Prijava

Прво, зато што има одличан систем апдејтовања, тако да стално узима закрпе.

Друго, веома ретко се деси да забагује, што значи да је стабилнија, далеко стабилнија од ХР-а. Ја сам користио ХР седам година пре него што сам инсталирао седмицу, и одмах сам видео побољшање.

Треће, чак иако забагује неки програм, далеко је лакше откочити га на седмици, него на ХР-у. Никад до сад ми се није десило да ми треба више од минут, два да откочим неки програм, а комоли да искључујем комп на дугме, или не дај боже, из струје.

Четврто, далеко боље барата када је више програма активирано. На ХР-у у исто време слушам музику и играм кантер, а цео комп пишти колико се напео да уради оба процеса у исто време. На седмици лагано ради оба.

Пето, лап топ ми се мнооооого мање греје, што ми је много битно, јер нећу да ми се запале бутине кад радим пар сати.

итд, итд, итд. Визуелна организација је далеко боља од ХР-а, и све изгледа оштрије и лепше.

ne slazhem se uopshte,mislim da shtroji performanse,al aj,kao shto rekoh,svako haba ono sto mu odgovara!!
pa ko voli da zhivi u zabludi,slobodan je da to i uchini!
pazi samo da ti se ne smrzne net =]]]]]]]
odjava na ovu temu...

Ja ću vam izneti jedan savršen argument.

Šugavi XP ne sija!

Imam neki Windows7 Ultimate kurac od prošle godine i tako je kul, šta god kliknem nešto šljašti i jako je vizuelno lepo. Za sve ostalo me savršeno zabole uvo. :)

iii da, meni se ništa ne zamrzava. :)

Штроји перформансе?

Фора је што неких 95% корисника Виндоуса у Србији мисли да се разумеју у компјутере, а заправо немају појма о њима.

ovde i dalje ujdurma oko mikrosoftovog govneta,kad se pojavi windows 8,svi che rechi "uvauuuuu" koliko je bolji od kante 7ice!!
kada takav operativni sistem shtuca na nezahtevnu igricu,tako sto secka i podizhe ping(igrica je online) treba ga sa zadovoljstvom ishutirati u dupe...
nemam nameru da se prepucavam,jednostavno mi se nije dopao,losha iskustva...

Win7 ultimate na mom kompu, doduše 32bit verzija (amd dual core, 2 gb rama, grafička 512) šljaka PERFEKTNO za razliku od nekog tamo xpSP2 ili sp3.

edit - kao jedini antivirus koristim Aviru, a glavni brauzer je Chrom...već godinu dana win7 bez formatiranja sistemskog hd i slične pičke materine, a radi odlično. da sam za to vreme koristio bilo koju vreziju XP-a, šes' puta bi obarao sistem sigurno.

Win7 ultimate na mom kompu, doduše 32bit verzija (amd dual core, 2 gb rama, grafička 512) šljaka PERFEKTNO za razliku od nekog tamo xpSP2 ili sp3.

Imamo skoro istu konfiguraciju. :))) Da, šljaka perfektno. :)

E ако било ко зна да ми помогне био бих веома захвалан. Не могу на седмици да инсталирам стеинберг(steinberg) производе. Тачније не могу да инсталирам hypersonic и waves c4. Имам бит дифендер, прво сам мислио да је до њега, искључио га, али џабе опет исти проблем. Кликнем allow entry и кита ко салама. Само замрзне и то је то. Верујем да ме нико није разумео ништа, али ајде ако неко разуме шта причам, нек' се јави.

I meni se to dešava. Redovno:
-uključim kompjuter i modem
-uđem na mozilu
-prvih 2 minuta je sve u redu
-onda se blokira i ceo minut čekam da se vrati u život
-zatim radi bez problema neograničeno

Pa šta vas košta da izblejite jedan minut? :))))

jel koristite avg?

takodje sam nasao da pise da ukoliko imate avg ne moze samo on da se deinstalira nego da se ode u add/remove programs pa da se sva njegova cuda deinstaliraju, posto se cini da je ovo najcesci izazivac ovoga.

isto i vmware7 moze da izazove ovo.

pogledajte sta vam sve radi u pozadini. verovatno neki program (moguce antivirus) pokusava da koristi network karticu.

objašnjenje kod mene to ne prestaje ni nakon minute ni pet i sat vremena :)
a celt u pozadini nema ništa da radi gola instalacija windowsa NEMA ni AV-a ničega .
A INAČE KOD MENE Ne ide preko modema već je to na PCI-a karticu i onda ide kabal u nju i onda PPOE ili tako nešto napravim konekciju i konektujem se ako razumijete pozz

hej, 7ica je kanta i nema joj pomochi, ne treba gubiti vreme sa njom, to je moje mishljenje!!!
gore sam se zezao, ali su moja iskustva sa 7icom, stvarno losha, sem toga, dosta ljudi kazhe isto, a nemoguche je da niko od njih nema pojma....
windows 7 <=== preporuchujem, ali za izbegavanje

Veću glupost nisam pročitao u 10god bavljenja računarima.

prvo da se nadovezem na temu za sedmicu.
Znaci mozete vi dda pricate svasta...
da je ubuntu bolji,da je xp bolji,da je 95ica bolja..da je win 3.11 i 1.01 bolji ..
ali zna se da je sedmica zakon i da je jedino moze prestici osmica!
Tako da molim za tisinu jer imam milion i jedan dokaz da je bolja sedmica od xp-a!
A ti Marko,nzm..
ako radi lepo na xp-u i ako radi lepo na tudjem netu...pa onda se preseli tamo kod druga i delite racun...taman spojis i lepo i korisno =)
slm se..
pazi nikad mi se to nije desavalo ali,nzm updateuj drivere za net i sve pokusaj.
takodje ako planiras da se vratis na win7 uradi sve updateove(mozda je tu neka rupa) i skini sve zakrpe i ta cuda,i naravno SP1...
pa mozda uspe
PoZz

Otkrio sam šta je fazon ljudiiiiiii, kao PPPoE konekcija e sada kao trebam naći neku zakrpu za WIN7 da to šljaka dobro, ali nisam imao sreće sa tim.

Sedmica je odlican Os i daleko je bolja od Xp-a.Xp jos nije ya bacanje,posto postoji armija starijih racunara na kojima ce jos dugo raditi i to jako dobro.Win 7 je bolji u svakom pogledu po pitanju stabilnosti,upravljanju memorijom,kontroli procesa,cak i viyuelno,iako smatram da to nije mnogo ni bitno.Uspevao sam da je instaliram cak i na neke jako stare masine u kojima sam uspeo da napagujem bar giga rama i radi veoma dobro,iako sam neke drajvere morao da rucno nadjem na netu,ybog toga sto je hardver toliko star,da preko update-a nije mogao da nadje drajvere.Interesantno je da npr.za geforce 4 ne postoji drajver,ali neki legacy drajver sa win 2000 sljaka sasvim opusteno.
Cak i na netbooku imam sedmicu,koja sljaka sasvim opusteno,iako ima samo giga rama i ne primecuje se neka velika razlika u odnosu na xp,koji radi nesto brze,ali nudi daleko manje.Cak i baterija izvuce nekih pola sata vise nego sa xp-om.
Sedmica je od Viste pokupila samo vizuelni deo i aero mod,dok je sve ostalo pisano ispocetka.Problem sa vistom nije bio do operativnog sistema,vec zbog toga sto je znacajan deo procesa trebalo da vrti procesor sa graficke kartice,koji je u najvecem delu neiskoristen,dok bi cpu trebalo da se bavi nekim ozbiljnijim procesima ,sto bi uticalo na povecanje ukupne brzine rada.Proizvodjaci hardvera nisu ispratili taj trend i Vista je propala.