Prijava
   

emir kusturica

aga koji se popišao na Srbiju.

od parka prirode on načini "tamni vilajet". njegovi azapi i akindžije nisu čuvari već "moćni rendžeri". dulić mu bez "fermana" dade da ubira ekološki harač koji ne ide do "porte" nego ostaje njemu da se baškari kako hoće. kako stvari stoje ne bi me iznenadilo da za koju godinu uvede danak u krvi za popunu janjičarskih rendžera...

Komentari

Da, svakako bi bolje bilo da se na Mokroj Gori bespravno sece suma...

@ moj golube šumu štite šumari. jeste da tu ima puno korumpiranih ali je to država mogla da reši na drugi način. tu su sve stvari radjene vaninstituconalno mimo zakona.
da li znaš da na mokroj gori postoje zone gde slobodan gradjanin poreski obveznik ove zemlje NE SME DA STUPI SVOJOM NOGOM APSOLUTNO! KAO DA SE RADI O ZONI 51.

Ja smatram da Emira treba poslati u Emirate.
Kao što je Srbima mesto u Srbiji tako je i njemu u Emiratima.

Ne ja ga ne bih nigde slao, samo bi mu oduzeo agaluk tj. Nacionalni park prirode da ne može da se zeza kako hoće i da se radi po zakonu. Nije on (al, na žalost jeste) iznad zakona.

+
Ovo ti ranije nisam video.

Koliko teskih rijeci... Naravno, dao sam ti minus.
Sve to lijepo sto je on napravio gore ce da ostane Srbiji, a u pitanju je i solidan izvor prihoda. Eto, samo zbog toga (da i ne pricam o ostalom) ja ga podrzavam

@ evotebe, stani ispred ogledala i kaži liku kog vidiš : "Ja sam pravnik!"

Koliko buke bez potrebe.
Minus ko...------
Bila sam tamo, bilo mi je lepo, otići ću ponovo.
Njegove filmove uglavnom ne volim, njegov Drvengrad obožavam !!!
Baš me nešto zabole kako ga je napravio i da li su rendžeri ...dozvole......i ostalo OK.
Znaš, kad prođem gradom, čini mi da je pola Centra na temeljima nečije muke ili neke droge...to mi smeta, ali sam naučila da tolerišem

Znate sta je smijesno,mi Srbi smo naivan narod,kad neko nesto napravi,mi mislimo da je to zbog nas mapravljeno,da mozemo da uzivamo u toj ljepoti,a uopste ne znamo da se iza te price krije nesto vece... Jebeni zulumcar!

Nijedan opsti pravni akt kao npr zakon ne moze biti toliko idealan i elastican da pokrije svaku situaciju nastalu u praksi. Jednostavno, zivot je nepredvidiv.
Evo, npr ova farsa oko Borisa Tadica kad je pio sampanjac na Marakani... Citajuci zakon koji regulise tu oblast dolazi se do zakljucka da on treba krivicno da odgovara zbog tog svog gesta. Ako bi se, dakle, striktno primjenio zakon, Tadic bi mogao i u tvorza zbog tog nazdravljanja, iako je sustina zakona u sprjecavanju nereda na sportskim priredbama.
Slicna situacija je i sa tim Drvengradom. Ako je Kusturica spojio lijepo i korisno, zasto ga onda ometati u toj svojoj nakani.
Na kraju krajeva, pravo je u sluzbi pravicnosti, pravo ne odredjuje sta je pravicno...

...ako me je iko ista shvatio

Shvatili smo svi,al' Tadic je predsjednik drzave,a sta je Kusturica!? Svi razumijemo da u Srbiji nije idealno drustvo i da predsednik moze ciniti neke stvari a da ne odgovara pred zakonom! A ko je Kusturica da covjeku zabrani da kroci na neki posjed,ja znam da ima i nekih ljudi kojima je otet dio zemlje zbog parka!!! Ja mislim da je on sebi previseo dao slobode pa vi gledajte...

@Evotebe PRAVO često nije PRAVDA. To što su dozvolili Kusturici da radi nije ni pravo ni pravda.

Ni ja, ni ti, nismo pozvani da ocjenjujemo sta je pravno valjano, a pogotovo nismo kompetentni za tu pravicnost. Ja sam samo iznio SVOJE LICNO misljenje, kao neko ko sve posmatra sa strane. Ti imas svoje misljenje koje se razlikuje od mog i to je to.
Meni se Drvengrad svidja, a takodje i prica o parku prirode, jer se taj kompletan kraj odlikuje velikim prirodnim ljepotama. Ako je nekome oduzeto zemljiste zarad formiranja Parka prirode, to ce mu se i nadoknaditi. Drzava ima pravo na eksproprijaciju zemljista u takvim slucajevima i to nije nikakvo "otimanje". Pobogu, pa zar vi mislite da je danas moguce u jednoj ozbiljnoj drzavi (a Srbija to, ipak, jeste, bez obzira sta laici mislili) oduzeti tek tako neciju privatnu svojinu?! Pogotovo, da jedan covjek to radi da bi se nakupio para? Pa to je, kazem jos jednom - ZA MENE, vise nego SMIJESNA PRICA. Kome je to oteta zemlja? Ima li taj neko ime i prezime? Ne moze se Kusturica optuzivati po principu price "rekla-kazala"...
Ako je nekome nesto oduzeto, nadoknadice mu se u primjerenom vremenskom roku. Iz mog ugla gledano, to izgleda tako. Ne kazem da je to i istina, jer (logicno) nisam ni upoznat sa svim detaljima. Ali, nisi ni ti upoznat.

@evotebe pravis li ti razliku između pravde, pravednosti i pravičnosti? pravda se zadovoljava a PRAVIČNA je nadoknada. Zar vi pravnici (reče da si pravnik) to ne distvingirate? Kažeš da "nismo pozvani da ocenjujemo pravnu valjanost a nismo ni kompetentni za pravičnost". Nismo kompetentni za pravičnu nadoknadu al normalan čovek ima osećaj za pravdu. Pravo je nešto drugo. Neinformisan si jer nisi hteo da se informišeš. Al' sigurno NISI VIDOVIT kada kažeš da ni ja o temi razgovora nisam informisan. Jer ja jesam o tome informisan. Sa vidovitim ljudima ne volim da raspravljam.

Pa cim ga je B92 napadao oko Drvengrada, znaci da je pravda na strani proslavljenog srpskog rezisera! :-))))
Ja se ne raspravljam sa tobom, ja samo branim jednu ideju koja po mom misljenju zasluzuje takvu odbranu. Ovo je ujedno i poslednji moj komentar na ovu temu

Ne braniš ti ni ideju ni stav. Jer ti to i nemaš. Ako je za tebe argument B92 onda sumnjam da bi te i rodjeni otac zaposlio u sopstvenoj firmi kao pravnika.

Mozda me Kusturica zaposli, sta mislis o tome?