Prijava
 1.    

  Vetar

  Suptilan sinonim za epski moćan prdež smrti.

  - Teta Nevenka, šta je s Markom, nisam ga video dva dana?
  - Sine, Marko se izgleda otrovao nečim juče, čitav dan ima vetrove, pocrkasmo po kući, po čitav dan mi otvoren prozor, ubio ga bog, em on smrdi, em nas pobi promaja, da te bog sačuva.
  - Kakve vetrove, o čemu pričate, ne razumem.
  - Ma prdi strvina, ko konj. Smrdi mi kuća na govna, moram ga voditi lekaru, izgleda da mu je debelo crevo puklo.
  - Aha, pa što ne kažete tako.

 2.    

  Vetar

  Prirodna pojava koja se iznenada javlja kada neko na otvorenom pokusa za zapali cigaretu.

  Pusaci znaju.

 3.    

  Vetar

  Usmereno kretanje vazduha na koje obraćamo izistinsku pažnju jedino kada istresamo vreću iz usisivača ili bacamo pepeo.

  - Na šta ti to liče pantalone konju jedan!?!
  - Ćale, nisu samo pantalone! (kez od uva do uva) Vidi mi majicu!

 4.    

  Vetar

  Vazduh u žurbi.

 5.    

  Vetar

  Manipulator idiota.

  -Oš kurca il' nećeš? Kako vetar dune ti se predomisliš. Dogovori se sa sobom pa mi javi, voljno do tad.

 6.    

  Vetar

  Kretanje vazduha izazvano različitim atmosferskim pritiscima koje je najpoznatije po upoznavanju i zbližavanju komšija u zgradi koji se nikad pre nisu videli. Funkcioniše i kao svojevrsni informator o navikama i imovinskom stanju komšiluka.

  - Dobro jutro, komšinice. Vaše gaćice?
  - Ju! Jao komšo pa hvaaala vam, hihihi...
  - Ništa, ništa, i sledeći put :namig:

  - Pa dobro bre komšija pedeseti put ti vraćam ćebe, jebalo te ono, koji kurac ga kačiš kad je košava?!
  - Aj ne seri nego ulazi na rakiju, don'o mi rođak juče svežu.
  - Ma šta pričaš? Ajd...

  - Komšinice!!! Nauči to dete da ne piša s terase dok duva vetar da vam ne pošaljem moju da ti se poseru na prag, 'bem ti majku seljačku!!!

 7.    

  Vetar

  Naš svakodnevni frizer. Ponekad čak mislimo i da je bolje posećivati njega nego našeg redovnog kosošišača, jer nam nagrdi glavu isto kao da smo bili kod pravog frizera, ali besplatno.

 8.    

  Vetar

  Glavni krivac za crvene oči.

  - Sine, što su ti tako crvene oči?
  - Od veTra, majko.

 9.    

  Vetar

  Gramofon nadgrobnih ploča.

 10.    

  Vetar

  Kako kažu stručnjaci to je kretanje vazduha. Mada ja bih to drugačije okarakterisao. Pre bih rekao da je vetar neukusno divljanje vazduha. Prirodni agresivni fenomen. Posebna prednost mu je ta što se mnogo češće javlja takoreći iz čista mira. Tako sediš unutra,kraj prozora,slušaš ptice i odjednom ih ne čuješ više nego vidiš kako se letnja plastična stolica kotrlja sumanutom brzinom po dvorištu sa obavezno još dve tri kante za vodu. :)

 11.    

  Vetar

  Svaka promena u vazdušnom pritisku koju osetite kada pored vas protrči penzioner brzinom svetlosti,koji je maločas tražio da mu ustupite mesto na BUS stanici jer mu klecaju kolena,a autobus,tramvaj ili trolejbus dolazi.

  Primer:
  ,,Šibali su moju dušu
  I orkani i tornada..."

 12.    

  Vetar

  Nametljivi vazduh.

 13.    

  Vetar

  Sve je kurac, dokle više ovako, melanholija, ide vonTrir, kada će da prestane, moraš kod psihologa, ma on mii neće pomoći, baba odjebi, šta ti Dušane kenjaš, dokle više ovako još jednom, sve je sranje, duboko, ne mogu ovo da trpim, šta da radim, sve je uzaludno, možda da nađeš ribu, riba je uvek izvlačila, čak i kod Andrića, čemu sve ovo, koji će mi znanje, neću da odradim zadatu temu, ne bih ženu i dvoje dece, smor je, piči katatonia, dum metal, na radiju blok aut, baterije su crkle, čovečanstvo smara, profesor je degenerik, Vučić opet na teveu, Toma besedi, dvočasno sedenje na vece šolji, jedna pljuga, druga, pivo, drugo pivo, treće, krevet, pranje zuba, doručak, baba hajde prekini ne zanima me, Dušane obuzdaj se, šta te boli kurac šta sam radio za vikend, nema ništa novo, da tetka, ok je, nemoj da si dosadna, tetka odjebi. Ćao, da, ok su kod kuće, ok, pozdravi i ti tvoje, deda? Ma deda je dobro... a ne, ne, deda je umro, izvini zbunio sam se, ima mesec dana.

  Vetar kao tok misli, nanese novi talas vode, prepun mirisa morske trave, soli, sardina i krvi. Drmne podsvest da ispliva i izbaci na površinu svo zakopano nezadoviljstvo, donese novu nadu, kao što severac radi zatvorenicima proklete avlije, baci im mamac slobode van rešetaka kroz želju za skidanje bele majice na crne pruge. Ili crne majice na bele pruge?

  Udari u glavu osećaj živosti. Smeh, radost, dobar fazon brate, Miloše dobio si šuk, hahah, e pijemo za vikend biće do jaja svirka. Zovi neku pičetinu da se ne smorimo. Nazad u 375. , prolazis kroz vrata naroda, sloboda, osvajaš svet, tripuješ vođu. Napolen plače, Hitler se ubija, Spala crnina, prošlo četrdeset dana, manija, drma brza muzika, daj panteru brateee, crnci pevaju a-le-lu-ja, ma može i to, dan je radosta, šareno odelo, kit se nasukao, sunča se, zrak sunca prži lice, vitamin D radi, kalciferon, jačaju se kosti, kajsija pupi, dojaj trenuci, smeh, radost, dobar fazon.
  Sve je ovo prolazno, opet pao mrak jebote, opet dunuo vetar, daj pravi vetrenjaču.

 14.    

  Vetar

  Nenadjebiva visa sila koja vas duvanjem u facu tera da popizdite bez obzira da li ima prisutnih u krugu od jednog kilometra.

  Kako god okrenes, u facu duva.

 15.    

  Vetar

  Najveci duvadzija svih vremena.

 16.    

  Vetar

  Životni neprijatelj skijaša skakača, i nepripremljenih narkomana vani.

  Svi vi skijaši skakači ćete razumjeti o čemu pričam.

 17.    

  Vetar

  Zajeban igrač, šeret, zaviori zastavu na pola koplja i onome ko jeste i onome ko nije zaslužio.

 18.    

  vetar

  Mozes pisati uz veta,r niz vetar. Mozes ga samo gledati. Sam, posmatrati nevidljivo pomeranje vazduha. Cutis i gledas u prazno. Mnoge je vetar nasukao negde. Mnogo je puteva promenjeno. Prosto iskljucis motor i budes deo pesme deo nezaprljane price, deo univerzuma. Cisto dok ne mislis dok ne radis. U sebi imas milione godina evolucije i borbe kojoj dugujes svoj izgled i potencijal. Citas, gledas, vidis, menjasi nikad ne stajes putnice. Bilo je mnogo putnika pre tebe i bice ih jos. Nema utabanih staza.. Ides dok cuka kuca. Ko zna kakav je put pred tobom. Samo pognute glave.

  Primer ja nemam devojku. ne verujem u cudo ljubavi. Treba se to odrzavati kao biljka. Da se zaliva pazi. Mozda ona zna kako da pricu napravimo boljom da joj napravimo pocetak uvod. Da napravimo sami jak vetar i vidimo gde bi nam pokazao pravac. Ko neki magnet da se sastavi plus i minus pa nke duva kolko oce.