Prijava

Nesvakidašnji gest Sjeničaka Milanka Obućine (58), čija porodica preživljava hraneći se u narodnoj kuhinji, a koji je pre nekoliko dana pronašao na ulici novčanik pun novca i bez razmišljanja ga odmah predao policiji, izazvao je veliku pažnju javnosti u Srbiji.

U novčaniku je, prema policijskom zapisniku, bilo 4.200 evra, 100 dolara i 20 bosanskih maraka, koje Milanko nije ni prebrojao jer ga nije zanimalo koliko novca ima.

Nakon teksta objavljenog u “Blicu” mnogi mediji su krenuli put Sjenice da zabeleže Milankovu priču. On kaže da ga je to veoma iznenadilo, jer smatra da nije uradio ništa što ne bi i drugi da su našli taj novac.

Milanko je srčani bolesnik, a terapiju koju mu lekari propišu često zna i da preskoči jer nema novca za lekove, a često ni za hleb.

Milankova porodica, supruga Vidosava i sin Milan, i dalje preživljava hraneći se u narodnoj kuhinji. Imaju skromne želje pa tako kažu da bi platili dažbine i dugove da imaju 4.200 evra.

- Najpre bih otišao u apoteku i meni i supruzi kupio sve tablete koje nam trebaju jer često preskačemo terapiju, a dešava se i da tablete sečemo na dva ili na četiri dela, da nam duže traju. Onda bih kupio ogrev za zimu, koja u Sjenici dugo traje, a sa ostalim novcem bi platili nagomilane dugove za struju, vodu i ostale dažbine. Imam veliki dug i u prodavnici u komšiluku gde uzimamo namirnice na veresiju, tako da bih i to podmirio. Komšinica Hanka Dragolovčanin često neće da nam naplati kad nešto kupimo u prodavnici kod nje, tako da bih i nju nešto častio - priča nam Milanko.

Vidosava dodaje da bi s tim novcem napunili frižider hranom, kupili i nešto od odeće a možda bi obnovili i nešto od dotrajalog nameštaja.
- Kupila bih i usisivač jer mi je više dosadilo da brišem metlom sobu i da dižem prašinu na sve strane - kaže Vidosava.
Obućine pomaže i komšiluk, pa im je tako jedan od komšija dozvolio da na njegovom placu posade nekoliko leha luka i brazdu krompira, a drugi im s vremena na vreme donesu drva i uglja.

Ne, ne bih to uradio ni u svojoj finansijskoj situaciji.

Ispravite ovaj naslov jebote. :)

A da, ja bih kintu uzeo i potrošio. :)

Mogu sad da kenjam, vratio bih, ovo-ono, kao što će većina vas, ali biću realan.
Uzeo bih pare. Opet, kao i većina vas. Prvo bih uzeo neki novi fon od toga, par duxeva, farke, tike. 4.000e bi dao mojima, a ja bih uzeo ostatak.
Ukratko.

Дао бих полицији, ионако бих добио неку награду за хуманост, шта ти ја знам..

Sto je najgore od svega, meni te pare ne bi nista znacajno promenile u zivotu, ali svejedno bi ih uzeo.

Vratio bih kurac, odmah bi okrenuo desetak ortaka i otišli bismo u kafanu na 24 sata.

Kad bih uzeo, bilo bi me blam kako trošim nešto što nije moje, nešto što je neko drugi zaslužio i zaradio... Mislim da bih uz debelo premišljanje ipak vratio.

Sto je mnogo, mnogo je u danasnje vreme, jos oni nemaju, hrane se u kuhinji to pa tek.. Ne bih ni ja vratio iskreno.. Dao bih mojima 3.000 za sebe bih zadrzao osatatak.

ako neko vucara 4200 po novcaniku i treba mu uzeti
ja se svakih 30 sekundi hvatam za dzep kad nosim 2000

Ja mislim da ovi što kažu da bi vratili mnogo seru.
Verujem da ima NEKOLIKO njih koji bi možda vratili...ono, ne trebaju im pare, "grize ih savest", ali jebote. Budite iskreni.
Ako ništa, uzmeš bar 100e.
:)

Moj rođak je vratio čoveku novčanik sa 15.000e.
Debil!

A taj usrani bogataš. Tih 15.000 mu ništa ne znači. I častio ga pićem u njegovom kafiću...
Opet, debil...

možda sam samo loš čovek, a možda samo Srbin...PA UZEO BI TE PARE MAKAR ME JURILA TA MILANKA I SVI SJENIČKI PANDURI DO JAGODINE!
Odma bi kupio drugi auto, a ostatak potrošio na ortake i kurave. Eto, reko sam.

4 'иљаде би ми дошле као леп улог. Окренуо бих то на рулету. Да набијем после, вратио бих човеку његово, ако не, јбг.

Ne bih ja ni uzimao novčanik u ruke. Kažu stariji ljudi da tu bude svakakvih antraksova i vradžbina.

možda sam samo loš čovek, a možda samo Srbin...PA UZEO BI TE PARE MAKAR ME JURILA TA MILANKA I SVI SJENIČKI PANDURI DO JAGODINE!
Odma bi kupio drugi auto, a ostatak potrošio na ortake i kurave. Eto, reko sam.

+1

hahahahahahaha, Samh :D

Ono, zoveš čoveka, "Ej brate, imam jednu dobru i jednu lošu vest. Dobra je da sam ti našao novčanik...":)

Da, ovakve gluposti bi mi padale na pamet i ja ne bi mogla zaspat'.

Ja bih te gluposti utopio u alkoholu koji bih kupio parama koje sam našao. lololo!

buxno, care. :D