Prijava

Стефан Костић објаснијо. Сиромашни духом су богати новцем и њихово је царство небеско јер кошта охохо. лол

Super, Bog kao droga. Da zavisimo svi, jer smo previse ubogi da zivimo bez njega. Jebeno superiska.

To znači: "Ne razmišljaj previše, slepo me sledi i meni je super. Ako bi razmišljao i bar malo preispitivao veru mogao bi lako da skliznešu neveru, a to je no-no!"

Стефане брате, која теорија...ХААХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХ

Духовнији ,елоквентнији и паметнији људи су то боље од мене срочили , ено га линк горе , ништа више ја немам да кажем на ту тему...ко хоће да види , видеће , а ко хоће да измишља топлу воду писаће на овој теми .......ево једног од многих http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Svetopismo/SvetiJustinBlazenstva/SvetiJustinBlazenstva02.htm

Ej, svetosavlje je vrh zabava, tu si u pravu. Hoces tako da kazes i kad te sutra zamoli za pomoc/savet/misljenje neki ubogi hriscanin?

Е бре пуфнице, јеботе који курац више? Изнеси своје мишљење, ако га имаш, ако не, немој да пљујеш по овоме, јеботе, где год се појавила тема о религији, ти си се нацртала да пљујеш.Ај искулирај.

Обилић ће да дели флајере боли га уво :)
Прочитах ја мало ово светосавље и разочарах се. По њима, гордост и порочност му дођу као неко "богатство духа". бзвз

Ja i iznosim svoje misljenje. U cemu je tvoj problem?

PUFNICA BLASFEMIŠE!!!

To znači: "Ne razmišljaj previše, slepo me sledi i meni je super. Ako bi razmišljao i bar malo preispitivao veru mogao bi lako da skliznešu neveru, a to je no-no!"

Upravo.

Zašto je vama toliko strana ideja da je ljudska mudrost i saznanje ograničena i da nije lijepo da se čovjek osjeća kao premudar, sveznajući i samodovoljan, već da je bolje da shvati da je njegova mudrost i njegovo znanje, ma koliki bili, ništavna u poređenju sa Božjom mudrosti i Božjim znanjem?

Ako je Bog izvor sve mudrosti, svog znanja i sve dobrote, šta je loše ako se čovjek, svjestan svojih ograničenja usmjeri ka tom izvoru?

Osim toga Bog se ne otkriva samo kroz Bibliju već i kroz nauku.

Tako da čak i nauka poput one u CERN-u, ako se radi sa skrušenim stavom i sa intelektualnom skromnošću, može biti draga Bogu. Ako naučnik koji otkriva Higsove bozone, shvati da samo prodire u najpovršnije slojeve znanja o Božjoj tvorevini i ako shvati da od Boga zavisi i Higsob bozon i njegovo znanje o Higsovom bozonu, i uspjeh eksperimenta, onda on bez obzira na prirodu eksperimnenta, pokuzuje bogougodnu hrišćansku intelektualnu i duhovnu skromnost, i za njega se može reći da je siromašan duhom.

Ја не знам , сва ова објашњења су ми некако површна, толике године хришћанства а нису могли боље да се објасне.

Није проблем јеботе, јебе ми се, али СВАКА тема о религији, ти си ту и буквално пљујеш по православљу.Ај кад би написала нешто рационално и аргументовано, па оно.

Ako je Bog izvor sve mudrosti, svog znanja i sve dobrote, šta je loše ako se čovjek, svjestan svojih ograničenja usmjeri ka tom izvoru?

Јовичићу грешиш, ово није тачно

Блажени су сиромашни духом, њихово је царство небеско

Prema ovome ja zaključujem da su sve šimpanze već u carstvu nebeskom i čekaju mene.

Jovicicu, jebote, ides u drugu krajnost. Niko ne kaze da je nadmenost, prepotentnost, nedokazanost i samozadovoljnost dobra stvar, vec da je preterano to.

Hugo, je l i dalje pizdis zbog avatara? Sta hoces, kog kurca od mene, 'leba ti? Ako tebi nije racionalno mozda je to do tebe.

Dobre stvari, to jest. Plural.

A šta drugo da napiše o jednoj od najglupljih tvorevina ljudskog uma sem da pizma.

Drugim rečima, Hrišćanstvo je kult patnje i psihičkog samopovređivanja. Ubediti sebe da ste bezvredni, grešni, ubogi i ograničeni Božijom moći je ništa drugo do kastriranje sopstvenog uma, ograničiti sebe od samog početka i ne dozvoliti razvoj veći od onog što nam Bog ili crkva kaže. Biti siromašan duhom je citat:

"Ко је сиромашан духом? Сиромашан је духом човек који свим бићем осећа да је његов људски дух крајње сиромашан, крајње недовољан, крајње убог, да би могао живети сам од себе, већ му је увек потребан Онај који је јединн богат духом: Бог. Сиромашан је духом човек који осећа да ниједна његова мисао, ниједно његово осећање, ниједно његово дело, не могу ни живети ни успети, већ морају издахнути и нестати, ако се не хране Богом, не обесмрте Богом."

Znači mi ne postojimo, mi treba da se odreknemo samog sebe, jer jedini koji sme da misli i da bude bogat duhom je On, Bog, Stvoritelj. Mi smo ovde da bi patili, i za to treba da dobijemo nagradu kada umremo. Da ponovim ... Hrišćanstvo je kult patnje i samoodricanja i psihičkog samopovređivanja, identična filozofija se nalazi i u Budizmu.

Siromašan duhom ne znači, glup, neuk i retardiran - u zabludi ste.

Siromašan duhom znači "SVJESTAN NIŠTAVNOSTI VLASTITE MUDROSTI I ZNANJA MA KOLIKI ONI BILI, U POREĐENJU SA BOŽJOM MUDROSTI I ZNANJEM"

Sokrat, najumniji čovjek Atine, bio je siromašan duhom. Iako nije bio hrišćanin intuitivno je bio svjestan svojih ograničenja.

Mihajlo Pupin je bio siromašan duhom.

Isak Njutn i Gotfrid Lajbnic su bili siromašni duhom.

Galileo Galilej je bio siromašan duhom.