Prijava

Ima u DISu trenutno neka akcija sa pivima. Ja kupio neko englesko, nisam ni jedni englesko probao do sada. Zaboravio sam mu ime.. Inace pored njega ima jos neko Newcastle..... ali nije ga imalo u staklu pa sam ga zaobisao. Pored klasike (Paulaner, Erdinger, Guiness....) na akciju su ova engleska, par nemackih kojih nema svakodnevno i jos nekolicina zanimljivih.

Прилично се БГ пробудио што се пива тиче. И НС исто, ако причамо о Србији. Остатак и даље мртав.

Ne bih se slozio. Ima u Nisu par pivnica koje nude domaca craft piva, a pored njih i druga neka koja se ne nalaze po prodavnicama. Nije izbor sigurno kao u Bg-u, ali moze se popiti Kabinet, Kas, Zebrew.. Ima i brewdog, nekoliko vrsta, ali nikako da se resim da odvojim 350+ kinti za njega..

otkud to se odlucis na kuvanje piva

jedini pravi odogovor na to, je eto nako, imao sam vremena a izgledalo zanimljivo, ko i za sve ostalo :)

reme birkraft majster, nema zajebavanja :)

Electrolover, kapiram da je ovo. За мало веће паре можеш много боља енглеска пива да купиш.
http://www.worthingtonsale.com/images/whiteshield_page.png

Bravo, to je.

За мало веће паре можеш много боља енглеска пива да купиш.

A jbg, nemam bas neki veliki izbor. Generalno po marketima sigurno ne nude piva visokog kvaliteta ali kada naidje tako neka akcija kupim par komada, da ispostujem.. Za kvlt se ide u pivnicu..

Пиво се пије када оћеш да успориш, искулираш, заблејиш без веће количине алкохола.

Upravo tako.

ШТО СЕ МЕНЕ ТИЧЕ.. СВЕ ШТО У СЕБИ САДРЖИ И НАЈМАЊИ ПРОЦЕНАТ АЛКОХОЛА А НАРАВНО НИЈЕ АРОМАТИЗОВАНО ПИВО ОНИ ГРЕЈФРУТИ ПИЧКЕ МАТЕРИНЕ БАЛЕТАНСКЕ- ДОБРО ЈЕ

A jbg, nemam bas neki veliki izbor. Generalno po marketima sigurno ne nude piva visokog kvaliteta ali kada naidje tako neka akcija kupim par komada, da ispostujem.. Za kvlt se ide u pivnicu...

Ima pristojnih, i to spada u domen pristojnih, ali nije ništa posebno. U suštini, u tom čudu se koristi jedan tradicionalni hmelj, koji ne daje preterano dobru aromu. Ali nije loše pivo.
Ima sve više ok piva u marketima. Samo izbegni Corona-u. :)

ХМЕЉ ДАЈЕ ГОРЧИНУ И ПЕНУШАВОСТ. ЈЕЧМЕНИ СЛАД ЈЕ ТАЈ ОД КОЈЕГ ПОТИЧЕ АРОМА ПИВА. У ПРАВОМ ПИВУ НАРАВНО

ХМЕЉ ДАЈЕ ГОРЧИНУ И ПЕНУШАВОСТ.

NOOB.
Ječmene pahuljice utiču na penu i daju penušavost pivu. I određene vrste ječmenog slada imaju pozitivan uticaj na penu (dakle, može odlična pena i bez pahuljica da se dobije). Hmelj u malim količinama ne smeta, i možda utiče blago pozitivno. U većim, hmelj je prilično "masan", pa ubija penu. Tamna piva su ti pretežno sladna i jačeg tela, pa shodno tome imaju i bolju penu. Piva sa slabijim telom uglavnom imaju slabiju penu.

ЈЕЧМЕНИ СЛАД ЈЕ ТАЈ ОД КОЈЕГ ПОТИЧЕ АРОМА ПИВА.

Kod pretežno sladnih piva. Ali ni tu ne ide bez hmelja, mora da zaokruži priču, ne samo gorčinom, nego i aromama, isto kao i kod pretežno hmeljnih piva što ne možeš bez slada.
Zato ti je Badvajzer recimo kvalitetan i dobro ocenjen lager, jer ima solidnu količinu SAAZa (češka sorta hmelja).

Reme kad ćeš najbolje pivo koje si probao da probaš sa Rađardom?

Ja sam čuo da je sa Rađardom teško popiti pivo.

Reme, odakle nabavljas hmelj, jecam.. i uopste materijal za tvoje pivo? iz inostranstva ili kod nas?

I pretpostavljam da koristis vodu sa cesme..? I koliko uopste voda ima uticaja na kvalitet piva, ajd iz prve ruke? Ja bih rekao da ima, ali mnogi pricaju da nema.

Kako nema? Apatinska piva mirišu na blato i močvaru zbog vode
Cista logika jbg

5-10%. Nije bitno da li je sa cesme ili sa izvora. Tih pet do deset posto se dobija određenim profilom vode, dakle dodajes CaCl2 i slicna sranja da bi dobio ono sto ti treba.
Za tamna piva ti je Bg cesmovaca ok, mozda bi 5% bilo bolje pivo sa modofikovanom vodom. Za IPA i aromaticna piva cesmovaca malo vise istice sladni profil nego hmeljni ali ne previse. Jedino ne kuvaj piva gorcine preko 60 s cesmovacom jer ce lepa gorcina preci u oporost. Kada kazu u reklamama izvorska voda to nista ne znaci, svakakobje jebeno modifikuju tako da od te izvorske ne ostane nista. Vade je sa izvora, filtriraju p dodaju razne minerale, soli i sranja da bi dobili dobru vodu.u sustini, u kucnom pivarstvu u startu nenmoj modifikovati nista, dobićes brutalna piva i bez toga. Posle mozes.

Reme, zaljubila sam se u tebe.

Mici spremi se da upoznaš znamenitosti turističke destinacije - Čanj.

Besplatno pivo-najbolje pivo.

zamislite da ima step drink ali kao pivo, ono se sve sliva niz kurac upija neki mek materijal, ono sve se niz kurac kao sliva kapljice vlaga