Prijava

Ja sam pak cuo podatak da je izginulo skoro 20miliona kineza, od tog broja vise od 15miliona od gladi.

+ још неколико милиона под Маовим "великим скоком унапред"

ima dosta emisija o Kinezima pod Maom... najjaca je za 'kulturnu revoluciju'

Bem li ga, oni prave emisije o onome što njih interesuje.

Par puta sam naleteo na emisije koje su mi se svidele, ali je većina sranje.

Viasat History je jedno pet puta bolji.

Viasat je valjda od Engleza, pa su više fokusirani na evropsku istoriju.

100 miliona Kineza... kakvo lupanje po ciframa...

History je takav kakav je, ne znam ni ko bi mogao da napravi potpuno nepristrasan dokumentarac o nekom vojnom sukobu u XX veku.. Vredi gledati emisije o dešavanjima pre 20. veka, oko WW2 se dosta proseravaju, ali jebi ga, tad prebacim na Farmu :)

Viasat je valjda od Engleza, pa su više fokusirani na evropsku istoriju.

Pre bih rekao da su manje fokusirani na istoriju SAD. :) Mislim da su sasvim okej što se tiče pokrivanja različitih mesta i različitih perioda istorije. Uz to umeju da ubace i neku istorijsku dramu.

History uglavnom ima dve teme: kako su Ameri sjebali Hitlera i tumačenje Otkrovenja/starozavetnih proročanstava/Nostradamusa. :)

I još priče o drvosečama i kamiondžijama - kao da pokušavaju da kopiraju Diskaveri.

Вајасат Хистори је скандинавски. Ваљда је иста компанија која држи ТВ1000. Јесте много озбиљнији од Хистори Ченела, мада умеју и они да се зајебу с времена на време.

Vajasat histori i Histori su odlični kanali samo što često ponavljaju tako da skoro nema emisije koju nisam odgledao ( čak i sa onim japanskim Ajnštajnom o svemiru i tako tim stvarima koje me inače ne interesuju toliko)
Pored toga na Historiju ima dobrog programa i sem istorijskog recimo Pawn stars i Life after people ( drvoseče jedino smaraju)

Imam Viasat History, ima dobrih emisija, najveci utisak su ostavile one o dekadentnoj umetnosti dansnjice dva sata preseka umetnosti i njenom opisu u potrosackom drustvu.

Sudeći po Historiju - Jueses Enterprajz je učestvovao u svim većim i manjim bitkama. Od Iraka, Afganistana i Kosova preko Bosne i Kuvajta pa sve do Kaina i Avelja gdje je Enterprajz posmatrao bratoubilačko ponašanje iz prikrajka pazeći da ne dođe do eskalacije sukoba na okolni živi svijet. Postoje sumnje da je bio usidren na Marici za vrijeme čuvene bitke 1371.

Sudeći po Historiju - Jueses Enterprajz je učestvovao u svim većim i manjim bitkama. Od Iraka, Afganistana i Kosova preko Bosne i Kuvajta pa sve do Kaina i Avelja gdje je Enterprajz posmatrao bratoubilačko ponašanje iz prikrajka pazeći da ne dođe do eskalacije sukoba na okolni živi svijet. Postoje sumnje da je bio usidren na Marici za vrijeme čuvene bitke 1371.

Lepo sam se nasmejao, ali to je drugi Enterprajz danas, onaj je rashodovan 50-ih, ali svejedno.

The Big E! Enterprajz razgonio Turke na buljuke!

Upoznat sam sa činjenicom da ih je bilo dva komada al' svejedno je nemoguće da je u istom momentu na 6 različitih žarišta.

Pa nije bas u istom momentu, ali bio je u skoro svakoj bici na Pacifiku. A kasnije ovaj novi je bio u Sredozemlju i Bliskom Istoku tokom 90-ih i do danas, plovi malo po Jadranu i Egeju, malo tamo po Persijskom zalivu, sta je tu cudno?

Čudno je što je taj brod otporan na sve tipove granata, jednostavno se skotrljaju sa njeg'... Drmnu ga kamikaze a on nastavi ploviti i taaaaaako....

Čače, ti si LDP-ovac, idi gledaj B92, jebali te Ameri!
xD

Hahaha nisam LDP-ovac, nego mrzim kad ljudi seru po Americi ili Britaniji sto sve jebu u bulju i pobedjuju, niko nije kriv Rusiji, Kini, ili bilo kojoj zemlji sto isto to ne radi. Uvek im smeta tudji uspeh, cak iako ih nije ni dodirnulo to. A nije otporan, pa jebote, znas ti koliko je to cudo, ima 200 metara, ne mozes da ga potopis sa dve granate.

Ma zajebavam se za stranke....

Al' čekaj.

Imaš granatu. Ona kad rukne vrhom u nešto tvrdo eksplodira, jelte?

E sad.

Kolika je vjerovatnoća da granata ne eksplodira pri udaru u tvrd objekat? Pih.

A dođe ti američki vojni analitičar/mornar/učesnik svih pomorskih bitaka/pilot/mali od palube koji je svojim očima vidio kako se granata odbija od platforme za uzlijetanje aviona i skotrlja se u more. Ma daaaaaaj. I onda to History pušta 24/7. Ma daaaaaaaaj.

No, nebitna priča i rasprava, bitno je da nam oni ispiraju mozak glupostima.

I uvijek sam smatrao one 'jedine preživjele' veterane što su preživjeli kataklizme u kojekakvim ofanzivama i defanzivama pičkicama. Čuj, od 25 vojnika u grupi - 24 poginula, 1 preživio. I taj lik nam priča kako je to bio masakr, niko živ nije izašao, bla bla bla. Malo mi je to glupo a vama?

Каже се хистори ченл лолололо