Prijava

Na pijaci.
Tamo jedino mogu da se kupe domaći čvarci. Naravno skuplji su ali su zato HQ u odnosu na industrijske. A za kavurmu nemam pojma, ona mi je Dejan Cukić.
Najkvlt su duvan čmarci, ali su zato i 1.200 dinara kilogram. Kupiš pola kile i ima da je'š 15 dana. Duvan čvarci + litar mleka... hleb ti ne treba uopće... ;)

Ja na Zlatiboru uzimao duvan za 700 dinara, doduše prošle godine... Jebi ga, cenkanje sa seljacima! :D

Брате, ја би', ал' немам где. :/

Добро, нама је лакше, ми смо на селу, па смо од комшије купили и звали једног месара да нам закоље и све одради.

Знаш како, ја сам размишљао ако бих нпр имао породицу, и преселим се у град, јер имам жељу тамо кућу да направим, тј мало даље од града, да бих имао мало веће двориште... Брате, купим прасе, одем овамо на село, искасапим, све одрадим, па у лаворе то месо и турим га у гепек и лагано дома са њим, тј у замрзивач...

Значи, само ти треба двориште или неко мјесто за клање :)

Џими брате, мого сам ти ја дати пре једно два месеца, кад сам клао свињу. Ал' сад касно...

a kakvi to sve čvarci postoje? duvan čvarci i još neke sam video da spominjete, u čemu je razlika?

duvan čvarci su jebeni vrh domaće kazanske radinosti. imam želju da se najedem od njih i mogu dumrem posle toga opušteno. samo jednom sam ih probao, čuj, probao, pojeo porciju,manju doduše, jer je preskupo.
čuo sam da za samo 1 kg takvih čvaraka je potrebno oko pešes kila najboljeg mesa. zato su i preskupi.

Комшија месар сваког викенда продаје чварке, а потражња у селу је доста велика, јер он доказано прави најбоље, на домаћи начин, од својих свиња, у свом дворишту, ако си озбиљно заинтересиран, могу сутра да сазнам број телефона па да ти јавим.
Углавном, знам да је 400 динара кило чварака, а око 200 динара кила дрождине, па ако си заинтересован- јави.
ЕДИТ: Мора се наручити унапред.

E ne zajebavam majke mi, obožavam čvarke, al jeo sam samo ove obične, za ove duvan nisam nikad ni čuo, a ni jeo. A kako čvarci od najkvalitetnijeg mesa? I kako se to pravi, jel to nešto rendano?

У Земуну има радња готове домаће хране "Никола Промет" коју држи личанин којег сву сви прозвали усташа. Свака не домаћица која држи о себе иде тамо и купује домаћа готова јела, сан снова за оног ко нема појма а шпоретом.

I kako se to pravi, jel to nešto rendano?

Nije rendano nego "češljano". Mislim da se oni u komadu zajedno sa slaninom stavljaju u kazan smašću i kad se mas' istopi to meso se vadi i pročešljava. Tako nešto...

Причао ми скоро другар, гледао на тв-у неко крајишничко партијање, деру се њихове песме, ракија, пиво и мега-свињокољ. И фора је да свако ко заврши са паковањем свог меса да неки фини комад за заједнички обедајс. Прво загреју канту масти у некој огромној тањирачи, нацепају месо на шницле и рокну сво то месо у врелу маст. Пропрже мало чисто да га открве и да не буде пресно, посоле и удрите јунаци по чистој роби. Пита их водитељ нешто типа да ли имају проблема са холестеролом, они му одговарају у фазону "Нек' дође тај Холестерол да уз пиће и 'рану све проблеме решимо."
Хтео сам да вас питам дал' неко зна који је назив тог њиховог ''специјалитета'' и евентуално још неку информацију у вези те њихове ''светковине'', изазов ми је да се привалим на тај хепенинг ал' јебајга слабо се знам са неким крајишником.
Што се тиче чварака, волим их све врсте и подврсте ал' сам имао пар лоших искустава са њима, предозирао сам се и имао сам врло зајебане ситуације сличне жешћем тровању храном. Једном приликом при овери, лежим сјебан у кревету и трипујем буквално како ми барица масти креће из стомака кроз крвоток и доспева у мозак. На ту помисао глава креће ужасно да ме боли и моментална пегла полеће... Ал' проклет сам, и даље их волим, само морам да их дозирам...

Ја узимам у Максију оне пљуга чварке, кад пођем на посао, па потерам осталима. Узнем неких по кила и јеан лебац. После нам буде мука. А кавурму нисам вид'о 10 година, чини ми се откако је Дан Републике престао да буде повод за масовни помор крмача, већи и од Исусовог рожденија или воскреснућа.