Prijava
   

Voće i gusti sok

Banane i gusti sok - šablon koji se poštuje, briga koja se pokazuje.
Dar pacijentu pri poseti nakon operacije. Kako su voće i gusti sok dobri po zdravlje, tako se bolesniku ni pod razno ne nosi koka kola, pljuge i vops, nego ovo, u nadi da će okrepiti duh i telo efektom kojim to čini hleb mladosti i zdravlja - tonus. Sama pomisao na mešavinu štetnih obojenih sokova i bolesnika u Milinku koji daruje budi stres i bunilo do te mere da se tokom boravka u bolničkoj sobi, uz neprijatan miris bolničke postelje prema pacijentu odnosi kao prema kvadraplegičaru; sa osmehom bunim brige, pogleda obavijenog nežnošću, tonom roditeljske ljubavi i s osvrtom na neozbiljne teme, kako bi ovom očajniku ublažio bol, čemer i štrok koji širi matorac krevet do njega. A voće i gusti sok su tu da potpomognu pri ovom složenom odnosu i prodube naizgled nadrealnu brigu.

- Je l to neka dijeta, šta? Rešio da se oslobodiš masnih slojeva? Pao neki ške? A? Čim si umesto litre kole da utoliš šećer kupio kilo banana a?
- Ma jok, Maji vadili krajnike.
- Opaaa.

Komentari

Маја проширила радни простор.
++++

Ala si se raspisao :D vrh.

иде ово теби од руке +

Odlična.
Bila sam u poseti, sve je baš kao što si opisao i čujem sledeći razgovor:
-Alo...pa evo...hm, kako sam...ide na bolje, al' ceo dan gledam u plafon! Znaš i to je bolje nego da gledam popa u čarape.

ja kad bih isao uglavnom sam bio preterano ljubazan, a i tada me uhvati neka najsilovitija moguca empatija