Prijava

tedoh reći, neke scene određenih epizoda tipa pesme dornishmans wife, zakletva na zidu...

da li si gledao borbu pescanih zmija dzejmija lanistera area hotaha i BRONA u istom kadru?

odakle ti to da je stanis vrhunski vojskovodja? doduse, to on misli za sebe al je supak obicni, plus je obican pickopacenik i papucar

ja sam knjige prestao da citam zbog tih nekoliko glava tipa deneris, onaj mali bren je nesto ubedljivo najdosadnije itd...al tirionove i sa zida su mi najbolje

Stanis ima iza sebe opsadu Krajoluja, gde je izdržao neverovatno dugo preživljavajući na pacovima i govnima dok ga je Mejs Tirel opsedao sa ogromnom vojskom gosteći se sarmama i jagnjetinom u mleku. Tu se i Davos proslavio tako što je prošvercovao praziluk i ribu.
Takođe sjebao je je Gvozdenu flotu u buni Belona Grejdžoja.
To ga ne čini sad najluđim vojskvođom ikad, ali je definitvno betl hardend vođa hladne glave sa dovoljno iskustva da sjebe jebenog Remzija. Ruz Bolton je već krupnija glava.
Ja gotivim Stanisa, zato me mnogo smorilo ono kenjanje u seriji kad je spalio ćerku. Apsolutno nelogično i nepotrebno.

A što se teorija tiče, mislim da je skroz realna ona sa severnjačkim lordovima, mislim to nije baš do kraja razrađeno jer ima previše aktera koji mogu biti u talu a i ne moraju a mogu se i lako poklati međ sobom (Menderli, ostali severnjački lordovi plus matora Dastinka prepredena i Stanis, kome možda nisu odani ni sevenjački klanovi). Ono što je sigurno je da Menderli ima keca ili dva u rukavu, pored Rikona. Videh na netu onaj detalj kako je debeli naručivao pesme o osveti i ubijanju gostiju tipa kuvar pacov. I još jedna stvar: Ruz Bolton nije glup, zna da mu severnjaci nisu odani a još više zna da debeli Menderli hoće da ga sjebe, zašto ga je poslao sa Frejima? Ne ide mu na ruku da se ovi međusobno pobiju, na Freje jedino i može da računa kad ovi nemaju kud i šta na jebenom severu gde ih svako čeljade mrzi ko nemca.

menderli stavio frejeve u gulaš kao kalinić sretko

реците ми нешто више о тој црвеној комети

Ništa specijalno, kroz jedan dio knjige stalno se pominje crvena kometa repatica koja nonšalantno bleji na nebu i svako je tumači različito, kao predskazanje, kako kome odgovara. Melisandra govori kako ona najavljuje novog kralja, zaštitnika boga vatre - to bi trebalo da je Stanis, ovi što gotive Targerijane govore da kometa označava njihov povratak sa zmajevima, neki treći govore kako simbolizuje krv i da će biti rata i tako ti tripovi.

Маркo

реците ми нешто више о тој црвеној комети

нешто више о тој црвеној комети
MEHEHEHEHH

Degeneris i Snezni ce se ozeniti.
Toliko.

Spoiler alert.

Pezose, koja ti je najlepša žena u seriji i zašto?

Poyyyy

ona pescana sto oce da osveti muza, al onako sa kracom kosom. Divlja.
Sersei. Jbg, lepa.
Sansa, mnogo bih je jebao.
Arju ne bih

peyose nece se to desiti ne seri pls

okej ako ti tako mislis.

a daj ocekivao sam nesto ljuce

Turbo folk Lanisteri :)