Prijava

Ja prošle nedelje stavim win7 da se instalira.Kod drugara ga odradi sa istim dvd-om za 15 minuta, sa sve formatiranjem i setovanjem.Radi ko zmaj.
Imamo slične konifguracije (AMD Athlon 4600+,2GB rama DDR2, grafička gigabyte 210 1GB memorije)Kod mene ga instalira bukvalno 20 sati!I ja ga ostavim da radi, baš da vidim šta će da se desi.Stane na onom drugom koraku (Expanding Windows files ili tako nešto).
Na svakih pola sata po 1%.Kontam mator hard, nelegalna kopija, al kako je drugima radilo sa istim cd-om mamu mu jebem?I proradi on u subotu ujutru, pre toga se 24 sata s dušom rastavljao, nonstop mu bila upaljena ona crvena lampica.Grafika do jaja, sve lepo, kad trt, nema mrežne kartice.Ja ubacim cd, ceo komp se šlogira.Stavim fleš, ne prepozna ga.Pola sekunde sam razmišljao da li da se vratim na xp.A što je najžešće njega je instalirao bez pogovora, šljaka ko zmaj sad.

@ortak_CHEda_velja

To sto se tebi desavalo moguce je zbog nekoliko stvari:
1.Moguce je da ti je disk bio malo ostecen,pa se komp mucio da ga procita (ovo je manje verovatno)
2.Problem sa hard diskom(ako je u pitanju maxtor,ovo je vrlo moguce)
3.Problem sa RAM memorijom(ovo se najlakse ispituje tako sto se izvadi jedan modul i pusti komp da radi)

U tvom slucaju,rekao bih da je ram u pitanju.Slican problem imam kada na moj metbook instaliram Office 2007,koji se instalira nabilo kom pc racunaru ispod 10 min,a kod mene ga instalira 2 sata,zbog male kolicine rama u kombinaciji sa sporim procesorom.
To sto ti nije prepoznao mreznu,nije nista neobicno i cesto se desava sa starijim plocama,a to sto ti zakucava komp,najverovatnije je da ram pravi problem.
Pokusaj sa jednom plocicom i vidi da li ima razlike,i probaj da im zamenis mesta i ocistis leziste za module,posto se nakupi prasina u njima,a to bas i nije najbolje za kontakte.Takodje,ne bi bilo lose da udjes u BIOS i pogledas da ti nije slucajno vratio podesavanja na fabricka i malo povecaj brzinu procesora ili smanji,ako je previsoka.Kod ovakvih slucajeva uvek je jako tesko utvrditi sta zajebava i mora se raditi sistemom eliminacije.
Mozes da probas i da otkacis sve uredjaje osim harda i graficke,jer je moguce i da neka komponenta pravi problem,pogotovo pci zvucna kartica sa cmi 8738 cipom,koje su veoma rasirene i veoma jeftine,mada ni AC 97 koje su obicno integrisane na ploci nisu lose i retko prave problem.
Nazalost,ne mogu da tvrdim,posto je mala verovatnoca,ali uvek postoji mogucnost da si sam necto cacnuo pri instalaciji drajvera i napravio sranje...

Posle skoro pola godine nabasam na ovaj post... :D
Zajebavao je zbog toga što memorije nisu bile istih brzina i zato što mi je otišla ona mala baterijica na ploči.Fala za ideju Talentovani.