Prijava

Kažem ti da ga oteraš u servis da ti oni procene stanje. Šta si po struci kad se razumeš u elektromobile?

inzinjer elektronike. radio sam od programiranja, medicinske elektronike, preko hardvera do kontrole motora

Skoro pa kolega :). Ja sam elektrotehničar elektronike. Koliko su te zezali za nostrifikaciju diplome?

Jebi ga, Mercedes je Mercedes, ali A klasa je mercedes po znaku. Isto ko što 201-ica nije mogla primaći dotadašnjim Mercedesima.

Ta servisna knjiga. Ako je dizel trebao je češće da mijenja ulje. Zavisi i kako je auto paženo. Moj Golf ima 800 hiljada pa ide (dobro, ne mogu da računam sa novijim kolima kojima može otići X stvari). Imaju i većina auta sa početka 21. vijeka koje na plac dolaze, a pišu da su prešli 123 hiljade.

Koliko su te zezali za nostrifikaciju diplome?

nista, imam doktorat sa irskog univerziteta.

Pa svaka čast :). Ja kad sam gledao koliko para bi mi trebalo na nostrifikujem potencijalnu b.sc diplomu sa mašinca popizdeo sam. Trebalo bi mi skoro 18 000 eura i 2 godine jer nam se programi razlikuju.

puci ce mi kurac na kraju, otici cu na neki plac sa automobilima i uzecu ovako nesto:

http://www.adu.ch/Autos/Detail.6.html?sid=1ae6cbd73ba2011603580e604b2e8b98&cid=83387
http://www.adu.ch/Autos/Detail.6.html?sid=1ae6cbd73ba2011603580e604b2e8b98&cid=82602
http://www.adu.ch/Autos/Detail.6.html?sid=1ae6cbd73ba2011603580e604b2e8b98&cid=83015

pocinjem da kapirem svajcarce i lizing, jebes mi sve. vozis dok traje garancija, onda uzmes i vratis ga nazad, pa neka prodaju polovno onom ko oce da ga popravlja (ko ja sad sto bi hteo)

200-300 franaka mesecno, kasko osiguranje, placas al bar te ne boli glava oko toga dal ce mu se pokvri lamela il dihtung, jebo ga dihtung da ga jebe.

Celt otvorio pricu satro da mu se pomogne, #skromanauto #samodaide, #malapotrosnja, #rozetwingo da bi na kraju popisao sirotinju golfbemvemerdzom

#patispanjipovoljno

Ona mečka b klase mi se sviđa, mada ne znam nikoga ko ima neka iskustva sa njom i dosta joj je jaka cena.

boli me kurac koje je i kakvo je, ako uzmem ovako, ima garanciju dok traje lizing. gledam da lepo samo :)

Celt otvorio pricu satro da mu se pomogne, #skromanauto #samodaide, #malapotrosnja, da bi na kraju popisao sirotinju golfbemvemerdzom

#patispanjipovoljno

ma tako ce i biti na kraju, nego gledam ovo nekoliko dana, i smorilo me sto ima ovolko izbora a ja re razumem u automobile ko marica u kurac :)
jedini auto sam do sad kupio pezo 106 u srbiji. kupio sam zato sto mi lepo zgledao. i sad cu cini se tako.

Ma kakav lizing, ispade da se ne mogu normalna kola za 5 hiljada naći.

Ma bilo koji novi auto je dobar auto. Jer ti lepo pise sta je kolko je jak koliki je motor...... i na osnovu toga znas kako ce da ide, koji je kvalitet i dobijas garanciju za sve to. + ti prvi sve to drndas. A sasvim druga ti je prica za polovne. Stim sto ne mozes da ocekujes da dacija nova od 1,6 ide kao bmw od 2.0. Dacia ce ici kako i treba i moze da ide taj motor. A bmw ce ici kako budes imao srece.

Zamis' kupiš Dačiju rukovodeći se tom logikom. Dobro, Juga ne proizvode više lolo

A bmw ce ici kako budes imao srece.

da, ovo me jebe, sto ne znam dal ce da me kosta 5000 da ga lepo vozim 5 god, ili ce da ispadne servis od 5000 kad mogu samo da ga bacim, pa ni to ne mogu nego mora da placam parking ako oce neko da ga odnese na staro gvozdje ili da placam recikliranje.

Ma kakav lizing, ispade da se ne mogu normalna kola za 5 hiljada naći.

jebe me ovo gore sto napisah, pocinjem da uvidjam da su uredili sistem da te odvrate od kupovine polovnjaka. bas sam i sa kolegama pricao, i ispada lutrija. al ne lutrija sa 1000 franaka gore dole, nego lutrija sa "ici ce" ili "nema nikakvog smisla da se popravlja"

zamisli kupis auto od 5000 i odes nakon god dana na tehnicki, on te vrati nazad, kaze curi ti ulje ovde, ili zardjalo ti ovde, ili tako nesto, ti odes u servis on ti kaze, dobro moz to da se zameni, delovi 500 franaka, zamena 3000. a ti ne moz da ides u nemacku da popravis posto ti ovaj lupio zabranu na tehnickom, a i tamo to nece bude za dzabe nego samo 2000 :)

da uzmes i da places samo ako ti se to desi, platio si 5000 da vozis krs godinu dana.

EDIT: preuvelicavam za jeftinije auto, al realan scenario mislim za nemacke luksuzne automobile.

Pa ti uzmi astru g ili nešto tako za 2000-3000 fr pa ako se nešto ne daj bože desi imaš love, a i na astri benzincu nema šta skupo toliko da se popravi.

Pa, vidi kod vas bi trebalo da je svaki servis ovlašćeni i tehnički prestrogi. Povedeš u servis i kažu šta ne valja. Plus tamo ovlašćeni nije samo ovlašćen da uzima pare. Da na gotovo novom autu (naravno, dobro održavanim i očuvanim) radiš generalnu moraš da budeš baš baksuz. Evo ljudi dovlače za siću iz Njemačke kola, pa ih drndaju 5 godina.

zamisli kupis auto od 5000 i odes nakon god dana na tehnicki, on te vrati nazad, kaze curi ti ulje ovde, ili zardjalo ti ovde, ili tako nesto, ti odes u servis on ti kaze

Da nastavim sa našim scenariom:
On ti kaže: "Ja ovo ne bih mijenjao". Vratiš se na tehnički, ponovo ne prolazi kompjuter. Zamoliš ljude da opet probaju i - gle čuda, prođe.