Prijava

ja mislim da možemo da ih jedemo, jer ih jedemo odvajkada

pa i jebemo ih odvajkada. i po zakonu, tehnički, možemo ih jebati ako ih to ne povređuje....

što kaže petar, biće i to normalno za sto godina....

http://www.youtube.com/watch?v=dCKxro6s7e8

Ima u pravu neka fora, da i nerodjeno dete ima prava, i ne smeju da se ugrozavaju jer ga ostecuju ako se rodi, tako nesto. Gamby mozda ti znas, ucio si Rimsko skoro.

EDIT: Evo ovako to glasi: "Dete ce biti smatrano za rođeno ako je to u njegovom interesu, pa ma ono bilo tek zaceto."

slažem se, ali zar nije isto i sa abortusom, zar nas ne demantuje današnje zakonodavstvo, zašto je onda u današnjem zakonodavstvu dozvoljen abortus, i to je ljudsko biće, potencijalno samosvesno isto kao i četvorogodišnje dete ili ajde da bude razumljivije, isto kao i novorođenče dve nedelje staro, koje će jednog dana postati samosvesno ukoliko ne bude abortirano ili ubijeno

Da, sloboda nema granicu, samo kao izrečen ideal uglavnom, i ne svačiji, mada se ne usuđujem dodati i ono "nažalost".
Nego, normalnost, to je opet tema. Lično meni, u najjednostavnijem smislu, normalno može biti ono što je srazmerno, mada je normalnost širi pojam, uključuje i konvenciju. Ali srazmernost, kao polazna odrednica. Muškarac-žena, muškarac-muškarac, ovca-ovca, jasno. :) Punoletna osoba-dete, čovek-ovca su odnosi koji se ne mogu postaviti na jednakoj osnovi, i to je odnos koji bi trebao postojati u nekom starateljskom smislu, u smislu brižnosti prema onome ko je slabiji. I ovo bi bilo objašnjenje humanog postupanja. Drugi vid postupanja prema nekom ko je slabiji je u smislu interesa, odnosno koristi. I ovde već nastupa ono što je konvencija, ponašanje koje je nekim normama dopušteno, moralnim, običajnim, zakonskim, ubrajala bih pravila i bontona. Iskoristiti životinju za ishranu je dopušteno, iskoristiti je za koitus je nedopušteno, kosi se sa običajnim, moralnim i pravilima bontona, nadasve. :)
Dakle, svako ko se odluči za ovcu, treba da sruši ovih par prepreka u vidu pravila, i nikakvih problema nema. Mada, taj i ne vidi te prepreke, ne interesuju ga. Da li je onda zoofilova sloboda veća i šira od naše? Hm... zavisi. Možda jedinu slobodu imamo samo da odaberemo put slobode. Zoofil je krenuo stranputicom jer je zabludeo. Zoofil je kreten. Zoofil je zatucani brđanin. Zoofil nema mozga. Ja volim da imam predrasude prema zoofilu. Volim da imam predrasude prema svakom nedopuštenom iskorišćavanju dok se suprotno ne dokaže makar me to lično ne ugrožavalo. Volim da imam tu granicu jer volim svoju slobodu da izaberem svoju predrasudu koja postaje predrasuda samo zato što neko dođe na ideju da dopusti nešto u ovakvom smislu meni nedopušteno.

Ima u pravu neka fora, da i nerodjeno dete ima prava, i ne smeju da se ugrozavaju jer ga ostecuju ako se rodi, tako nesto.

Jok, ima samo onaj fazon da se uzima fikcija kao da je rodjeno kada je to u njegovom pravnom interesu, i to u onom smislu da treba da nasledi oca koji je umro pre njegovog rodjenja. Ta fikcija postoji i sada kod nas, ali nema veze sa abortusom, već je samo vezano za taj imovinsko-pravni fazon. Inače bi trudnice išle u tvorša što pljugaju ili cirkaju.

izvinte, a po kom kriterijumu četvorogodišnje dete nije samosvesno biće? pokušaj četvorogodišnjem detetu da uvališ kitu u usta pa da vidiš kako će da reaguje... svašta... koji debil je izjavio tu glupost? (kapiram da si citirao nekog, reče da nije tvoj stav)

Lemaja, jel se film zove Night on Earth?

slažem se, ali zar nije isto i sa abortusom, zar nas ne demantuje današnje zakonodavstvo, zašto je onda u današnjem zakonodavstvu dozvoljen abortus, i to je ljudsko biće, potencijalno samosvesno isto kao i četvorogodišnje dete ili ajde da bude razumljivije, isto kao i novorođenče dve nedelje staro, koje će jednog dana postati samosvesno ukoliko ne bude abortirano ili ubijeno

Hmmm... Ima ovo smisla, mada se opet ne slažem. Neću da uzimam sad drastičan primer kada je zdravlje majke ugroženo i da baziram argumentaciju na tome, jer mrzim taj govnarski tip diskutovanja gde se iz naftalina izvlače najjadniji i najekstremniji primeri, ne bi li se rasprava izvela iz konteksta i povela u željenom smeru.

Ono, dok se dete ne rodi majka ima pravo da odluči da li će da ga rodi iz prostog razloga što možda nema objektivnih uslova da ga odgaji (pogotovo u slučaju maloletnica, a abortusi su kod njih i najčešći). Ono je deo majke, kojoj život mnogo menja to rodjenje deteta, pa se iz toga izvlači pravo majke da rodi ili ne, kao pravo majke da upravlja svojim životom. Kada je dete već rodjeno druga je priča, jer ono više nije deo te majke, već budući čovek. Ako banalizujem, drkanje se ne razlikuje mnogo od abortusa ili pilula za dan posle. Da li je oplodjena jajna ćelija izvadjena, ili je vejstovano milion potencijalne dece za 5 minuta - ne vidim neku razliku.

@Marcipan - Ženo, poprilično se slažem sa tobom. :)

izvinte, a po kom kriterijumu četvorogodišnje dete nije samosvesno biće? pokušaj četvorogodišnjem detetu da uvališ kitu u usta pa da vidiš kako će da reaguje... svašta... koji debil je izjavio tu glupost? (kapiram da si citirao nekog, reče da nije tvoj stav)

Moj drug je sa šest godina naložio vršnjakinju da mu kita ima ukus jagode i stavila je usta. Toliko o tome. :)

I nisam rekao da nije POTPUNO samosvesno, već da je NEDOVOLJNO samosvesno. Bitna razlika.

jeste čače, jedan od najboljih filmova ikada! a ovde objasnili pravu prirodu čiste ljubavi između čoveka i životinje! i čoveka i njegove snaje... a bogami i čoveka i njegove bundeve... ;))))

Lemaja, odgorih ti za ono samosvesno dete, iako mislim da nisi mene pitala.

lemajo molio bih te da me ne nazivaš debilom, pre par dana sam zbog tebe bio BEZ RAZLOGA banovan jer sam te nazvao zatucanom, ne bih da se ponavljam. možda mi ti to vraćaš sada ali ja bih predložio da zakopamo ratne sekire

jeste gambi, sa pravim pristupom, možeš dete naterati da uradi bilo šta. to ne znači da nije samosvesno, već da ima manje iskustva... nedovoljno samosvesno jeste bitna razlika, ja sam se osvrnula na onaj filantropofobov post u kome se kaže da je dete potpuno nesamosvesno i upoređeno je sa životinjom... zanima me koji retard bi odvalio tako nešto.... (jasno mi je da nije njegov stav).

i ja se slažem s marci, ali to upravo potvrđuje moju teoriju da je moral baziran na iracionalnom u čoveku, tako da to u neku ruku opracdava protivnike homoseksualizma čiji su argumenti podjednako iracionalni i kao takvi ništa manje vredni

filantropofobe, nisam tebe nazvala debilom, nego onog što je onu retardiranost smislio. ti napisa da to nije taj stav, kontala sam da samo prenosiš nešto što je neko negde napisao. a i u zagradi sam se ogradila da ne mislim na tebe, čisto da ne bude zabune (čak dva puta sam stavila u zagradu). ja ljude nazivam pogrdnim imenima samo u lice (pitaj gambija :P) ili kad se radi o nekom anonimnom izvoru (što je ovde slučaj)

Da Fil, ali protivnici homoseksualizma su nastali sa judaizmom, a kasnije i hrišćastvom i islamom. Do tada nije smatran za nešto nenormalno. Što znači da je više uslovljen religijskim načelima, nego nekom individualnom vizijom slobode i normalnosti. To je, da se tako pomalo loše izrazim, nametnuto.

haha zapravo ja jesam izgleda retardiran, jer stvarno mislim da četvorogodišnje dete nije samosvesno, ali dobro... neka bude da sam retardiran ako ti tako milo

pa zar nije i čedomorstvo, si gledao 300 kad spartanci škartiraju bepce

pa zar nije i čedomorstvo, si gledao 300 kad spartanci škartiraju bepce

Jeste, ali opet je sad to druga priča. Oni su ubijali slabu i bolesnu mušku, i višak ženske dece. Za mušku je jasno - vojnička nacija, a što se tiče ženske smatrali su da je 1/3 rodjenih žena dovoljna da radja vojnike, a ostale su ubijali da im ne troše hranu, živce i mesto za stanovanje za džabe. :)