Prijava

Zavisi, nije tačno da ne može, sve se može kad se hoće..jes da bi teretanom sve to išlo 5 puta brže jer bi pogadjao svaki mišić vežbama ali recimo da radi jedan dan prednje i zadnje zgibove i može da menja široko/usko hvatanje, zgibovi su daleko efikasniji od lat mašine za leđne mišiće zar ne?
Za grudi bi morao da radiš propadanja, uzmi dve barske stolice i na njima radi, snađi se nekako, i široke sklekove bi mogao da radiš, a ako hoćeš da više pogodiš gornji deo grudi samo podigni noge recimo na stolicu i radi široki sklek.
Za triceps uski sklek do otkaza bar 5 serija.
Ali zna se šta je keva za sisu, benč i bučice, sa tih 4 kila nikad nećeš moći ništa sem možda triceps iznad glave, mada i to je malo. mada propadanja su vrhunska vežba po meni, jbg isti rezultat kao u teretani ne možeš da postigneš ali da ojačaš sigurno možeš i da ostaneš u nekoj formi.
3 i 4 dan radi stomak i noge, nema potrebe da pričam koje su vežbe za to, znači razne vrste trbušnih kontrakcija, trbušnjaci itd, za noge iskorak, čučanj itd itd..
Mada samim tim što radiš zgibove i sklekove jačaš stomak, a stomak je najvažniji deo celog tela, odatle sva snaga dolazi.
Samo da imaš neke bučice od recimo 5 10 i 15 kila i mogao bi kući opušteno da radiš za početak

Па добро, "можда" и неће, али ће та физичка активност свакако допринети општем побољшању здравља тела, физичка активност и то, није једина суштина бити огроман и масиван :)
Ја би то конципирао као фул боди, 3, можда 4 пута недељно.

pa to, bitno je da ne očekuješ neki nenormalan napredak, ima izgubiš volju, možda budeš napredovao ako budeš jeo kao stoka, al' pazi da ti ne ode u salo, onda moraš i kardio obavezno.

Zar sklekovi nisu kardio?

ne'am pojma, može biti? ali ne znam koliko su efikasni u tu svrhu, nesam stručan, možda mogu da se ubace u kardio trening, ali posebno skljekovi ne verujem da služe toj svrsi.

ДАЈТЕ НЕКИ ТРЕНИНГ ДА БУДЕМ ЈАК! Не озбиљно, ако неко има нешто, не мора тренинг, савете неке, крећем ускоро снагу да радим, а немам искуство у том пољу.. :)

Ok, hvala na savetima... ma zanima me samo organizacija treninga. Posto nisam bio jedno mesec i po u teretani, i necu ici jos neko vreme, pa da u medjuvremenu ne radim bezveze vezbe kako mi padne na pamet, vec da organizujem to malo... sve je efikasnije kad se organizuje i radi po nekom redu :)
Znam koje vezbe i kako treba da ih radim, samo me zanima da li uopste ima smisla deliti trening na 4 dana il kao sto Laki rece, da radim full body... i zanima me koliko serija da radim, da li da radim do otkazaja svaku i kolike pauze da pravim izmedju serija?

Brate, radiš sklekove, trbušnjake, čučnjeve i vratilo, kakva organizacija? Ti bi to dijelio po danima? :D

Te vježbe se rade svaki dan do otkaza.

Сварожићу, препоручујем 5/3/1/ ево књига, све објашњено, ја га радим већ годину и нешто без стопа лоло.

http://www.4shared.com/office/Dyut1b-v/jim_wendler_5-3-1.html

hehe pa jes tako najbolje, d'ima bučice pa bi i mogao da podeli al' ovako mora svaki dan isto, 2-3 dana bih ja pauzirao u nedelji da tako radim, a za pauze i serije znaš kako, ja bih ti preporučio ovaj raspored:
Prvo zgibovi, prvo iza ledja 4 serije, pa ispred 4 serije, sve do otkaza, nema smisla da vežbaš uopšte ako nećeš do otkaza da radiš, znači bukvalno dok ne budeš mogao da se podigneš ni pola visine do šipke onda praviš pauzu, onda pređeš na propadanja, tu odradiš 4-5 serija recimo, onda idu sklekovi, e sklekovi su već laganini, njih bra mogu do sutra da radim po ovakvom rasporedu, imaš dosta vrsta sklekova, ja bih ti preporučio u širini ramena da radiš prvo nekih 5 serija do otkaza, a posle menjaj radi široke ili koje god već oćeš, ja mogu duradim nekih 30 u 4 konstantne serije sklekova, a petu bih se izduvao koliko mogu, znači ne treba ti više od 4-5 serija sklekova jednog tipa.
Sad već moš trbušnjake da radiš, a za noge ne znam zaista kada da ih ubaciš da l' pre il' posle svega ovoga i da li bi imao snage posle ovog treninga uopšte ne znam kakav si po tom pitanju.
Što se tiče pauza, što kraće to bolje, što eksplozivniji treninzi, minut je dovoljna pauza maksimum 2 minuta.
Tako bih ja radio, ne znam za ostale nek se izjasne slobodno.

@Školjkaboj
Imaš ovde http://www.madbarz.com/all-routines.html sve o vežbama bez ikakvih tegova. Imaš sto različitih vrsta treninga pa biraj šta ćeš i kad vežbati. Nije baš netačno da ne možeš nabiti masu ovim vežbama, ali se trebaš baš dobro potruditi. Ako ništa drugo, ove vežbe su dušu dale za definiciju.

Neko sračunao koliko ukupno vremena ode na teretanu? Kace sve sabere, vreme provedeno u čistom treniranju , slobodno možeš da pomnožiš sa 2. Mislim na tuširanje, pripremu hrane, (osim ako ti nije keva trener, pa da ti sprema klopu); + odmor posle žešćeg treninga. Ja kace ubijem u teretani obavezno odvalim qnt od satipo posle tuširanja&ždranja.

Kad radim , jednostavno nemam vremena za OZBILJAN trening. Ma ni za neozbiljan, da se ne lažemo.

Fala svima na savetima!
Kuzmane, tako nesto sam i mislio da radim, al reko' da proverim sa nekim pre nego sto pocnem... tako da cu najverovatnije sa time da krenem.
Dzeksone, dobar ti ovaj sajt, ima zanimljivih rutina...

U roku od nekoliko dana, ova tema je potpuno upropašćena!

pa kad ti nisi tu bio par dana..

Nije, provirone, ovo se dešava već 17 put, ne brini, naleti to tako. Al bolje i ovo nego da bleji prazna.

pozdrav, necu da vam kvarim temu, etc, etc, kratko pitanje imam, krecem u ponedeljak u teretanu, petnaest puta mesecno, visok 190, 69 kila, elem, najbolji srpski sajt/forum za pomoc pocetnicima, koji je vama pomogao ili za koji znate?

Гуглаш, вазда ти се нађе неки или наш или хрватски, ево нпр ја сам понекад налазио неке одговоре на ове

http://www.yu-fitness.com/
http://www.exyu-fitness.com/forum/index.php
http://www.realx3mforum.com/smf/

А има их бог зна кол'ко :)

Sutra nam dolazi neka televizija u teretanu, koje vežbe biste preporučili da pičim sutra da bih izgledao što zajebanije kad uletim u kadar?