Prijava

Случајно налетех на овај чланак преко форума http://forum.srpskinacionalisti.com , где су бенд AC/DC назвали сатанистичким, па ме интересје шта ви мислите о тексту, нарочито о овом делу:

''Како сатанисти попуњавају своје редове? Да би се избегло гнушање и отпор јавности, њој се приказује блажа форма сатанизма: он се објашњава као вођење природног начина живота, усклађен са духовима природе, уз нормално задовољавање свих потреба и нагона. Међу омладином се симпатизери стварају нарочито преко музичких група које у својој музици и спотовима величају секс, дрогу, насиље, па чак и отворено омаловажавају хришћанство и славе ђавола. Колика је моћ музике у том погледу, оценио је и рок музичар Xими Хендрикс (Jimmy Hendirx): "Кроз музику можемо положити у подсвест оно што желимо". Ту мисију увелико олакшава добро познати психолошки феномен идентификације, којем су млади нарочито склони. У Светом писму не стоји случајно заповест "Не чини себи идола"; рок звезде су за младе управо идоли са којима се они поистовећују и чије поруке безрезервно прихватају. Они имају лажан утисак да са мало среће, а без много труда и без имало одрицања, могу и сами уживати у таквом животу пуном секса, дроге и алкохола. Поистовећивање са спортистима и научницима знатно је напорније!

Мноштво савремених музичких група сасвим отворено, или прикривено али јасно, пропагира сатанистичке идеје. Неке од њих већ у самим својим именом одају припадност сатанизму. Такве су, на пример, следеће групе: Kiss – Kings in Satan's Service (ПОЉУБАЦ - Краљеви у сатаниној служби); Black Sabbath (Црни сабат - дан када се изводе црномагијашки и сатанистички ритуали); Demon (Демон); Satan's Host (Сатанин одред); Morbid Angel (Морбидни анђео); назив AC/DC није, како многи мисле, скраћеница од Alternete Current / Direct Current (Наизменична струја / Једносмерна струја), него од Antichrist / Death to Christ (Антихрист / Смрт Христу), итд. Списак оваквих назива могао би бити много дужи. Постоје и групе које немају тако отворене сатанистичке називе, али шире такве идеје. Посебно је занимљива група Led Zeppelin, чија је врло популарна песма "Stairways to Heaven" (Степенице ка небесима); кад се преслуша унатраг, појављује се следећи текст: "I will live for him ... there is no escaping it ... I've got to live for satan ... I love you master satan ..." ("Живећу за њега ... Нема бекства од тога ... Морам живети за сатану ... Волим те, господару сатано ..."). Ова порука је још погубнија него отворена, директно разумљива порука, јер се непогрешиво урезује у подсвест, без човековог знања о томе. Група KISS, у песми "God of Thunder" (Бог грома), каже "Сам ђаво је твој бог". Група Rolling Stones, у песми "Tops", каже: "Ја те волим, рекао је ђаво". Група Prince, у песми "Purple Rain" (Гримизна киша) каже: "Небо није далеко од уништења". Група Madonna, у песми "Like a Virgin" (Као девица), каже: "Корачам у греху". Сличне поруке се налазе у песмама група The Eagels, Pink Floyd, Yetro Tull, певача Елтона Џона (Elton John) и других. Да нису у питању пуке провокације којима је циљ скретање пажње публике, сведочи изјава Тонија Шеридана (Tonny Sceridan), који је 1962. са групом Битлси (Beatles) свирао у Хамбургу и који је пренео да је Џон Ленон (John Lenon) на једној спиритистичкој сеанси јавно признао: "Знам да ће Битлси имати успеха, јер за тај успех ја сам ђаволу продао душу". Џон Ленон је доследно наставио путем служења ђаволу, изјавивши да је Исус историјски безначајан, јер Битлси у сваком тренутку на концерту могу да окупе више људи него што је Он успео својом беседом на Гори. Није, стога, случајно што се од стране Битлса и других музичких група клевеће и омаловажава искључиво хришћанство и Исус, а никад Мухамед, Мојсије, Буда, Кришна, Рама и Заратустра.

Саставни део завере сатаниста јесте и употреба дроге ради уништења омладине и читавог друштва. Ту намеру је недвосмислено обзнанио Тимоти Лири (Timothy Leary), самопрокламовани краљ ЛСД-а: "Онај који тврди да рокенрол музика охрабрује клинце да узимају дрогу, потпуно је у праву. То је део наше завере. Дроге су најефикаснији пут до револуције." Стога исте оне музичке групе које пљују на хришћанство и певају оде ђаволу, истовремено популаришу употребу дроге. Предњаче, опет, Битлси, који имају неколико хитова посвећених дроги и стањима које она изазива. Такве су, на пример, песме "Yellow Submarine" ("Жута подморница") - која описује наркоманско тоњење после узимања дроге, "Lycy in the Sky with Diamonds" - где се јасно препознаје скраћеница за синтетичку дрогу ЛСД, као и песма "Surgeont Pepper" ("Наредник бибер" - прашак - прах - дрога у праху). Чланови једне друге групе из тог времена (мада активни и данас) - популарни Ролингстонси - због дрогирања су имали озбиљних проблема са полицијом. Сазнање да се њихови идоли дрогирају - наизглед без икаквих лоших последица, напротив! - итекако је утицало на пораст наркоманије међу младима. Наравно да Југословени никад нису пропустили прилику да се укључе у светске модне трендове. Зато је група Моби Дик снимила спот који су певушиле и симпатичне ученице основних школа: "Родићеш му сина, краља кокаина", "Родићеш му децу белу као снег кокаин " - и то у прокламованој години културе!

Деловање сатаниста употпуњује се нападом на традиционалне моралне вредности. Нарочито се пропагирају необуздан секс, као и сексуалне настраности. Сценографија рок певача на концертима директно подстиче на сексуалне контакте са што већим бројем партнера - као што то раде Мадона (Madonna) или Тина Тарнер (Tina Turner), Елвис Присли (Elvis Prestly), као и певачи група Sex Pistols и Roling Stones и других, гитару свирају у висини гениталија и песму прате одговарајућим коиталним покретима. Дејвид Боуви (David Bowie), Елтон Џон (Elton John), Принц (Prince), Фреди Меркури (Freddy Mercury своју хомосексуалност, травестију или бисексуалност истичу одевањем, шминкањем и понашањем. Ми не заостајемо ни у том погледу: Оливер Мандић се, на пример, у једном периоду своје каријере на концертима обавезно појављивао у туникама и под дебелим слојем шминке. Велики допринос у превазилажењу застарелог патријархалног морала даје и поменута група Моби Дик. Наиме, пошто су код Срба браћа научена све да деле, нема посебног разлога да не поделе и девојку: "Брате, пријатељу, испуни ми једну жељу, доведи је ноћас мени у постељу белу. Брате, пријатељу, испуни ми једну жељу, свака друга биће твоја, али ова мора бити моја". ''

Пун текст је на:
http://verujem.org/apologetika/satanisti_ovdeisada.html

Pobogu.
Ovo kao da je pisala majka onog klinca iz Detroit Rock City-ja. Ako su članovi moje omiljne grupe narkomani ne znači da sam i ja. Mada, oni jesu. A i da se drogiram, to ne bi imalo veze sa njima. Mada, moram se složiti sa izjavom da je "Родићеш му сина, краља кокаина" sranje pesma.

Тужно је што ово пишу људи који никад ниједну песму нису чули од поменутих извођача (не умеју чак ни имена правилно да напишу), а неуки народ се прима на те форе. Концентрација глупости на једном месту је толика да просто не могу ништа да издвојим као најглупље. А врхунац је ово трпање Моби Дика у исти кош. Толико о мозгу аутора. :)

Jao, ovo za ac/dc mi je otvorilo oči! Neću ići na koncert!!!!!

Mobi Dick je vrhunac rock satanizma u Srbiji.... :):):):):):):):):):)
Ma i samo ime je očigledno! Mobilna oklopna brikada iskonskog demona indoktrinira imbecilne cungulunga(I love that word) klince.
Hvala Džimi! Otvorio si mi oči!!!
A ovo za Led Zeppelin je toliko očigledno.
I ne samo to. Ja sam pustio pesmu Strange Days od Doors-a i otpozadi se čulo Syad Engarts... ne znam šta to znači, ali mora da je neki satanski jezik!

Морам да променим ник у ДРОГА У ПРАХУ. :)

Hahahahahaha, da da, Mobi Dik - Najveći hard rock bend sa naših prostora.
Najjači deo:
"Саставни део завере сатаниста јесте и употреба дроге ради уништења омладине и читавог друштва. Ту намеру је недвосмислено обзнанио Тимоти Лири (Timothy Leary), самопрокламовани краљ ЛСД-а: "Онај који тврди да рокенрол музика охрабрује клинце да узимају дрогу, потпуно је у праву. То је део наше завере.""
Ironija beše nešto što se jede? Ili se od toga pravi cement?

Samo se vi zezajte, neće vam biti smešno kada budete goreli u paklu.
:-(

@Rose_W jadan Džeremaja xD
@Piro, ti zapravo i nisi planirao da ideš, ali ne brini, poslaću ti slike, iz prve ruke xD

I... za prošli vek i nisam kompetentna da govorim, ali ako pominjemo drogu više "belog & žutog" uzimaju čedne fenserčice i fancy tatini sinovi.

@Christine A da, Džem! Loše pamtim imena. A još gore datume.
Nešo, nadam se da nisi ozbiljan. Mada sam prilično sigurna da jesi.
Ako ću da gorim u paklu zato što slušam rok muziku umesto "Kolibrija" ili crkvene muzike onda neka tako bude. Čudno, živela sam u ubeđenju da to zavisi od toga kakav si čovek, kako živiš. I da, zašto napadaju samo njih, ima milon pesama iz drugih žanrova muzike koje imaju tekstove koji "podstiču mlade na bludne radnje" i "propagiraju konzumiranje psihoaktivnih supstanci" ili kako već tamo piše.

Ja slušam rok muziku i svestan sam da u njoj postoji nešto od navedenog, ali i dalje smatram za sebe da nisam loš čovek.
Na mene ona nije uticala, ali ja nisam ni slušao baš ekstremne hard rok i hevi metal bendove. Da jesam ko zna šta bi bilo.
I jedna ispravka.
AC/DC znači Anti Christ/ Devil Child.
E sad. Da li su te navedene grupe širile ideje mira, ravnopravnosti, tolerancije, da li su pozivali na opraštanje i milosrđe?
Odgovor znate.
Razmislite u sebi, a ovde pišeite šta god hoćete.
Šta čoveka čini dobrom osobom i da li te osobine poseduju navedene "ZVEZDE" takve muzike.

Najveci satanisti kod nas su u Zvezdama granda, cak i pevaju na pentagramu.

http://www.youtube.com/watch?v=vbATrTn4lyA

U jebote, ja prelazim na klasicnu muziku.
Osim, ako nekom ne padne na pamet da napise kad se betovenova peta ubaci u rikverc, da se cuje kako neko kaze "I've got to live for satan". Onda cu da predjem na deciju muziku i hor leptirici (ili kako vec bese)

Ne, kolibri su najsatanistickija organizacija!!!!!

Ovaj, pravoslavlje i islam zabranjuju muziku, jer je ona satanističkih ruku djelo. Sad, ja nisam vjernik, niti ću bit' (u to sam sto posto siguran), i ja slušam prvenstveno rok muziku, ali samo slušam. Jebiga, i Hitler je volio klasičnu muziku, pojedine serijske ubice nisu mogle da na miru sakate svoje žrtve bez ploča omiljenih autora klasične muzike. Narodnjak kad se napije, uzme flašu, i slomi je nekome o glavi. Poenta: ne čini te muzika lošim, mislim, čini pojedine ljude, ali to su specijalni slučajevi za psihijatriju, jer je vazda bilo lakše okrivit' đavola no sebe i svoju glupost.

ne čini te muzika lošim, mislim, čini pojedine ljude, ali to su specijalni slučajevi za psihijatriju, jer je vazda bilo lakše okrivit' đavola no sebe i svoju glupost.
- Jel bre, da nije tebi Njegos neki rodjak, predak, a?

On mi je rođak po nacionalnosti. :)

A vala ga sroči isto ka' on.
Naučnici formirali dve grupe ljudi. Jednoj gropi dali da pije neko piće koje sadrži alkohol, a drugoj isto piće , ali bez alkohola.
I jedna i druga grupa su se ponašale veoma slično iako je samo jedna bila stvarno pijana.
Tako i sa muzikom. Neko je podložan više, neko manje, a ima i onih koji to sve shvataju, slušaju, ali iskuliraju sve što treba iskulirati.

Citat od Piroa: "Mobi Dick je vrhunac rock satanizma u Srbiji.... :):):):):):):):):):)"

AAAAAAAAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!!!!!!

Тад је и Ана Станић била у Моби Дику, што и њу ваљда чини сатанисткињом. :=Д

A jesu li se bile oglašavale vjerske organizacije kad je pank grupa The Exploited imala koncert u Beogradu, jer oni imaju pjesmu "Fuck Religion", i ako su reagovali, ima li koji link povodom toga?