Prijava

Dete od 3,4 godine nabije prst u šteker, ti mu skloniš ruku i udariš ga malo po prstima, da ukapira da se tu ruke ne guraju, nećeš mu valjda davati časove fizike....

Мени је било довољно да ми кажу да прст не сме да се гура у штекер, јер људи гину од струје.

А реално, нема ни минималне шансе да дете погине од гурања прста у штекер. Ниједно дете нема толико танак прст да уђе у ону рупу, јебага. Мора да гурне нешто метално унутра и да дохвати нешто уземљено у исто време.

Kad sam bio mali, kada god nešto radim što ne bih smeo, mama bi mi rekla: "Opasno!" i ja bih odmah prestao. Nisam li divno dete? :)

Hvala Bogu , izuma za prevenciju dečijih nestašluka ima na tone. Od poklopaca za štekere, ogradica, fiksatora i lastiša za fioke do mrežica za stepeništa i balkone. Za sve ostalo su krivi roditelji. Detetu je sve interesantno i svakako će želeti sve da pipne, ako nikoga nema uz dete u datom momentu a ono napravi glupost, ne treba ga tući. Jednostavno treba biti autoritet i zastrašiti ga po pitanju diranja struje, šporeta, kućne hemije i sl. zbog njegovog zdravlja. Najbitnije je da oba roditelja postupaju isto u ovakvim momentima.

Dakle , bez batina.

Dakle , bez batina.

Naravno, pa će da postane peder i fataće za guzove svoje najbolje drugove.

Jok, more, opasačom po turu, da postane pravi mačo!

Е, а да питам нешто.

Да ли су, и у којој мери била физички кажњавана деца у вашим основним школама (од стране наставника)? Мислим на оно - шамари, ћушке, штапови и тако то.

У мојој основној школи је то била прилично честа појава, касније сам сазнао да то и није тако честа појава свуда у Србији.

namerno prosuo secer po podu i krenuo da nas gadja sa njim.

cekacu da napunim jos bar 8 godina pa cu da mozgam o tome, da sam ja ovo uradio ka' klinac sevalo bi mi dupe dva dana, najvece batine su bile one kada sam pobegao od kuce do burazera a sam sam sa babom bio kuci, kad sam se vratio radio je prut po njenom izboru od tad nmea bezanja, i kada sam hteo da izigravam mangupa pa da se bacam pod sto, tada je caleu uzo stvar u svoje ruke, da je na meni delovala jeste, da l' cu ja moju da tucem onako vaspitni ihahaj ima vremena.

Наравно да НЕ.

Mene je majka bila ka' vola u kupus kad sam bio mali...

Takođe.

Mada je mene majka bila jer sam ja bio hiperaktivan, trena nisam stajao, a i bio sam štetan

Takođe. :)

Jašta d'oću. I treba da dobiju prekodupeta i uzuši.

Ja sam bio car kad sam bio klinac štrajkovao sam glađu kad mi nešto nije odgovaralo ljolj

Bez.

Да ли су, и у којој мери била физички кажњавана деца у вашим основним школама (од стране наставника)? Мислим на оно - шамари, ћушке, штапови и тако то.

U 2. osnovne uciteljica je lupila samar jednom Romu iz mog odeljenja. Uciteljica je bila pijandura, lopov i svasta nesto, btw. Osim toga nijedan jedini put.

Ja sam bio car kad sam bio klinac štrajkovao sam glađu kad mi nešto nije odgovaralo ljolj

Hahahaha:))

Pametno psihološko zastrašivanje deteta sve dok ne bude bilo potrebe da mu zvizneš šamar.

Колико се ја сећам, није било у школи таквих казана.

Mene je pokojni Gvozden tukao čekićem i ništa mi ne fali buhahaha!

Šalim se, ćale je bio zajeban lik, tako da batine nisu bile potrebne. A i dan danas je zajeban.

Ovdje kod nas u Banjaluci to je zaista bila rijetkost. Generalno nije uopšte bilo dio prakse po školama. Ako se i desilo nekad to je bio izuzetak.

Ima jedan ekstreman slučaj doduše. U petom razredu smo jednom baš svi kolektivno iznervirali nastavnika njemačkog, koji je inače bio najblaži, mogao si kod njega kolo da igraš na času, ali tad mu je pukao film pa je lupio dnevnikom o katedru iz sve snage, a onda opalio par šamara onima u prvoj klupi. Jednog je malog čak uhvatio za majicu i baš jako udario. Bio je pokrenut postupak da se dotični nastavnik izbaci iz škole, ali na kraju je ipak izglađena situacija pa je nastavio predavat.

A što se glavne teme tiče, mislim da ne treba djecu tući, i da sigurno neće postati "mačo" ako ga budu tukli, ni peder u suprotnom.

Slažem se doduše da u nekom najranijem dobu, kad djeca još ne kapiraju komplikovane stvari, možda ih treba blago udariti kad rade nešto opasno po život, ako ne upali neki pokušaj zastrašivanja ili objašnjenja bez udaranja.

To je samo u funkciji da znaju šta se smije, a šta ne smije. Protivnik sam batina kao vida kazne.

Kazana :))

Kod mene jeste, do 4. osnovne smo imali nekog opičenog učitelja. Mene je malo mlatio, pošto sam ga podsećao na nekog normalnog momčića koga poznaje, ali zato je mog ne tako normalnog druga mlatio kao Andrtejker. Najjače kad ga zakuca glavom o tablu, haha.

Ali onako malo, pedagoški.

Slažem se doduše da u nekom najranijem dobu, kad djeca još ne kapiraju komplikovane stvari. možda ih treba blago udariti kad rade nešto opasno po život, ako ne upali neki pokušaj zastrašivanja ili objašnjenja bez udaranja.

Gledala sam svog brata kada je imao 2-3 godine kako pada i ne place dok neko od nas ne zavristi, prodere se ili ga pogledamo uplaseni. Nisu neophodne batine.

Pametno psihološko zastrašivanje deteta sve dok ne bude bilo potrebe da mu zvizneš šamar.

mani u kurac, tako je moj ćale, pa vidi kakvo sranje ispalo

Ja sam u osnovnu išao devedesetih, bila samo jedno old skul nastavnica OTO-a, ali se kontrolisala, eventualno bi podigla ruku u vis i onda došla sebi. Prilično sam uveren da je arčila na početku karijere.

Koliko god lično bio u iskušenju da tučem svoju buduću decu (iz niza složenih razloga), mislim da je vreme da se batali nasilje, ne želim da verujem da nam je posve u prirodi, sve se menja, pa i priroda, jebem ga. However, ništa ne tvrdim a priori, ostajem otvoren za dobri stari "idi izaberi prut"

Kazana :))

Јамачно.