Prijava

Ne mora da znači jogurte, a gde ti radiš?

Iz ove perspektive, bez ikakvog preterivanja, izjavljujem da sam mogla i da ne idem u srednju. Najgore potrošenih četiri godine mog života je bilo u toj gimnaziji opšteg smera. Čitala sam i učila ono što nije bilo u programu zahvaljujući samo sopstvenoj radoznalosti koja igrom slučaja nije bila ugušena uprkos svakodnevnoj golgoti odlaženja u tu obrazovnu instituciju. Moj savet bi bio da svako ko je u mogućnosti upiše neku privatnu srednju. To je lep i osetljiv životni period koji ne treba traumatizovati usađivanjem nebuloza od strane poluobrazovanog nastavnog kadra. Ovako, lepo daš lovu, i svi ti se osmehuju i poštuju tvoju ličnost, a ti učiš koliko god to želiš jer si radostan a ne večito smrknut sa tendencijom da se rokneš.

E a ovde u umetničkoj nisu normalni! Znam ženu koj je završila umetničku, a vozi amfibiju u kasarni, koleginica mom ćalu. A i vojna gimnazija nije loša, eto moj deda recimo, dogurao do pukovnika, pa u penziju.

A izvini Sub u tom slučaju, ja se izvinjavam! Nego, koja si godina?

јел ће звучати као да сам у претходним постовима био мало препотентан ако кажем да сам прва година? :D

елем, како год, сигуран сам у оно што сам причао. конкретно наводећи пример с мог факултета, од нас 20 из групе, првих 10 по броју бодова на пријемном су били гимназијалци и само један или двоје из зуботехничке, и то је и сад тих 10 људи који се издвајају и иоле се труде и добро им иде. просто имам неки утисак да је због радних навика, мене су и у гимназији навикли на овакву јурњаву и усадили ми неки осећај одговорности и научили ме како да учим (понављам, добар део гимназија и није нешто, ја сам имао среће да у свом месту имам јаку гимназију). елем, ових осталих 10 из групе су скоро сви неки, да се тако изразим, џабалебароши, боли их увце и за факс и за све, седну да спреме колоквијум од 100 страна за једно вече и тако ти фазони :D

Pa da al' kol'ko koštaju privatne srednje?

ЈОГУРТ ОБЈАСНИЈО! :D

I nije, ja ozbiljan, a vi... Nego ova hemija nije normalna, ma ništa ne znam u pičku materinu!

да ти видиш како шиба моја биохемија не би тако причао :D

E Sub, kod mene u Šapcu gimnazija je raspala totalno...

Pa da al' kol'ko koštaju privatne srednje?

Ne mogu nikako biti skuplje nego godina na samofinansiranju. Fino štrebaš u srednjoj, posle upadneš na budžet i uživancija!

Ти си лингвиста, ако се не варам , Џими? Ајде реци шта си ти завршио, коју средњу, које језике, шта знам?

Завршио општу гимназију у селендри богу иза ногу, четири године мушки драо математику и физику код захтевних професора, почео да спремам математику за пријемни на Саобраћајном/Машинском, сморио се (неко ме дезинформисао да се тешко упада, а ја, јуноша, поверовао) и отишао на англистику без припрема за пријемни, максимално потценио конкуренцију (или преценио своје знање, исто му дође), и пао на самофинансирање (фалило ми 0.08 поена за буџет, први испод црте сам био). Из средње сам иначе вукао 39.76/40.00.

Прву годину на факсу сам, дакле, плаћао, после прешао на буџет. Врло брзо сам сконтао да сам залутао на тај факс и да не испуњава баш моја велика очекивања. Срећа, па сам од самог почетка почео нешто да радуцкам везано за струку, па морам да признам да ми је факс ипак донео неке паре врло брзо након уписа, иначе би био чист промашај. Видећемо за даље. Иначе не препоручујем Филолошки никоме.

Al nije mi žao, odeljenje je trulo u pičku materinu, jedino kad se setim da smo puštali pacove, bacali beli luk po učionici da ne bi imali čas, stavljali bežična zvona i zvonili da plašimo nastavnike...

Упиши фризерску. Отрсиш је са 5.0, а за то време учиш оно чиме ћеш после да се бавиш, то јест на који ћеш факс да идеш. Да стекнеш солидно предзнање. Вишеструка корист. Лаганица на буџет. Не учиш оно за шта те апсолутно боле курац, то јест не учиш ништа и добијеш још једно звање. Значи упишеш фризерску и самостално учиш оно чиме ћеш се бавити. И овако и онако ти предзнање на факсу врло мало значи.

Reme, ja sam odličan učenik, samo a te obavestim... Džimi a koje jezike studiraš?

Џими, а ти мож' и сада нешто друго да упишеш ако имаш живаца. Мислим, нешто што те интересује. Никад није касно. А у међувремену можеш и да радиш везано за струку.

I misliš daješ časove? Hm! Hm!

И овако и онако ти предзнање на факсу врло мало значи.

Upravo. Stvarno je nebitno šta ćeš upisati, samo gledaj da ti bude što lepše i idi tamo gde će manje da te maltretiraju. Ne moraš ni da učiš, da pročitaš samo jednu knjigu za celo školovanje u srednjoj, nisi ništa propustio.

Ma znam ljude koji su od privatnih časova napravili biznis!

Reme, ja sam odličan učenik, samo a te obavestim... Džimi a koje jezike studiraš?

Кога боли курац што си одличан ученик. Поента је да ти средња неће донети неко претерано предзнање. Тако да ти је исти курац. Боље се спремај сам за факс него да се завараваш предзнањем из средње. Мање ћеш се мучити, мање сваштарити, више ћеш радити оно што те занима, одакле следи да ћеш боље знати то чиме ћеш се бавити.
Ја сам у основној био више него одличан. Уписао сам средњу као први на листи са 101 бодом. Шта ми то сад значи на факсу ништа. Завршио сам VI београдску гимназију, природно-математички смер, и веруј ми врло ми мало/или ми ни мало не помаже то што сам тамо учио. Јер се све то на много другачији начин ради на факсу.

A isto takoi neke druge, spremili i master, pa prodaju novine u kiosku... Stvar je u tome koliko si snalažljiv.