci

Burza, majstor pera i doajen Vukajlijaškog oštrog pera

Htedoh da stavim "majstor pisane reči" :)

Ne....nešto treće sam hteo....nema veze +

Džoni, jes' dobar?

Relativno. Crk'o sam na poslu, pa onda čuku vremena kuvo, popio dve, tri čaše vina uz ručak i počeo da lupetam :)

511 nije petsto seljak nego petsto matke :D

Умрите, живела осамстошездесетица.

Nisam ispratio koji je razlog zasto je Burz banovan, ali mi je jako zao. Meni najdrazi autor na sajtu...

706 do elektronske industrije.... Drugi posao... Posle prvog koji je bio u Kneza Miloša, ovo mi je bilo kao da idem na Mesec...

308 i 310 voze do Malog i Velikog mokrog luga ali kao da uopšte nisu prigradske jer su jako blizu gradu... Tako da priča malo ne pije vodu ali svejedno + za našeg Burzuma!

ovi 107 i 110 verovatno služe da vote robijaše od zatvorskog bloka do farme svinja

601 - često jeban

+ iako mi vređaš kraj...

Moja profesorka latinskog ( ona što je pevala kod Bosiljke i Tasovca) živi u Ripnju ( dalje od Rušnja) a dolazi svaki dan u Zemun na posao.
Nikad je nema prvi čas u prvoj smeni.

а 704,706,707...петнаја??? Земунце ко јебе а?

GDE IDE 108 ???

Plus, odlična baš. :)

ЖИВЕО РУШАЊ!

šestokec kida bre, ide svakih pet minuta i vozi me do studenjaka ili na faks, najjači trocifreni bre :D

kaze se sesto seljak

Правда за често једанаеcет !!!!
Правда за често деceт !!!

Zemunci 601 zovu seto bedak. A zaboravili ste jednocifrene 71 za Ledine i paklena 47 za Resnik.