Prijava

Е овако, прелистах све теме, па с обзиром на то да се моје питање не уклапа ни у једну (оне за које мислим да су адекватне су закључане), мислим да је можда боље да отворим нову (да не будем банована трајно због спемовања).

Занима ме, дакле, колико дефиниција и постера је потребно окачити на Вукајлију, да би се то сматрало ваљаним доприносом? Да ли постоји веза између броја дефиниција и постера и њиховог квалитета, и поменутим ваљаним доприносом, или је битан само број? Или само квалитет? Или је у питању нешто друго, типа популарност?

Разлог за питање је мој утисак да неки чланови, не знам тачно из којих све разлога (популарност пријатељства познанства допринос) имају повлашћенији положај, док они мање познати и новајлије добијају трајни бан и за најмању глупост, са образложењем да нису дали никакав допринос сајту. Иде се дотле да је модераторима или опет не знам који критеријум да наведем, познатијима овде, дозвољено да кадкад и увреде, погреше, а за то не буду санкционисани према правилима сајта.

Има логике у свему томе, не треба можда новајлије да имају исте казне за исте преступе, али мислим да не би било лоше да се то онда негде назначи. Постоји тема о правилима, па можда ту да се стави, или бар као неки савет.

Уколико већина, или познатији и утицајнији сматрју да ово није добар предлог, молићу да ми онда неко каже колико дефиниција да напишем или постера да окачим, или шта већ да урадим, да за мањи прекршај, типа називање неког члана у расправи ретардом, не добијем трајни бан, као што га не добијају многи други чланови и за горе прекршаје.

Још нешто, пошто мислим да то такође не пише нигде, да ли је дозвољено некажњено напушавати модераторе на ПВТ-у?

Још нешто, пошто мислим да то такође не пише нигде, да ли је дозвољено некажњено напушавати модераторе на ПВТ-у?

Pazi da ne piše negde.. : )

Ne bih da se pravim pametna i trpam gde mi mesto nije, ali aj ovo da napišem još, pa u prnje.
Na vukajliji nema pravila, svaki slučaj se gleda posebno i zato je tako kul sajt i funkcioniše. Mislim da ne može jasno da se odredi s koliko materijala neko doprinosi, ali vrlo jasnije može da se odredi kada neko NE doprinosi. Gomila autora koja je doprinosila sajtu na neki način, sada je banovana trajno.
Ja mislim da jedino pravilo koje se ovde poštuje je da preterivanje ovde ne opstaje. Ni preterana ozbiljnost, a ni preterana neozbiljnost.
Pošto sam ja izazvala tu reakciju kod tebe i ja sam te prijavila za ban, ja ću da ti se izvinim, jer mene zabole tuki i za tvoj stav, i za tebe, a i za tvoj ban, a vidim da je tebi stalo i ozbiljno si shvatila sve čim si uspela da onako reaguješ i otvoriš ovu temu.

јебига, па није фер, по мом мишљењу.. прихватам извињење, и капирам да не може сад неко да ми каже "окачи два постера и напиши пет добрих дефиниција". Морам мало да се спрдам. Али није фер да се неко, као у мом примеру, у некој теми напушава у пар постова, и то прилично вулгарно, плус све пљујући вулгарност, дођем ја, напишем да сте ретарди и оп - мени трајни бан. Јер немам допринос. Де пише да треба да га имам и колики да буде? А нисам имала навику да залазим у ту тему о банованим корисницима, једино ту се може приметити да постоји таква пракса. И наравно да ћу да реагујем

Pazi da ne piše negde.. : )

хахаха, па 'еби га, морам да приупитам :))
нек иду бре у највећу српску дијаспору. да се тако културно изразим, извалила сам да је тако скроз ок и може :) још плус сад имам једну дефиницију, прц! :))
http://vukajlija.com/picka-materina/189918

http://vukajlija.com/forum/teme/13176
Izvoli temu pa prijavi ko je bio vulgaran i gde. I nemoj sad da ispadneš licimur pa da kažeš kako nećeš da budeš tužibaba, jer jesi tužibaba. Tužibaba ispadaš samim otvaranjem ove teme 'kmeee nepravda, ovaj kaže ovo, a ja kažem ono, ja dobijem ovo, a on dobije ono'. Nećemo tako kolege.
Kako ti planiraš da bivstvuješ na ovom sajtu, ako ćeš ići od teme do teme na forumu, doći na jednu random, citirati nekoliko rečenica autora iz konteksta, povući boga za jajca i nazvati nas šurnaest, koji smo postovali na temi, retardima? A pritom ti na profilu piše 0 postera i 0 definicija, a definicije su prva zamisao ovog sajta. Šta misliš ti, na koliko vremena jedan takav profil zaslužuje da se ukloni sa sajta? Koliko je jedan takav profil neophodan sajtu i članovima?

баш видим да ти је свеједно и да се не срдиш лако...
Прво, нисам рекла да сте ретарди вас шурнаест, него вас две. Друго, пријавила бих вас, али сам била банована :) а пре тога нисам залазила у онакве теме па да знам да је то фора. А сад нећу јер не мислим да је проблем у вама него у модераторима. Лицимур нисам, и тужибаба нисам отварањем ове теме, у првом посту се не спомињеш ни ти нит ико, не цитирах никог, не знам где си то видела. Мене интересују правила, овде пре свега очекујем одговоре одговорних, тебе не очекивах, али ово је јавна тема и наравно занима ме свачије мишљење. Дефиниције немам јер нисам тако дуго овде, свидео ми се форум, заглавих се ту случајно; и мислим да је боље ни не писати их него лупати неке глупости чисто да би се написало нешто. Али ако то треба - само реците, ништа друго не тражим..

Ah, ne, sad videh, ti teras moderatore u tri kevine. Sve moderatore ili?

Ih, nego šta nego gledaju poreze i doprinose. Kolk'o sam žurki pičio i orgija pravio, a banovali su me možda 2-3 puta, po isto toliko sati. Mnogo sam protektovan ovde, to me iskvarilo.

ало бре, не терам нигде никога, нарочито не модераторе, познате, популарне и утицајне! :) чек да се извучем док још кунтају, шта радите ви у ово глуво доба, не терам их, само кажем да иду ако желе у дијаспору, ништа лоше... а та дефиниција се безвезе задесила ту, није моја...

а шта подразумевају порези и доприноси? колко чега? дајте метните то у правила или сафете, да видим ја то написмено, па да се протектујем и ја

Leksi, razumem tvoju ogorcenost i sve, ali realno u pravu su. Jebiga, nisi doprinela sajtu. Ali sad si ocigledno odbanovana i to je lepo- pruzena ti je druga sansa. Nemoj hejtovati moderatore bezveze, niko tebe licno nije hejtovao- jednostavno se tako radi jer se nekako podrazumeva da je neko dosao samo da hejtuje, a verovatno i da je dupli. Dakle lepo zamoli moderatore da zatvore temu, nastavi da piskaras i definicije i na forumu i to je to. Nema razloga da se opet zapocinje svadja. Posebno sto se u takvim raspravama napadaju tudja misljenja i stavovi, a ne ljudi licno, zaboga.

јебига, па није фер, по мом мишљењу..

misljenje je kao dupe, svako ga ima :) a i svakom je njegova pamet najveca

nema nekih odredjenih pravila, postoji milion nacina da se "doprinese sajtu"
jedan izmedju ostalog jeste da procitas i ocenis brdo definicija, ja sam ovde za dve godine ocenio cirka 10000, a imas ljude koji su za duplo manje vremena ocenili 3-4 puta vise od mene, a opet imas ljude koji su ocenjivali samo definicije dana,

ranije se moglo i videti koliko si ocenio, sad verovatno samo modovi mogu da vide

a ban ti ne znaci toliko od doprinosa koliko od toga kako se "slazes" sa drugim clanovima

Leksi, cela fora sa tim trajnim banovanjem novajlija bez doprinosa je u praktikalnosti, (jel to uopste rec?) moderatorskog posla. Ako si napisala 2 definicije i okacila 1 poster, a nista od toga nije docekano za dozom nekog vanzemaljskog odusevljenja, pa ti stoga i popularnost nije nesto nenadoknadivo, a onda ti neko stane na zulj i ti mu iznapusavas prvi red na sahrani za sve pare, pa na kraju oteras moderatore i ceo sajt u picku lepu materinu, onda mi kontamo, "pa jebi ga, ako ti banujemo ovaj nalog, a tebi ako je bas stalo otvori drugi, pa kad budes imala 100 definicija, 100 postova na forumu i pustis malo neko korenje, onda ces barem da znas sta da ne radis ako ne zelis da ti i taj nalog bude trajno banovan".

A zamisli sad da moramo da se cimamo i objasnjavamo sa svakim ko je ovde dosao, a spreman je da odustane nakon sto mu neko prvi put objasni da nije uvek u pravu.

аман заман шта вам је, какви напади, какве расправе и срђење, само да ми напише неко колико да испишем чега, јер ме мрзи да их пишем, оћу да читам, шта ћу... Ок, нисам допринела, немам ништа против тога. Али како да знам да је то фора? Само малу напомену у савете тражим, односно питам...

Ne postoji pravilo za to, moras da steknes neki osecaj za filing :)
A ako ti se cita, citaj sestro, ne treba ti nalog za to. Cak i komentare mozes da ostavljas sa drugog naloga ako ti neko banuje onaj prvi.

чуј, има све то логике, али видим и то да се често дешава да неког тако банују, па овај отвара нове налоге и теме и псује и шта све не. Мислим да су она правила супер, и ко их не прочита - његов проблем. Али ја прочитах све и на крај памети ми није било да ће неко трајно да ме банује. И још ме сви питају јел сам дупли, шта, јер немам слику и дефке? Ок, само да се негде назначи, ја једним прекршајем направих још пет, јер направих и два дупла да се жалим (сачекала бих да ми се одбанује онај али било је трајно, морам други да направим), још сад испадам иницијатор свађа. И баш зато, ако је чест проблем, мислим да треба напоменути негде, па ако неко мимо правила одлучи да се понаша - нек трпи последице. И иначе, не заступам овде само свој случај, него се осврћем и на остале, сам се тад нисам бунила јер није мене дотицало, неким људима је просто више дато за право. Ево пример од пре, линковаћу ако нађем, Пеки одбруси мртав ладан некоме да је глуп или слично. Оно са спемовањем је глупост жива, отвори неко спрдња-тему, јебачи дођу да јебу, и буду бановани. А у теми ионако нема шта паметно да се напише. Ја сам осетљива на неправду, то је истина, јебеж га сад, тешко ми је то да исправим...

али оћу плусеве да дајем, зато ми треба налог, и да шврљам мало по форуму :D А немојте ме трајно док не стекнем осећај за филинг, па колико налога да правим док не стекнем осећај? А и то је кршење правила, ти дупли, и шта сад, боље је ипак тако, удри по пет налога па шта те брига?