Prijava

Mišljenje? Omiljene emisije? Objektivnost? Lično mislim da nije loš. Ali...

Ja moram prvo da ih napljiujem . Skoro sam gledao neku emisiju na Historiju, o 'herojstvu' norveskih radnika za vreme okupacije. Naime, oni su fabrike Vermahta sabotirali, ali nešto sitno, tipa, secer u kamionima, nisu hteli da rade i sl. I kao odmazdu Svabe u Oslu iskljucivale struju. I sad oni tu velicaju njihovu zrtvu dva sata.

PA MAJKU VAM JEBEM. Niko da napravi emisiju o nama za vreme WWII. MI smo imali 2 vojske, ne sabotere,nego 2 pokreta. I kao kaznu nemci nam nisu iskljucivali struju nego su nas ubijali na hiljade. O tom herojstvu History cuti. Mi smo u tom ratu pobedili, sto nismo pisali istoriju.

Takodje, emisije o Prvom ratu. Samo emisije o Galipolju. Posteno, klanica. ALi niko da se ne seti nase golgote. ...

Ali naravno...spomenu nas u ratovima 90-ih godina. Mi smo zakuvali, naravno.

Ali naravno...spomenu nas u ratovima 90-ih godina. Mi smo zakuvali, naravno.

radi ove sam i upala da isto kažem.
Kontaš Jest dobar ovaj Histori onda odgledaš ovo a ti znaš da nije tako i posle ti se nekako i ne gleda kad sve gledaš sa skepticizmom.

aj za devedesete jos nosimo tu anatemu...lose smo odigrali...ali ova 2 prva dva primera..jos ove junose norvezani...jako me vredja...a uopste nisam neki veliki patriota.

@Zapata

History kanal je verovatno finansijski podrzan od strane nekih politickih lobija. Istorija, a pogotovu ova multimedijalna, nikada nije bila apoliticna. Jako je to oruzje da bi neko bio nepristrasan, tako da svako zasto ima svoje zato.

virtuel kapiram za ove zadnje ratove, da je sve jos sveze i realno da nista nije gotovo...ali negirati nasu ulogu u svetskim ratovima, marginalizovati nasu borbu a velicati Jurgena koji sipa secer u Opelov motor...Borba sa vetrenjacama, kapiram...ali moram da se izjadam hehe

Ne, oni ne negiraju nista, samo cute, sto je jos gore jer ne moze da se razvije diskusija.

Cinjenica je da posledice svetskih ratova jos uvek traju, tako da je svaka prica o tim ratovima vrlo uticajna.

Cutali bi oni i o Rusima, ali ne mogu bas toliko. Drugo, ne cute oni samo o Srbima, cute i o Cesima, Poljacima i td.

Pazi skoro da je nepoznat podatak da je u II Svetskom Ratu stradalo 100 miliona Kineza, vise nego svi ostali zajedno.

Zvanicni podaci sa zapada su da je stradalo 65 miliona ljudi, ali bez Kineza i drugih naroda Azije. AMAZING.

Pa zar to ne vodi jedno drugome?
Niški okrug je u II s.r. imao više partizana u pokretu(a gde su tek četnici koji se jesu u tom kraju borili protiv Nemaca) nego kompletna Francuska.
I gde je Niš danas a gde Francuska;)
Ništa ne veruj što Anglo-Sasi prave. I nećeš pogrešiti, jebeš Bugare.

Dokle vise ove navijacke teme?! Nije lepo likovati nad tudjom propasti! Sram vas bilo!

Nije lepo likovati nad tudjom propasti!

Niđe Grčke ne viđoh u priči???

Ja sam se nagledao raznih dokumentaraca i jos ni jedan ne vidoh na temu italijanskog napada na Grcku koji je bio potpuni promasaj, Grci su tek pokoreni kada su Nemci napali zajedno sa Italijanima.

Niđe Grčke ne viđoh u priči???

Mor'o sam, bilo je jace od mene. History channel je posprdni naziv za FK Crvena Zvezda, jerbo zive od istorije, tj. stare slave.

Ja sam mislila da je Komšinica i to od strane FK Susjeda, sori moja kulpa.
Zna li neko kako doći do one teme Omiljeni komentari, gde je to?

Dekadencija ih pojede, ali na nesrecu izvucice se oni kao i uvek do sada.

I DC boluje od iste boljke.

Раде за профит, и пуштаће оно од чега могу да зараде. Макар имало 0 везе са историјом. Често попиздим док га гледам. Она просеравања Warriors, Battles BC, и сада Clash of the gods, или како се већ зове... прављено за тоталне ментоле. Најквалитетнији су им документарци о рату на Пацифику (мада и ту има просеравања), ал брате досадише више са тим. Боље познајем распоред просторија на Ентерпрајзу него у својој кући. О дрвосечама и камионџијама да не причам. Имао сам и једну дефиницију о њима, па је обрисао. Ко има ктитор налог може да је нађе под The history channel.
И да, који идиот им ради титлове. Јеботе која је то ганглија. Гугл преводилац да су користили, боље би им превео.

Ајд' није што нас пропуштају, него све приказују као борбу добра и зла. А оне грчке митове што су радили пола су мешали са хришћанством...

А иначе такве им изгледају емисије јер су скапирали да људе заболе за историју 'оће само крв и кланицу...

Ђура гура. Њега је онај што је правио "Св. Ђорђе убива аждаху" покушавао да карикира Лечићевом улогом.

E, drugo kazu 'Talijani. Oni vele: kod nas je sve motorizovano. Nasi su mitraljezi FIAT, nasi su tenkovi FIAT, nasi su avioni FIAT i sta sve ja znam... u picku materinu. Znamo mi to, ali je u njih i srce FIAT, jebo ih sveti Jeronim na nebu.
Прајслес.

Anglosasi prave emisije o događajima u kojima se njihova vojska istakla ili popila po pičci. Na Balkanu nije ni jedno ni drugo, pa nemaju interesa da prave emisije o tome. A stvarno, stvari koje su se ovde dešavale uglavnom nisu imale velikog uticaja na šire tokove ratovanja. A Norvežani su ipak njima bliži i shvatljiviji nego mi. Na kraju, koliko ima emisija o, recimo, genocidu nad Jermenima ili nezavisnosti Ukrajine za vreme Oktobarske revolucije? Bem li ga, oni prave emisije o onome što njih interesuje. A ti gledaj ili ne gledaj, kako ti se sviđa...

Dobra im je ona emisija "Surviving History" gde neki likovi prave replike istorijskih sprava za mučenje i ubistva. Gledao sam samo 2-3 epizode, zajebem se uvek za termin jbg. Sad ne mogu nikako da nađem na netu, pa ako neko zna gde to mogu da skinem ili gledam nek baci link.

e vidis nisam znao za ove kineze u WWII...a pravili su dosta oni emisija o Kinezima, ona Kulturna revolucija, Kuomintang i ostalo...Poljake dosta obradjuju jer su u drugom svetskom ratu bili dosta u RAF-u...Nas nema nigde...osim onih blic emisija gde obradjuju samo jednu godinu 'godina je 1994, Srbi kolju'

samo da znas ovo za kineze, vecina ih je umrla od gladi pod japanskom okupacijom, a ostalo su potamanili japanci