Prijava

Jednom sam bio malo zaribao u grlu i nosu, i osetio sam da ću da najebem. Uzeo sam "Morsku so sa algama" i malo zagreja, da se so rastopi u vodi. Nakon toga sam sačekao da se malo ohladi. Presuo sam u čašu i sipao u usta, malo sam grgljao da isperem grlo i pljunuo(tako par puta). Zatim sam ušmrkao kroz nos, takođe par puta. Izbegao sam prehladu.
Ovo nije nikakva nadri-medicina, niti reklama. Znam da je prehlada aktuelna i želim da pomognem, te zato i pišem.
Morska so sa algama ili bez njih sigurno može da se nađe po makrobiotičkim radnjama ili zdravoj hrani, nisam siguran.
od ovga ništa ne može da vam fali,jel je svako sigurno bio bar jednom na moru i zna šta znači kad ti morska voda uđe u nos.

Budite mi zdravi.

Kupi one špric-šrpic kapi za nos, stvarno pomažu, ili jednostavno, napari lice vrelom kamilicom...

Ja ne moram do makrobioticke radnje, bliza mi plaza. :)))

Mene nije baš blizu plaža, ali je bliže no što je prije bila zahvaljujući Sozini. Che-Vu, ja i ti možemo posa' da razradimo, da točimo morsku vodu u boce i da šaljemo ljudima na adrese. Samo bi prvo trebalo da odredimo cijenu boce.

Ih, postali bismo tajkuni preko noci. Jedino sto bi Kurdu propao posao sa mineralnom vodom. :D
A cijena - prava sitnica.

Beli luk i sapunjara i nema zime.
Dobro dodje i neki propolis u slobodno vreme da se zalije sve to.

En Dotter, u potpunosti se slažem, ali dodajem još i rakijicu na to.

Kuvana rakija,beli i crni luk,med...

pola case vode i ceo limun u njoj razmutite,u grugu casu,puna vode i razmutite kascicu sode bikarbone,ispirajte grlo naizmenicno dok ne ispraznite obe case.Upoazorenje:ni slucajno NE SMRCITE NA NOS!Nije nadri medicina vec cista hemija i biologija...:D

ako ćete da pobedite prehladu, pijte čistu limunadu bez ikakvih dodataka i šmrčite ljuto. Jes' da iritira nos, ali tako se izbegava prehlada.

Ja jedem dosta belog luka. Sitno ga iseckam i dodam u pavlaku, sir,jogurt, pire krompir, bukvalno u sve.

Bijeli luk, feferoni, DOMAĆA slanina, pa neku mučenicu ali samo jednu čašicu. JEDNU ČAŠICU. Propolis je obavezan ali ga koristiti duži period, obavezno.

Garantujem vam da neće biti prehlade. Ja ću vam biti primjer za ovu zimu.

PREVENCIJA UPALE PLUĆA I OSTALIH PLUĆNIH POTEŠKOĆA:

uzeti domaćeg masla, namazati na (s)krišku hljeba i odozgo(r) tucane paprike i bibera da prekrije svo maslo. Tako svako jutro za doručak. Ili bar par puta sedmično. Naravno, sve to možete jesti uporedo sa bijelim lukom. Ne pretjerujte sa propolisom. Može doooobro da naškodi u prevelikim količinama.

Svi predlažete mnogo ljuto i slano protiv prehlada i upale pluća. Pomrijećemo od čira na želudcu:)

Ja ne pamtim kada sam se poslednji put razbolela, ali činim za sebe jednu veliku stvar već godinama svakodnevno. Pijem po šoljicu soka (od Donkafe)koji pravim svakih desetak dana, a recept je veoma jednostavan:
U sokovniku iscedite 2 kg cvekle, 1 kg šargarepe, 2 pomorandže, 2 limuna i 2 kašike meda. Možete proporcionalno i da smanjite količine, zavisi koliko često ćete da pravite sok i koliko vas je u kući koji bi ga pili.
To vam je za imunitet vrh, nikakva prehlada, nikakva kijavica, sve vas zaobilazi u širokom luku. Pijem cele godine, bez prekida! Još ako se na to doda svakodnevna fizička aktivnost i beli luk, nema zime!

Имам бољи рецепт који ме сваке зиме држи здравим, а при том се и наједем ко човек. Сапуњара и бели лук. А у паузама сапуњара и црни лук. А у паузи паузе сапуњара, црни и бели лук.