Prijava

uu sviđa mi se šturm und drang... iako nisam znao da se tako zove :D

ju nou nating Džon Snou...

'Nači, palo mi na pamet jednog dana da sam mogao i pročitati nešto, pa sad razmišljam šta da kupim. Da ne bih kupovao napamet i da ne bih previše mučio radnice, da prvo pitam vas.
Ja ću sada reći šta volim i na osnovu toga bacite neki predlog, bilo da se to vama sviđa ili ste čuli da je knjiga dobra. Elem, volim horore. To ne bi bilo loše. Dalje, ako, recimo, upoređujemo sa serijama, voleo bih da čitam nešto tipa Dexter, Breaking Bad, Walking Dead. Ni vampiri ne bi bili loši, ali nikako Vampirske Dijareje i slične ljubavne glupsti sa karakondžulama. Voleo bih i neku komediju, ali je moj humor South Parkastičan i jako teško ću pronaći nešto što će mi biti smešno i zanimljivo. Mora da puca od sarkazma, pa i crnog humora.

Eto, to bi bilo to od mene, nadam se da će neko da zaluta i odgovori. Aj, uzdravlje.

Zna li ko mogu li se negde u Srbiji naručiti knjige Damira Avdića?

Константин Леонтјев - Византизам и словенство

Citam "Kama malosutra"

Dekster u mraku-Džef Lindsi

sto godina samoće. genijalno brate

kuratore i ja planiram to da procitam uskoro...

a trenutno citam Zlocin i kaznu...lektira jebiga

Ni vampiri ne bi bili loši, ali nikako Vampirske Dijareje i slične ljubavne glupsti sa karakondžulama.

za vampire uzmi Ja sam legenda, fina pričica o preživljavanju vampirske apokalipse dosta detaljna. film je vnugo. a što se humora tiče sve od daglasa adamsa, a prvo autostoperski vodič kroz galaksiju, posle možeš terija pračeta. preporučujem džulijana barnsa-istorija sveta u 10 i po poglavlja, meni druga omiljena knjiga.

"Narcis i Zlatousti", od Hermana. Živo me zanima kako je Zlatousti izgledao, Hese ga je toliko nahvalio u knjizi da sam pomislila da se možda ne radi o nekom šabanu koji bi u ovo moderno doba uplovio u manekenske vode i pravio vlog, jer sa tom ljepotom sigurno ne bi mogao toliko dobro znati latinski jezik, pa još da se ispostavi onako dobar šegrt.
Da, možda se radi o predrasudama ali šanse za ovo što sam rekla su otprilike 70%.

šta je to ole mađijo

ne znam,brate,al zvuci jako poeticno xd

fama o biciklistima
preluda stvar, kapiram da ću kad pročitam otvoriti temu za diskusiju

Volvo kamioni, Erlend Lu

Акутагава - Капа и друге приче. Очекивао сам много већу депресију од лика који се рокнуо пар месеци пошто је написао књигу.