Prijava

Je l se spuštate skroz do dole kad radite trbušnjake ili samo da lopatica?
I šta je pravilnije?

Ima neko pravilo da generalno valja da se radi ceo pokret, od - do.

Je l se spuštate skroz do dole kad radite trbušnjake ili samo da lopatica?
I šta je pravilnije?

Kad radim obične, 'nači ono digneš se i spustiš se do pola, jer tako ima više efekta :)

Je l se spuštate skroz do dole kad radite trbušnjake ili samo da lopatica?
I šta je pravilnije?

Kad radim obične, 'nači ono digneš se i spustiš se do pola, jer tako ima više efekta :)

Program se sastoji iz sledećih vežbi: 20 trbušnjaka za 20 sekundi, pauza 10 sekundi, pa 20 sklekova za 20 sekundi. I sve to ponoviti pet puta. To otprilike traje 5 minuta, nije toliko težak program, posle nekoliko dana se radi bez problema. Ja sam taj program prilagodio onome što želim da postignem, tako da radim svaki dan, iako bi trebalo da se radi svaki drugi kao, s tim što pri rađenju sklekova jedan dan radim uske, a drugi dan široke. Probajte, program je lagan, a za nekoliko nedelja se dobiju sasvim solidni trbušnjaci, kao i definicija grudi, ja vam kažem koji nikad nisam vežbao u životu :D.

Иди у курац, бре. Сад сам пробао ово. Наштимовао сам метроном:
http://www.metronomeonline.com/

на 60 и почео да радим. Кул вежба, црк'о сам на петој серији од недостатка кондиције. Зима, јебига. 20 склекова без проблема радим за 20 секунди и тако 5 пута, али морам да признам да нема јебене силе да одрадим 20 трбушњака за 20 секунди. Треба ми најмање 30 секунди да би' их одрадио људски. Како успеваш да се спушташ скроз 20 пута за 20 секунди?

Ако радите те вежбе због "плочица", губите време.

Наштимовао сам метроном:
http://www.metronomeonline.com/

Šta je ovo?

Сад нешто гледам и испада да радите само једну серију од, шта ти ја знам 40, 50 понављања. А зар не би било лакше и боље да се ради по 5 серија од 20, 30 рецимо, урадиш много више на дневном плану.

Мени је тако боље. Ја радим 9 серија с тим што девети пут одрадим све дупло. То дупло зато да се више оптеретим на крају, а и да заокружим број урађеног. На пример, радим 40 трбушњака, па 10 склекова и тако 8 пута, а девети пут 80 и 20, После тога мало трчим и на крају урадим чучњеве, па онда под туш.

Уопште није тешко, само сад нисам у форми, па мање вежбам, али ово ми је боље од теретане. Кад сам иш'о у теретану, нисам им'о толико кондиције к'о кад сам се мало истренир'о на овај начин.

Наједноставнија ствар коју сам применјивао је да се крене са симболичне количине понављања, ма која вежба била у питању и да се сваки дан број понављања подиже за један.

Тако сам прошле зиме кренуо са по 10 склекова, трбушњака и чучњева. Следећи дан 11, па 12 и последљи дан марта сам цепао 150 од свега. Бит је да није битно како ћеш их распоредити, јер ме то увек смарало, него брате данас треба да одрадим 150 комада и то је то. 30 после кафе, па пет пута по 10, па 50 одједном пре ручка, па остатак раштркам док не легнем. Како год. Дало је много боље резултате него пет месеци јебања са теретаном рецимо. Не знам како и зашто. Додуше досадно је као пролив, ал будеш као праћка касније.

Онда је дошао баскет, па сам збаталио тај смор, а ове зиме ме једноставно болео курац да се цимам. Оће то згодинама.

Ако радите те вежбе због "плочица", губите време.

Majке ти, е? :)

Плочице ћеш природно да развијеш трбушњацима уколико немаш нимало сала на стомаку. Уколико имаш сало, опет ћеш да их развијеш, само што неће претерано да се виде док не скинеш сало, а то се већ ради трчањем и сл.

Тако пише на клипу. "...how to get six pack abs". Реко' да се не муче безвезе, они који су се понадали.
Узгред, тешко ћеш и овим вежбама да их развијеш (физички). Једино ако никакве сличне вежбе ниси пре радио.

Хм... Не знам баш. Ја сам до пре три и по године имао сикс пек, онда сам почео да набијам масу, па и мало сала, па ми нестало. А то што сам раније имао нисам имао од неког вежбања, већ скоро природно. Зависи од човека. Ако немаш сала, долази дефиниција до изражаја, нарочито ако имаш тању кожу.

То није у супротности са оним што сам рекао. Сви ми имамо трбушњаке, (мање или више развијене). И код најжгољавијих (неухрањених) људи ћеш их видети. Оћу да кажем да се они не развијају тако лако и много као неки други мишићи. Ако почнеш да цепаш те класичне трбушњаке, биће неког развоја у почетку, зато што пре тога нису уопште били (толико) коришћени, али после тога слабије. Да би даље наставили да расту, мораш повећавати оптерећење. Нећеш много тога постићи (што се величине тиче) повећавањем броја понављања или брзине. Мада, не знам колико је то уопште паметно и здраво радити (повећавање оптерећења).
Бољи визуелни резултати се постижу скидањем сала.

Pадим 40 трбушњака, па 10 склекова и тако 8 пута, а девети пут 80 и 20

То царе. Од сад ћу ово да радим :)

Najbolji način da povećaš zapreminu bicepsa ?

Ја од 22. августа 2010. радим сваки дан, искључиво сваки, по 15 минута вежбе, и много помаже. Пошто ме мрзи у току дана, урадим пред спавање, што и није тол'ко добро, ал' нема везе. Састоје се од: 10 уских, 10 нормалних, 10 широких склекова, 30 чучњева и 10 скокова, 30 нормалних трбушњака, 10 оног дизања ногу у вис, да простиш, за доње трбушњаке, 20 косих са обе стране, 5 обичних згибова(надланица од тела), 3 за трицепсе (ка телу) и два широка. Сад сам се нешто ложио да убацим и оно на степеницама за листове, као издизање, ал' ме мрзи. А ово делује, ја који сам цео живот мршав, са својих 72 кг и 197 цм сам и даље мршав, али сам барем к'о сајла- лепше много изгледам него пре почетка рађења вежби. Прескочим једино када сам БАШ мртав уморан, али то је можда једном- два пута у месецу...