Prijava

Uh, izvinjavam se, pisao sam definiciju.
Ovako, rekao sam već da je polovina najjačih kompanija na svetu njihovo. Drugo, bar četvrtina ukupne svetske industrijske proizvodnje je opet njihova. Treće, oni su zemlja koja najviše investira i u koju se najviše investira. Globalizacija- Ameri daju posao svuda gde je radna snaga jeftina, a to je sigurno 30% zemalja na svetu. I sad oni bankrotiraju, zatvaraju se pogoni za proizvodnju svuda, ljudi gube posao...Nađite na netu nekog poznatog ekonomistu, a da nije Rus, pa vidite šta ima da kaže o tome.

Pa evo ja sam poluekonomista XD
Boću kratak (dakle neću ti "crtati" nego ću ti samo nabacati teze).

Drugo, bar četvrtina ukupne svetske industrijske proizvodnje je opet njihova.

Da, ali to ide u prilog mojoj tvrdnji (dao si autogol) jer oni proivode skoro sve van svoje države. Plaćaju Kineze, dakle pare idu u Kinu, i ostaju tamo. Plaćaju poreze i carine u Kinu, dakle pare idu tamo. Ti proizvodi se jeftinije prodaju po Kini jer se tamo i proizvode, dakle i tu su na gubitku. Država nije jaka po tome koliko proizvodi, nego po tome koliko IZVOZI. Esi čuo skoro da se Kina vodi kao ekonomija sa najvećim godišnjim rastom? Kako to? Tako što se sve proizvodi tamo i izvozi po svetu. Mani se ti koka kole i mekdonaldsa, i forda, i najki, kad se najke prave u Kini. Shvataš formulu?
Kao drugo, Amerika je zemlja virtuelnog novca. I plus taj novac nema osnovu (dolar je veštački "jak"). Zašto su letos bili u onom škripcu sa novcem i dugovima? Ako oni, kao najjača ekonomija su (ajde da kažemo bankrotirali) šta onda reći za Srbiju, Zimbabve, Francusku, Zeland, Australiju, i sve ostale zemlje?

Тема је мале занимљивости из света дебилизма, а не мали дебилизми из света занимљивости лололо...

ovo su neki naši rođaci
http://www.mondo.rs/s204547/Zabava/Ludi_svet/Da_li_su_ovo_najgluplji_pljackasi_na_svetu.html

inače meni ortak opljačka neku kuću, nađe 24000 evra i kilogram zlata, a murija ga uhvati dok je gledao koje patike da ukrade, koliko lud moraš za to biti :)

Bilo bi zanimljivo čuti odgovor na pitanje ZAŠTO STE OTKUPILI GOVNO OD SERIJE ZVANO NAŠA MALA KLINIKA? Ko dade pare za to? I ko to gleda uopšte? I ko to gleda da bi smejao uopšte?

Bilo bi zanimljivo čuti odgovor na pitanje ZAŠTO STE OTKUPILI GOVNO OD SERIJE ZVANO NAŠA MALA KLINIKA? Ko dade pare za to? I ko to gleda uopšte? I ko to gleda da bi smejao uopšte?

+1

I koliki kreten moraš biti da napravi Kolu zero

Evo sad me podseti jedna def. na ovu malu zanimljivost koja me se baš dojmila :)
Postavljena je def.na naslovnu očigledno da se modovi malo našale sa autorom jer je sklop def.takav kakav jeste, da ne kažem nebulozan. I umesto da ostvare svoju šaljivdžijsku šemu dobila se definicija koja ode hiljadu u plus i par stotina lajkova na fb. Ništa to ne bi bilo neobično da naziv definicije nije bio Ispit i da su, za pretpostaviti je, to podigli na pijedestal studenti, znači budući akademski građani ovog društva. I oni su kao oduševljeni ovom rečenicom

Нематеријална некретнина коју студенти поседују с времена на време и обично је не продају, већ само дају неком имагинарном купцу.

I to je taj naš budući intelekt.

Napomena- stvarno nije nikakvo prozivanje nego me sve to dobro nasmejalo. Dakle dovoljno je napisati- Ispit, piće, čašćavanje i gotovo- svršing u šurnajst.
Edit- Nisam namerno linkovala definiciju da ne bude negativnog uticaja po istu.

Debilizam je poslušati one likove koji nas bombarduju reklamama za kalgone i pičke materine jer će u suprotnom naša veš- mašina živeti kraće i umreti u mukama.
Debilizam jer to sranje košta otprilike 400 dinara, traje mesec dana, dakle za godinu dana potrošiš cirka pet hiljada dinara na tečnost koja će tvojoj staroj mašini produžiti život. A nova veš-mašina košta oko...25 hiljada dinara? Dakle ne kupujte kalgon i obradujte sebe novom veš-mašinom. I sve što zaradite od prodaje stare- čist dobitak.

Otkud Tadiću ona crna fleka na glavi?