Prijava

Овде, јебачи стављајте информације о средњим школама тј. колико је бодова потребно на пријемном за одређени смер, одређену школу...
Можете стављати и неке своје утиске, сећања...
Ево, ја бих хтео да упишем Медицинску, зуботехнички смер. Зна ли ко колико је бодова било потребно?
Напомена: Модератори, извињавам се ако тема није где треба да буде, нов сам овде па је ви преместите!

Пребачено у подфорум ''Разно''.

Хвала Џимбо!

http://www.srednje-skole.com/ sve o srednjim školama

http://www.mpn.gov.rs/userfiles/Rezultati%20upisa%20SS%202005-2010%20tabele%20%20sajt.doc Word dokument sa statistikom o svakom pitanju vezanom za upis, prelistajte do kraja pa ćete videti podatke o profilima i bodovima

Брусе, није то то, јебига ако знаш, а ти стави! Зајеби линкове и срања...

sećam se kad sam išla u osnovnu obično se na ove koji upisuju medicinsku, administrativnu, ekonomsku gledalo kao na "aaa tako pametnu decu". onda sam upisala gimnaziju i onda sam skontala da su to samo "aaaa tako glupa deca". ne bih da vređam, samo govorim o percepcijama :D

elem, upisala sam gimnaziju jer sam bila ubeđena da ću studirati filozofiju ili književnost ili istoriju umetnosti. završih na sociologiji, no nebitno.
i kajem se što nisam upisala filološku. mnogo bih se manje cimala (ne kažem da sam učila, nisam učila ništa jer nisam videla poentu, ali bih sa ovim neučenjem tamo bila vukovac i sada ne bih kukala što nemam dom), znala bih jedan jezik više..

naš obrazovni sistem je u principu sranje. i ako se sam ne potrudiš ništa nisi postig'o.
moji profesori sociologije, filozofije, istorije u srednjoj su bili daleko bilo. ostali koji nisu čitali klasike društvenih teorija još na kraju osnovne/u prvoj srednje, su se smorili kao bulje kada smo krenuli u četvrtu. a i ostali su uskraćeni elementarnog znanja iz ovih oblasti. i fejlovali bi u slagalici.

sada ne bih kukala što nemam dom

Зашто би неко кукао што нема дом?

To si u pravu Christine, obrazovni sistem nam je sranje! Al jebiga, keva mi medicinski radnik, rođeni stric, pa streina... Gledam sve to pa, što ne bih i ja, ono odličan đak, ne pet nula, već sa četvorkom dve... Jebiga sviđa mi se Medicinska, pa to ti je!

Džimi, kul je u stanu, naravno.
ali je dom svakako jeftiniji. za tih 100e koje bih uštedela mogla bih sebi da priuštim mesečno novi par obuće ili nešto od garderobe.
kao što sam mogla nekad. više neema.
sad mogu da kupujem nešto na svakih 6 meseci -.- ankul.

pa, ako ti se sviđa idi onda tamo, šta nas pitaš :DD

колико је бодова потребно на пријемном за одређени смер, одређену школу...

Mare, otkud ja znam šta tebe može zanimati? Imam 4 banke godina i radim taj idiotski prijemni za osmake od prvog dana i od prvog dana je to samo sve veća farsa i sve veće sranje. Ovaj drugi link ti otvara Word dokument u kojem ti jasno piše koje su škole najtraženije, koliko je bodova potrebno, gde su te škole i sve ostalo. Skini fajl, pročitaj zanimljive informacije pa - ako si u toku i znaš šta vam je najznačajnije to okači ovde.

Što se mene tiče, mogu ti reći da je moje mišljenje da treba upisivati i završavati škole koje su zanatske i tražene po svetu, a paralelno učiti strane jezike u privatnim školama. To bi ja radio da je ovo 1986. godina i da ja upisujem srednju školu. Patriotski.

Izvini Bruse, u pravu si, ali jednostavno, priznaj da si otvorio dušu! I nama mlađima su potrebni saveti starijih!

Ahahaha, ajde onda evo ti dojava: u medicinsku u Somboru je skoro nemoguće upisati se bez 75 bodova minimum, u medicinsku u Subotici možeš sa otprilike isto bodova, a u Zrenjanin se ne ide bez 80. Pančevo je nekako najlakše za upis, osim ako govoriš mađarski jezik - onda možeš da se upišeš u SO ili SU i sa 60 bodova. Ako upisuješ medicinsku, ginekološke sestre i tehničari su najtraženiji, imaš garantovan posao. Izbegni stomatologiju jer to više nije medicina nego kozmetika.

Mene zanima Šabac batice... inače hvala!

Džimi, kul je u stanu, naravno.
ali je dom svakako jeftiniji. za tih 100e koje bih uštedela mogla bih sebi da priuštim mesečno novi par obuće ili nešto od garderobe.
kao što sam mogla nekad. više neema.
sad mogu da kupujem nešto na svakih 6 meseci -.- ankul.

Je јефтинији, али ако урачунаш у ниску цену то што мораш да делиш собу са, неретко, потпуно рендом особама сумњивих хигијенских навика (читај: неретко калаштурама које су први пут виделе кашику кад су дошле у Београд, а камоли хигијенски уложак), заједничко купатило, изласке из стана кад нека доведе јебача, илегалце, константну буку од пијаних комшија из ходника и стењање кад, опет, неко неког јебе.

Имао сам две врсте колегиница које су живеле по домовима. Једне које су се константно жалиле на ово што помињем, кукале што немају пара да станују приватно, и друге којима је све то било до јаја, помало фуфасте колегинице којима се свиђало да деле собу са још две исте такве и да им на сваких 40 минута упада у собу брђанин са Суве планине који је ту дошао са примарним циљем да пројебе, а узгред уписао и вишу геодетску.

Ovaj... tema malo skreće sa teme. A opet čuo sam nogo o mukama sa cimerima, brat mog ortaka je promenio dvanaestoricu, pa ti vidi!

Ако хоћеш на факс после средње, гимназију упиши. Нећеш ништа мање знања стећи него у стручној, а нећеш се толико дркати.

Ne sviđa mi se gimnazija, ali može da upadne u izbor, teks ad o faksu mislim koji da upišem? Ja sam mislio psihologiju, književnost ili istoriju!

aa ma znam.
ali fora je što planiram da sa najboljom drugaricom, koja je isto na filozofskom, budem u sobi, tako da mi je sve kul.
a drugarica sa moje grupe mi se konstantno žali na cimerku, tako da kontam da nikako njima ne cvetaju karanfili tamo.
ali ja sam i ovde u stanu jaaako malo, kad učim ne smeta mi buka preterano i skroz mi je ok da učim u čitaonici ili biblioteci.
tako da, ukoliko imam kul cimerku, a nadam se da ću imati, biće mi do jaja :))

psihologiju nemoj.. istoriju tek nemoj :)
za književnost ne znam, pitaj filologe.