Prijava

Crazy objasnio. Mislim da je suvišno pisati dalje.

Zašto je vama toliko strana ideja da je ljudska mudrost i saznanje ograničena i da nije lijepo da se čovjek osjeća kao premudar, sveznajući i samodovoljan, već da je bolje da shvati da je njegova mudrost i njegovo znanje, ma koliki bili, ništavna u poređenju sa Božjom mudrosti i Božjim znanjem?

Јовичићу, да ли се икада запиташ колико логике има ово што ти пишеш?

Oni ce pre da riknu. Od zlobe.

A meni je nebesko carstvo jebena smrt. I oni siromasni duhom su zlobnici.

Gospode. Meni je to tragicno. Da se ja pitam taj bi covek bio u ludnici.

Само на овој теми. Јако интелигентни постови.

Елем, ја бих волео да сам простодушан, и искрено ако посоји било шта налик царству небеском, мислим да ће ови људи тамо добро проћи.

Јовичићу , некако ми твоји ставови делују.................................искривљено у односу на православно учење , онако ,мало ,а негде мало више..............

Jovicicu, zar nije bolje da covek bude svestan rupa u svom znanju i da celog zivota tezi da ih smanji nego da razmislja o tome kako, koliko god da se trudio, nece imati istu kolicinu znanja kao izmisljeno bice? Ofkors, jer je jebeno izmisljeno.

Pa Hugo, nakon ne znam koliko tema o religiji mogu da pokazem i svoje ocajanje na kraju.

Да ли стварно хоћете да се правите паметни да тумачите верске списе и на вукајлији??? Разумем теме ово или оно, али брате...
Значи колико само лупања сам видео овде везано за ову реченицу срамота ме да постујем. Видим да је већина овде сиромашна духом...

Obilić kad agrumentuje, svi popadaju na dupe, nastane muk i zažale što su se blamirali svojim prethodnim postovima.

И дркање је секс.

Сани да додан једаб библијски трол. "Пре ће камила кроз иглене уши проћи него богоат духом у царство небеско ући".

Obilić kad agrumentuje, svi popadaju na dupe, nastane muk i zažale što su se blamirali svojim prethodnim postovima.

Ja bih (nisam ironicna) zaista zelela da vidim to.

Да ли стварно хоћете да се правите паметни да тумачите верске списе и на вукајлији???

Овде него шта! У народу! Црква нас све лаже!

Имала сам јако доброг професора веронауке у средњој, био је тип оних теолога који нису задрти, него схватају веру као извор да научиш да волиш и постанеш бољи човек, а да притом никог не угрозиш. Једном сам га баш питала шта мисли о осталим религијима и становишту појединих хришћана да припадници других религија неће у рај и те форе. Па смо се сложили да се свака вера своди на исто - љубав, ако је схватиш на прави начин и да уопште није битно на који си начин одабрао да научиш оно што те вера учи.
Е сад, он је нама интерпретирао ову реченицу као 'благо МАЛИМА, јер њихово је царство небеско', притом се не мисли на нас који не можемо водокотлић да дохватимо, него на све несвесне људе. Умно болесне, децу, бебе, ретарде, заостале. Знаш оно кад питаш попа да ли је мала беба крива што је умрла на порођају, а нису стигли да је крсте и тако то. Е па тај неки фазон, они су у директној вези са богом, а на нама је да помажемо таквима, слабијима од себе, јер су они наша посредна веза с богом.

Siromašan duhom ne znači, glup, neuk i retardiran - u zabludi ste.

Siromašan duhom znači "SVJESTAN NIŠTAVNOSTI VLASTITE MUDROSTI I ZNANJA MA KOLIKI ONI BILI, U POREĐENJU SA BOŽJOM MUDROSTI I ZNANJEM"

Sokrat, najumniji čovjek Atine, bio je siromašan duhom. Iako nije bio hrišćanin intuitivno je bio svjestan svojih ograničenja.

Mihajlo Pupin je bio siromašan duhom. (Kada su ga hvalili kao genija zbog razvoja telefonije, on je rekao da on nije nikakav genije i pokazao je na svoj prst i rekao "vidite ovaj prst- on je Božja tvorevina, a ne moja - On je premudar, a ne ja)

Isak Njutn (bavio se 40 godina proučavanjem Biblije) i Gotfrid Lajbnic (napisao Teodiceju, jednu od najboljih odbrana Boga i Hrišćanstva) su bili siromašni duhom.

Galileo Galilej (bio veliki vjernik, bez obzira na to što je zastupao heliocentrizam) je bio siromašan duhom.

Praktično je SVAKI vjernik siromašan duhom,jer ko god vjeruje, svjestan je svoje ništavnosti u odnosu na Boga.

"Преће камила кроз иглене уши проћи него богоат духом у царство небеско ући".

ЛОЛ где нађе ово "духом" мајке ти.....

Јебеш ти царство небеско кад је крцато умоболницима, ретардиранима, абортусима и домаћим животињама.

Мада, ја сам доста изучавала карму и дошла сам до закључка да сваки нижи облик живота по заслузи одрађује оно што је грешио. Јер, не можеш другачије објаснити то што се родиш у телу у ком се родиш, и то је као океј, а за све остало имаш слободну вољу, али најнижи облик енергије - материју, не можеш да бираш. Ја капирам да можеш, па кад се неко роди као поремећени сакати циган, директно је одрадио добар део грехова из прошлих живота.

I ovo što Milica kaže takođe.

Dakle blaženi su i bukvalno siromašni duhom - dakle bebe, retardi, umno oboleli, a i oni koji su umni, ali su svjesni svoje ništavnosti u odnosu na Boga.

Е сад, он је нама интерпретирао ову реченицу као 'благо МАЛИМА, јер њихово је царство небеско', притом се не мисли на нас који не можемо водокотлић да дохватимо, него на све несвесне људе.

car :D

Тај неће присмрдети царству небеском у скорије време :)

Но, шалу на страну, мене збуњује и даље ова тема, има доста противречности.