Prijava

mars na drinu definitivno bi bila vrh za himnu

a i to volimo da pustimo pre tekme reprezentacije.da se lozimo dok oni blavori drkaju na terenu.

pa smo se još i smatrali legitimnim naslednicima Vizantije, tog imperijalističkog feudalističkog kolonijalističkog fragmenta nekada celovitog imperijalističkog feudalističkog kolonijalističkog rimskog carstva

А шта, као нисмо колонизатори, империјалисти?

Eh, da ne beše Turaka.. Dok se u Francuskoj odigravala narodna revolucija i postavljali temelji slobode, demokratske, republikanske ideje, liberalizma, prosvećenosti, racionalizma i nauke, te tehničkog i industrijskog razvoja, nesretni Srbin je sa hajdučijom pljačkao jašare po drumovima i bežao pred neomašćenim kolcem. Turcima imamo zahvaliti za današnju Srbiju. Baš ovakvu kakva jeste i ove ovakve istorije.

Marš na Drinu, tematska pesma za repatrijaciju prognanih Srba sa prostora ex YU.

А шта, као нисмо колонизатори, империјалисти?

Pa nismo :) Ili, ko nije?

Па како нисмо, освајали смо шта смо стигли. Мени се то баш свиђа, нисмо пичке бобоберачке и њивопрерађивачке ко словенци и хрвати.

Jesmo u jednom trenutku. Ali, nismo potlačene narode eksploatisali ili postavljali ih u drugi red građanstva (ako se može upotrebiti termin "građanstvo", obzirom da govorimo o 14-om veku), već smo ih proglasili jednakim krunišući se za cara dva naroda!

Dakle, šta nam to govori? Srbska hegemonija, vlast i nacionalizam je jedini dobar. Svi ostali- nisu.

jebanja u muzak teska

Па како нисмо, освајали смо шта смо стигли.

Jebeš narod koji nije malo osvajao. A kad smo upali u Rumuniju ili Bugarsku, ili bilo koju teritoriju gde ne žive Srbi, i uzeli im parče zemlje? Nikad. A koliko puta su svi živi upadali kod nas i uzimali ovo ili ono? Jedino ako se proglasi da smo u novijoj istoriji osvojili Crnu Goru, Republiku Srpsku ili Kosovo, ili Vojvodinu. Ili Sadžak. Ili pirotski kraj, uzeli od Bugara. Ili ono proširenje što smo uzeli od Turaka 1878. u ratu. Ili možda pojedine akcije tokom Prvog srpskog ustanka, kad smo uzeli Timočku krajinu. Ili Makedoniju u Balkanskim ratovima. U stvari, sad kad pogledam, kakvi smo mi militaristički nacionalisti, jbt... Uzeli smo Rašku od Turaka, pardon, Bošnjaka, Vojvodinu od Mađara, istočnu Srbiju od Bugara i Rumuna, južnu od Šiptara, proterali smo Folksdojčere... Da ne pričam koliko je Turaka proterano tokom Prvog i Drugog srpskog ustanka - etničko čišćenje. Imaju pravo žene u crnom. Svesti Srbiju na prirodne granice: Beograd-Obrenovac-Šabac-Valjevo-Kraljevo-Kragujevac-Kruševac-Svilajnac-Požarevac-Smederevo-Beograd. Al bez Novog Beograda, on je već preko Save.

Ти се овде зајебаваш, ал ја сам стварно чуо историчарку која је рекла да је Карађорђе извршио геноцид над турцима.

Да додам још освајање Словеније и Хрватске, то је скроз нова аквизиција, не можемо чак да је назовемо ни ослобађање средњевековних територија кад нисмо имали државу ту у средњем веку. Добро живели су ту Срби, али шкк са словенијом, шта ћемо тамо који курац?

40 HILJADA SRBA U BELOJ KRAJINI (SLOVENIJA) ČEKA DA IH MAJKA SRBIJA OSLOBODI!

Može i ova. Kao himna je dobra, faktički jedna od boljih koja bi mogla da bude himna.

http://www.youtube.com/watch?v=xhAJAU4nOls

Да додам још освајање Словеније и Хрватске

Ne dodaj, postojala je Krfska deklaracija o osnivanju Jugoslavije, iz 1917, koja je podrazumevala da srpske trupe zauzmu teritorije današnje Bosne, Hrvatske i Slovenije, i da se onda napravi kraljevina Jugoslavija. Koji je to bio imperijalizam? Hrvati nisu sami mogli da održe toliko jadranske obale (koja je delimično i dalje pripadala Talijanima), Slovenci su se bojali Austrije i onako osakaćene, muslimanski element još nije bio priznat i nije znao šta će sa sobom. Svima je odgovaralo da Srbi upadnu u Austrougarsku i da se napravi Jugoslavija. Moguće je da su nas Hrvati i Slovenci shvatali kao zadrte gegule koji su došli da se iživljavaju, ali to je samo zato što to jesmo, i u svojoj zemlji, i sami prema sebi.

Ти се овде зајебаваш, ал ја сам стварно чуо историчарку која је рекла да је Карађорђе извршио геноцид над турцима.

Genocid ne, proterivanje da. Ne možeš na početku 19. veka da pričaš o ljudskim pravima na način na koji to činiš danas. Ljudi su tad bili malo jednostavniji i nisu lako zaboravljali:
- Šta, došo si da mi porobiš zemlju?
- Neeee, to je bilo pre petsto godina, znaš, ali sad ti bi sad trebalo da poštuješ moja prava da gospodarim tobom.
- Mrš napolje!

Valdemare, 350, a ne 500 godina. Drugo, zašto ističete samo zločine Srba? Deder malo o danku u krvi, klanjima, silovanjima, sečama, kolčevima, islamizaciji..

350 od obnavljanja neke srpske državnosti, ali se uzme kad su Turci proterani sa svakog pedlja teritorije koja je nekad pripadala Srbima, ima maltene 500. Sto godina deli Prvi srpski ustanak od Balkanskih ratova.

Више људи је прешло у ислам својевољно него што су их насилно турчили.... Турцима је више у држави значило више хришћана него муслимана јер су тако добијали ђутуре пара од пореза....

Ja računam od pada Smedereva do Prvog ustanka. Trebao bi i ti

Mislim da odtemujemo