Prijava

Haha miki nisam video tvoj post, tačnije nisam čitao ništa iznad.

Koliko se isplati dopuniti ga, u odnosu na štampanje? Msm, kad štampam/kopiram na veliko zajebi da se drndam sat vremena da radim to, ali ovako na listove kontam da deru

Ok. Procunjaj i sam po netu, vidi ko šta nudi.

Miki ti mi deluješ kao čovek koji zna stvari, znaš li možda cnc plazme polovne gde bih mogao da vidim da prosmotrim kakve imaju šta kako koliko para i to, nije baš IT al koristi se komp i tu jebiga

Hteo sam da vidim na licitaciji nekog JUGOSLOVENSKOG GIGANTA što ga rasprodaju al uspavao sam se bio.

Ne se sikiraj, i jugoslovenski giganti su ili uspavani, ili licitirani xD

To jedino po oglasima da naletiš. I da pojuriš kad neka firma menja svoje tj. kupuje nove, pa da ti uletiš da vidiš staru (uglavnom ima u Inđiji, Pazovi, Batajnici itd). E sad, za cene, vidim da su nove jako skupe, pitanje koliko im opada cena. Obzirom da malo firmi ima kod nas, lakše ti je da nađeš u Nemačkoj ili Austriji, pa da ti neko doveze ovde.

Ovi što znam da imaju ne bi prodali leba nema, nove su skupe u pičku materinu, radije bih kupio polovan laser, lik kupio nema godinu dana, polovan laser iz nemačke ušao je solidno puno para, ali šljaka non stop, znaš kakav rez, svršio sam, ne treba mu ni "mesa" između rezova ništa, al je on dosta skuplji ali je i njegovo sečenje skuplje, tj. više naplaćuje nego plazmu.

Inđija počinje opasno da mi se sviđa. I metalcinkara (jedna od dve) je tamo, da ti ne pričam koja je perverzija od firme, bolje nego u USA fazon.

Hvala ti u svakom slučaju.

lik kupio nema godinu dana, polovan laser iz nemačke ušao je solidno puno para, ali šljaka non stop, znaš kakav rez

ko su glavne mušterije za ovako nešto?

Ništa, znaš kako, nađi ti kompanjona nekog, pa kad obojica uletite sa kintom, biće lakše. Takve mašine jeftine a dobre nemaš. Bolje da daš u startu više kinte, pa da ti dobro radi, nego da uzmeš jeftinije, pa da zajebava, em stoji posao, em ćeš krv da propišaš da nađeš delove i majstora za to.

Ne znam koje firme su ostale od tih koje se bave obradom metala itd.

ko su glavne mušterije za ovako nešto?

Oni koji rade limariju kojekakvu. Tipa, znam da je jedan rođak što pravi kuhinjske elemente, nosio delove toga u Inđiju kod nekog lika da mu pravi sudopere, da mu seče one ploče za radne stolove itd. Sličan je tip mašina koji se koristi.

http://www.citronix.rs/index.php?option=com_content&view=article&id=52&Itemid=63

Jesi gledao kod ovih pošto su? Možda bi mogli i neku polovnu da ti nabave. Onaj fazon, isto kao što sam za kopir aparate pričao, kad neko obnavlja staro za novo.

Preopteretili smo vukajliju nas trojica.

ko su glavne mušterije za ovako nešto?

Za šta god da ti treba npr. lim. Lim samo u teoriji jer je teško reći da su table debljine fazon 16-20mm lim u bukvalnom smislu te reči, doduše te debljine ne idu na plazmu, crkla bi plazma pre nego što bi isekla lool.

Jedan lik koga znam, tj. koji ima radi za fabrike nameštaja masovnu proizvodnju tu ima svakakvih makaza i kuraca, do sitnog materijala, drugi radi za mašine delove npr. može fazon tanjiraču za traktor da pravi xD, mada ne mora da ima veze sa metalom uopšte. Bukvalno gde god se okreneš.

Eo ovu sliku sam ja slao na sečenje npr. davno ali sećam se da mi je ostala na imguru.
http://i.imgur.com/m2yJw5G.png
Za kapiju/ogradu je ovo bilo..
http://i.imgur.com/XTups60.jpg

Miki nešto neće link da otvori u pm.

http://www.citronix.rs/

Probaj ovako. Pričekaj koji sekund.

Vidi onda ove.

http://www.arpel.rs/rs/proizvodiDetaljnije/gas.html

http://www.novimetal.co.rs/?p=plazma_rezanje

A evo ti i kontakt od ovoga.

citronix@eunet.rs

+381( 0)63-808-25-20

+381(0) 24 -544-958

Kažem, procunjaj malo, pa da ti jave ako imaju i polovnih.

http://www.priv.rs/Ministarstvo-privrede/90/UTVA--AVIO-INDUSTRIJA-PANCEVO.shtml/companyid=9724

Nego, kaže mi ćale da je 'UTVA' pravila i razne profile i delove pored ovih malih aviona, pa zovi i njih da vidiš imaju li šta da je ostalo, ili su rasprodali većinu toga.

http://www.utva.rs/kontakt.html

ovo je druga utva, u kovinu su, ali mislim da isto imaju tih mašina, znam da je firma sama po sebi u kurac otišla.

Video sam većinu ovih po netu što prave, vidiš za UTVU se nisam setio (ne bih se nikad ni setio) a generalno mi je mišljenje da bih najbolje prošao da oštetim neko državno preduzeće haha. Ne, bukvalno na tim rasprodajama da se namire dugovi i to, svašta može da se nađe.

Ono, nije baš da će se kupiti pre leta (možda se ne kupi uopšte), ali opipavam teren, gledam šta kako ima, ako uleti nešto fino.

E znajući kakve likove biraju za direktore i stečajne upravnike tih firmi, ako je tržišna cena tih polovnih recimo 10 000 evra, da mu ponudiš 5000 evra, njemu u džep, ima da napiše da je pokvarena bez mogućnosti popravke i da je rashoduju.

Za 20000 evra direktoru u džep, verovatno možeš sve i jednu mašinu da uzmeš tamo.

Ne kažem da je pravilno i po zakonu, ali je realno praksa u svim tim državnim firmama poznatijim kao ''alejbegova slama''.

Pao mi je sistem izgleda, win10 je. Kako ga upalim, odmah pokrene automatic repair, i sad vrti one tačkice ispod logoa windows-a i piše uspostavlja dijagnozu ("diagnosing your pc") i neće dalje, samo vrti, evo već 15 minuta.
Šta mogu da uradim? Ako bacim win10 na fleš i pokrenem, da li mogu samo da uradim sistem repair tako, ili moram novi da dižem? Gomilu nekih dokumenata i ostalih govana imam na C particiji, ne bih da to pogubim sad.

Mogu li sam to da odradim, ili da ga nosim u servis?

I da, ako mogu sam, može li neko molim vas da mi na pvt prosledi link do dobrog win10 (elek, računam na tebe ovde), da se ne sjebem? Unapred hvala.

Jel možeš u sejf mod da uđeš?