Prijava

aco, to smo apsolvirali još pre tri strane

е јебига кад сам ажуран као коштуница.

stvarno, što ne odbanujete tog zapatu?

Ja mislim da ga jebu zato što je bugarin, al nisam sto posto siguran, pošto ne poznajem čoveka.

Ima još masa ekstremno retardiranih tema na forumu ovo su samo najnovije

,,besmislene,, teme kidaju cak i vise od ,,smislenih,,

I da me neko pogrešno ne shvati ne mislim da su ove teme za ban samo sam ih postavio poređenja radi.

Isusova tema je (meta)fizicka, dok je misko pisko za debeo ban, jer je otvorena bez ijednog koncepta osim spemovanja.

Osoba koja završi osnovne studije na jednom faksu, a master studije na Pravnom fakultetu, da li se posmatra kao pravnik?

Može li ići istim putem kao i svi ostali pravnici, na primer da odradi pripravnički u sudu, ispolaže državni i sudski ispit i na kraju postane advokat?

Hm, sudeći po onome što piše na sajtu Ministarstva pravde i državne uprave, mora se imati pravni fakultet:

Правосудни испит може полагати лице које је дипломирало на Правном факултету и које је после завршеног правног факултета стекло радно искуство на пословима правне струке и то:

Izvor

ja sve nesto mislim da ta osoba moze da ode sa tom diplomom na pravni,da oni priznaju sta mogu i da tek onda kod njih ispolaze tu razliku,pa master.a to moze biti puno ispita i puno kinte.

Не може неко да буде поп ако заврши само мастер на Богословском, може само да има неко одређено знање.
Исто је и за право, али неће да шкоди са те стручне стране.

Распитивала сам се, немам никакве шансе да будем поп ако упишем мастер, не знам ни да ли могу да држим беседу на некој ливади.

Polako ljudi, razgovaramo normalno, stvarno me interesuje. :))

Konkretno, osoba je završila jedan faks. Na Pravnom, smer SUP, su joj priznati predmeti i primljena je na master. Ostao joj je samo još master rad. Dakle sva razlika predmeta je usaglašena, master studije na pravu upisane i privode se kraju.

U pravilniku jasno piše da osoba kada završi master studije stiče zvanje Master pravnik.

Srbijanka, neko ko je završio faks koji totalno nema veze sa Bogoslovijom, neće imati ni elemenata da upiše master na Bogosloviji, zar ne? A prema tome, ne može da bude ni pop, što je logično. Na masteru Bogoslovije neće primiti nekoga sa Više poslovne to je sigurno.

Hoću da kažem, ako su već verifikovali i priznali ispite sa osnovnih studija i omogućili ti da upišeš master na Pravnom i stekneš zvanje Master pravnik, verovatno možeš nastaviti putem pravnika kao i svako sa završenim osnovnim studijama na pravnom faksu, deluje logično, ili nije tako?

Ozbiljno pitanje :))

Суп смер није право, то је смер за секретарице.

trebalo bi da je tako.ne bi ti dali da upises master na pravnom ako nemas polozene ispite iz njihovog programa.neke bi ti priznali,a neke bi polagao kao razliku.

Bruce

Суп смер није право, то је смер за секретарице.

Care, ako ćemo realno, sve u Srbiji što se tiče školovanja je jedno veliko NIŠTA, tako da mani tu priču. :))

Ako su osobi priznati svi predmeti sa osnovnih studija drugog faksa, osoba upisala i završila master na Pravnom, stekla zvanje "Master pravnik", verujem da može krenuti putem advokature kao i osoba sa osnovnim studijama na Pravnom fakultetu. Bizarno bi bilo da je drugačije, ali sve je moguće... Hteo sam da vidim ima li neko ovde ko se stvarno razume. Poslao sam pitanje preko mejla i na sajt Ministarstva, oni znaju najbolje i rešiće dilemu.

Hvala u svakom slučaju. :))

Ти полажеш диференцијалне за мастер, уколико је то потребно, а не за факултет. Зар ти стварно делује логично да после завршеног мастера имаш два факултета, а не само мастер из одређене области?
Ако ти пише у дипломи да си дипломирани правник онда си дипломирани правник, ако ти пише да си дипломирани полицајац, онда си то. Уместо што се овде распитујеш, иди на сајт факултета, погледај модуле на мастеру, па сам закључи колико си дипломирани правник ако добијеш знање само из једне области права.
А већ је речено овде:

Правосудни испит може полагати лице које је дипломирало на Правном факултету и које је после завршеног правног факултета стекло радно искуство на пословима правне струке

Мастер ти је прецењен ако мислиш да ти је то улазница у не знам ја какав статус. Гледај то као неки додатни курс. Па знаш ли ти пошто је курс вајарства, скупље је неко мастер на Правном.

O-keeeeej Srbijanka, ne znam čemu bacanje toliko hejta, kao da si advokat pa se plašiš da ti neko uzme posao haha :)

Pitao sam ovde, pitaću još neke ljude, pitao na sajtu Ministarstva, pitaću na faksu, ako treba i dekana faksa, pa će vidimo.

A što se tiče ovog dela:

Правосудни испит може полагати лице које је дипломирало на Правном факултету

Pa i polaganje master rada se zove "diplomiranje" ako nisi znala, haha. Ne zove se masteriranje. Ali videćemo šta kažu stručni ljudi, samo bez nervoze. :))

Edit:
Ne možeš za Master diplomu reći da je kurs, zaista preterana teza. Master je uslov za Doktorat, znači i doktorat je isto kurs samo malo jači, ono tvrđi kurs, više te cimaju, kao malo mu ga daš po doktorskim. haha :))

Ajd da ne nastavljamo polemiku. Hvala za odgovore. :)

Јел само мени багује сајт? Вукајлија је преспораа!