Prijava

Tema je prilično jasna.
U slučaju kada bi se ukinula nasnovna strana kao što je sada (definicija dana), kako bi ste voleli da izgleda neka nova naslovna strana sa definicijama, kako da se izaberu te definicije na glavnoj, i kako da se realizuje.
Probajte da obrazložite odgovor, na foru dajte odgovor "zašto je moj predlog bolji od onog? evo zato što..."

da naravno, potpuno je dozvoljeno, stavise pozeljno da komentarisete predloge. koristite citate sto vise mozete ovde.

Било би кул да излистава неке рендом дефке, као што је било раније. Чисто да се неке потенцијално добре, а старе дефиниције извуку из анонимности.

Избацио би "најомиљеније данас", будући да, као и готово свака функција на овом сајту, подлеже злоуботреби.

Лепо би било да се убаци, исто неким насумичним принципом, аутор дана ради промоције мање познатих чланова.

ovo nije dobro. na prvoj srani je potrebno da uvek stoje vrlo duhovite i reprezentativne definicije (ne mora iste). bojim se da cist random ne omogucuje ovo.

ovo za najomiljenije se slazem

Три, четири, пет(...) најбољих дефиниција претходног дана?

Плус неки рендом, нарафски. :)

Не, не, никако. Најбоље да неко бира дефиниције по свом нахођењу. Неки пиар менаџер. Може то, зајебите више демократију и остала срања.

Велика је насловна страна, може ту да стане све и свашта. Један предлог не искључије други. Лево пиаров избор, десно плебсов, тамо доле рендом, итд.

Један предлог не искључије други. Лево пиаров избор, десно плебсов

evo recimo ovo nije lose.

više puta sam pisao, ali sam izlapeo pa više ne znam gde, ali evo kako bih ja voleo da izgleda naslovnica:

ispod velikog logoa da stoji par definicija "vukajlije" kako bi se približilo masi koja dolazi šta je ovo, najbolje da se po rendom algoritmu vrte probrane vukajlija definicije.

takođe da postoji veliko dugme "dodaj definiciju"

najbitnije od svega da stoji napredni search. tj. da biram neke kategorije, bliže odrednice i ključne reči pretrage i da tako, sa naslovne strane krećem u dubine sajta i potragu za definicijama.

kada kažem kategorije, to je onaj segment koji bi trebalo da se odradi. nešto slično onim tagovima, samo mnogo ograničenije, tipa da ih postoji desetak, dvadesetak, te da je sa naslovne strane moguće odabrati neku od tih kategorija.

i tako...

ovo za kljucne reci je mislim kasno sad, trebalo je pre par godina. previse je definicija.

malo mi se ne svidja ovo zato sto nekako navodi na pisanje pre citanja, a treba da bude obrnuto.

Ajd da zamislimo ukidanje definicije dana. (ne ulazim u moja osećanja i stavove prema takvoj instituciji).

Retko ko ovde shvata da piše za sajt. Retko ko ovde će da kaže: "Boli me briga, što su mi objavili definiciju u Blicu, i što su je izmenili. Normalno da su je izmenili, jer nije sve za štampu bez sudskih tužbi."
Jer svi u d.d. vide svoj lični virtuelni uspeh i direktnu povratnu spregu njihove kreativnosti.
To je s druge strane, očigledan primer kako bi se osećao neko kad bi pisao dobre definicije, a neko na naslovnu vrteo neke leve random definicije, sto posto bi se čovek pitao: Kad ću ja na red, šta mi fali, juče sam bio najomiljeniji...i slično. Onda ako se još uzme u obzir da defka dana nezasluženo donosi bar 500 glasova gore, bedak je još veći.
Prvo bi ukidanjem, pao takmičarski duh. Bar ovih novih članova, jer neki stari članovi taj duh i nemaju, a i shvatili su da pišu za sajt i za svoju povratnu spregu.
Šta bi onda trebalo da stoji umesto definicije dana?
Nešto slično ovom:

Лево пиаров избор, десно плебсов, тамо доле рендом, итд.

i nikako ovo:

Три, четири, пет(...) најбољих дефиниција претходног дана?

jer ovo drugo je manje više isti kurac sa sadačnjom situacijom, samo kvantitativno gore.

Moj predlog bi bio: 2 dela naslovne. Prvi: kao i sadašnji.
Drugi: Izbor neke starije definicije (može i jučerašnja) koja je po nekom kriterijumu prošla nezapaženo, a zaslužuje da je vide Ivan Ivanović, i oni što pišu kolumne po Kuriru i ostali ozbiljniji ljudi.
Po kom kriterijumu? Jebem li ga. Može npr, izbor između grupnog moderatorskog predloga i predloga zapaženijih autora (aktivnošću, ne popularnošću) (ovde u zapaženije, svrstavam naravno i moderatore). Kako birati? U vremenu između 22.30 i 23.30 sastaviti komisiju (ko oće) od prisutnih članova (moderatora i ostalih) i dati M predlog i ostale. Onda oni lepo izvećaju koje i šta će da bude.
Glavni problem ostaje ko su u stvari ti zapaženiji autori.
Tako da se sve uglavnom opet svodi na demokratiju i subjektivnost.
Mada da nisam ja ovo džabe pisao. Izdvojite prvo jedan dan da se izaberu ko su ti birači, i tako napravite kao Savet bezbednosti. Stalni članovi (modovi) i nestalni (nekoliko izaranih, koji se mogu i menjati). Naravno i pravo veta.

Sve ovo dolazi u obzir, ako vam nije teško cimanje oko svega toga :)

ok, vidim da se pominje ovo sa subjektivnim izborom.
generalno, dobra ideja bi bila da na naslovnoj strani ne stoje uvek iste definicije vec da se menjaju neke najbolje iz proteklih nedelju dana recimo. ali ne da ih ima puno, 50ak najvise. da se razumemo, ta naslovna strana mora da sadrzi nesto sto odmah upada u oci, i sto je zanimljivo velikom broju ljudi, inace zaboravite na ovo ostalo, ne verujem da ce kajzen (niti bilo koji iole razuman vlasnik sajta) da stavi to.

omiljeno takodje nije dobro zbog malverzacija.

moj prvi predlog je da se sajt podeli na 4 sekcije:
1. groblje
2. cistiliste
3. probrane
4. najbolje

moj predlog je da se vecem broju autora dodeli moderatorski status. ne da banuju i ostale zajebancije, vec da mogu da prebace 10ak defki dnevno iz cistilista u groblje. ali, dao bi im i opciju da mogu oko 5 da prebace iz cistilista u probrane. moze do 30ak ovakvih "moderatora", da bude, pored postojecih, ali obavezno sa razlicitim stilom pisanja. pored ovoga, postojala bi sekcija "najbolje", i tu bi isla demokratija. bukvalno, 20% definicija iz probranih sa najvecim brojem glasova. E, definicija iz tog skupa bi stajala na naslovnoj strani narednih 5 dana od kad je definisana, a naredjane bi bile po vremenu po kome su usle u najbolje.

ciljno bi bilo da dnevno od 300 postavljenih def u cistiliste 100ak ode u groblje (kao i do sad), 50ak ode u probrane, a od toga svakog dana da 10 najboljih ide u najbolje, sto bi znacilo da u sekciji "najbolje" u svakom trenutku imate oko 50 definicija (posto stoje po 5 dana) ovo su prosecne vrednosti

jedino kad malo razmislim, moralo bi cesto da definicije upadaju iz probranih u najbolje. da kad god se skupe recimo 50ak probranih, preracuna se nesto da 20% onih koje su trenutno medju probranima prebaci u najbolje. iz ove sekcije bi definicije trebalo da ispadaju iz ovog izbora nakon 24h (lupam)...
malo podesavanja je potrebno, al imam neki osecaj da bi radilo.

Surovi, a gde bi se krenulo da čitanjem, šta bi bilo prvo na čitanju?

Inače, celte, mnogo komplikovan predlog, isto ko onaj moj, mrzeće ljude da se cimaju toliko...

Ја Целта ништа нисам разумела :)
Зашто да на насловној уопште буде дефиниција по популарности? Има опција најомиљенијих, могу да остану и дефиниције дана, има поређај по популарности, ко све то жели да види мож да бира. Насловна страна је реклама сајта и углавном је битна за оне који дођу први пут да не помисле да је ово врхунац хумора на сајту и оду. Е сад, друго је питање да ли се тежи квантитету или каквоћи. Ако је циљ да се привуче што већи број људи онда би најбоље било Ђоша и Шпиц да буду модератори и да стављају своје фазоне на насловну.
Шта год да буде субјективно је. Дефиниције дана су субјективни избор већине а мој предлог је да на насловној буде субјективни избор мањине. Или још боље једне особе. Познато је да појединац има бољи укус од масе :) И те дефиниције би могле да се презентују чисте, без коментара, оцена и сл. (ако оћеш да оцениш потражиш је). Кратке и премудре, и да се мењају на дневној бази. Насловна страна је ипак само једна страна и мало је безвезе да се све и свашта натрпа ту, не би лепо изгледало. А са стране стоје линкови ка форуму, најновије, најпопуларније, чет и све остало па идеш... Неам појма.

У суштини, мој предлог се своди на следеће: пошто на сајту има много глупости треба га на насловној страни лажно представити :)

Мени се допада Змиин предлог. Нек стоји пет дефиниција по избору модератора. Једног модератора. Данас Келтов, сутра Иванин избор, итд. Или се сваког дана договарајте које да поставите.

"Вукајлија за данас издваја следеће дефиниције"

Омиљене не бих укидао из следећег разлога: Да бих прочитао неколико добрих дефки, треба да прочитам много лоших. Најомиљеније данас ипак помажу да прочитам већину квалитетних (или бар солидних) дефиниција које изађу у току једног дана, а да не морам уз то да прочитам и огроман број глупости. Плус што ће се укидањем деф. дана изгубити мотив да се злоупотребљује опција "најомиљеније данас".

Omiljene definicije ne bi trebalo ukidati vec samo ukinuti ono "najomiljenije definicije danas". Jer jedan od boljih nacina da filtriras dobre definicije ovde je da odes na profil nekog autora ciji smisao za humor cenis i citas definicije koje su njemu omiljene.