Prijava

A ja se slažem sa dubom :D

I još jedna stvar, oko stvaranja igrač, pošto je bilo ovde priče i na tu temu. Tačno je, Murinjo nije stvorio nijednog igrača... kao što nisu ni Ferguson, ni Gvardiola, ni drugi. Igrač se stvara godinama, to nije proces koji traje jednu ili dve godine. Ali, ono u čemu je Murinjo NAJBOLJI NA SVETU, to je njegova sposobnost da podigne igrača na viši nivo, pre svega tako što mu prenese to svoje bolesno samopouzdanje. Lampard, Drogba, Esien, Karvaljo, Milito, Snajder... svi su oni bili odlični igrači i pre nego što je on došao. Ali nisu bili ni blizu tom nivou na koji ih je on uzdigao.

Јебеш ми све ако ово није трансфер. Стани Мурињо је кажеш подигао већ одличног Лампарда, Дрогбу, Есиена, Карваља, Милита и Снајдера подигао на виши ниво? И ту је бољи од Фергусона? А шта ћемо са играчима попут Роналда, Гигса, Рунија, Нанија, Видића, Бекама, малог Рафаела, Невила, Сколса, Флечера, чак и Фернинанда, може се рећи и Евру, затим Џи Сунг Парка, потом све бољег Валенсију, а не смемо да изоставимо ни смотаног Керика вероватно. Спустио на ниво ниже у односу на ниво са којим су дошли у Јунајтед, не матори, подигао их је једно 15 нивоа више. Ти играчи махом њему дугују велику каријеру и остале глупости. Збогом објективности, Мурињо кад сврши роди се Терминатор, а у три лепе, глупости.

Ne treba ići krajnosti, tipa Murinjo - dobar, Ferguson - loš i obrnuto. Obojica su dobri, samo je Murinjo po mom mišljenju, po tom pitanju malo bolji od Fergusona, a ti misliš da je Fergi za 14-15 klasa bolji. Stvar ukusa. A ako misliš da je transfer, imaš temu za to, pa okači tamo...

Neću da kačim, je l' ne volim da kačim ljude odavde na transfer. Ali stani, ovaj od igrača koji vredi 40 miliona napravi vrhunskog, uaaaau, jako mudo. Da izbrusi ga na kraju za svoje potrebe, ali mnogo mu malo da. Dok ferguson od klinca kog je doveo za kilo leba i dva litra vode, donese klinca i od njega napravi igračinu, sa sve tim finalnim brušenjem. Inače, ubuduće čitaj moje postove pa ti se neće desiti da pišeš ovakve gluposti. Jesam ja negde rekao da je Murinjo loš trener? Nisam. Rekao sam da je vrlo dobar, čak možda i odličan. Ali Ferguson je i dalje ćale za njega.

Ja ne znam šta si ti rekao za Murinja, nisam te ni spominjao. Samo sam rekao da je Murinjo najbolji u dizanju samopouzdanja već formiranim igračima. Sve što ti tvrdiš za Fergusona stoji, ali ja to nisam ni spominjao. Samo sam rekao da stvaranje igrača obuhvata i to što radi Murinjo, i to što radi Ferguson i to što rade treneri u mlađim kategorijama...

E sad... Gde je bio Lampard pre Murinja? Ko je od Ozila napravio najboljeg asistenta Evrope? Ko kupi Adebajora u najgorim trenucima u karijeri, i preporodi ga? Ko je od Snajdera i Majkona napravio najbolje igrače na svojim pozicijama? Ko je od Alenjikova, sad i Karvalja, na zalasku karijere izvukao maksimum?
Što je neko rekao, obojica prave dobre igrače, ali je Murinjo bolji što izvuče maksimum od već napravljenih. Jer, koliko je golova davao Ronaldo u Mančesteru, a koliko u Realu?
Koliko je Ozil imao asistencija u Verderu, a koliko u Madridu?

Hoćeš da kažeš da je Ronaldo iz Reala, bolji od Ronalda i Junajteda? Kakav danak neiskustvu, jedino se pitanje uloge može postaviti, ali ovo što si ti rekao nikako nije ni približno tačno.

I guja i reme su malo pristrasni, a činjenica je da je skoro jedina razlika u ova dva trenera, to što jedan trenira tim 25 godina, drugi jednu. fergi je kao mlađi isto bio đubre, dan-danas pljuje sudije posle meča, murinjo isto. dižu igrače na
veći level, arogantni i pametni, sve stoji. sad, fergi sme da dovodi klinca koji će mu biti dobar za pet godina, murinjo je trener koji ne zna koji će tim voditi za 5 godina. titule su sve osvojili, prema tome glupo je reći da je neko mnogo bolji trener od drugog.

mada, reme ne smeš dovrgnuti činjenicu da je GB u pravu za sve sem ronalda... ronaldu je, nećemo da se lažemo u mančesteru često stavljan ispred tima, zbog njegovog ega, kao što su ove dine to radili u zadnjih par mečeva, zbog rekorda

brate, evo ligaških mečeva i golova.
http://en.wikipedia.org/wiki/Cristiano_Ronaldo
2003–2009 Manchester United 196 (84
2009– Real Madrid 63 (66)
Šta reći.

Uloga u timu Bože. Uloga u timu je bitna.