Prijava

onda sam upisala gimnaziju i onda sam skontala da su to samo "aaaa tako glupa deca".

I uljepša mi dan :) !

E i zubotehnički mi se sviđa jer, i ako odustanem ili ne odem na faks ili dalje imam neki posao, a šta bih mogao sa gimnazijom?

Ja sam mislio psihologiju, književnost ili istoriju!

Па нећеш ваљда после средње шумарске овако нешто да уписујеш, гимназија ти је најбоља варијанта, дефинитивно.

Ko je pominjao šumarsku? Jebiga, hoću posle i posao, a gde si ti video psihologa bez posla?

nikako nemoj tako da gledaš.
ne znaš kako će tržište rada sutra izgledati, a kamoli kroz 4, odn 8 godina dok budeš završio fax.
zato ti je moj savet da upišeš ono što voliš.
a ako si tol'ko navrz'o da želiš "siguran posao", onda etf ili mašinstvo, ne mož' da omane.

И то што кажеш, ал сачекаћу мало док завршим средњу, и да, кажу да еколозима баш добро иде, оно није тешко, а опет посао је ту...

Ja sam mislio psihologiju, književnost ili istoriju!

Не зна се шта је бесперспективније.
Филолошки и Филозофски, два најкрш факултета.

a gde si ti video psihologa bez posla?

Ово је сарказам, је л' да? :)

Ти си лингвиста, ако се не варам , Џими? Ајде реци шта си ти завршио, коју средњу, које језике, шта знам?

зуботехничку немој никако ако би стоматологију или медицину после... ја студирам стоматологију, ови зубни техничари везе с везом немају... једино су у малој предности што се тиче уско стручних предмета, али их ми гимназијалци у свему осталом кидамо, и што се тиче радних навика, и општег знања, и начина размишљања... наравно причам о добрим гимназијама, немој да упишеш тамо неку 367. вршачку, није ни свака гимназија јака (нисам ово написао да се неко увреди, једноставно је неко морао да страда :D)... Ја сам са друштвеног смера лаганица имао 44/60 на пријемном јер сам имао итекако јаку биологију (професорку је болео курац што нисмо природњаци :D), хемија и ђене-ђене, али то се лако спреми, после кидаш. Ако мене питаш, упиши природни смер гимназије, одатле можеш да упишеш, а и да завршиш било који факс који иоле има везе с мозгом и са којим после можеш наћи посао... толико од мене

Са само средњом за зуботехничара, микроскопске су шансе да ћеш се запослити у струци, а камоли да отвараш приватну ординацију. Ништа без дипломе.

Ја сам са друштвеног смера лаганица имао 44/60 на пријемном јер сам имао итекако јаку биологију (професорку је болео курац што нисмо природњаци :D), хемија и ђене-ђене, али то се лако спреми, после кидаш.

Ne kužim, pa jel prijemni za srednje nije četrdeset bodova?

прочитај мало боље, ја сам средњу већ завршио и причам о упису на факс :D

Са само средњом за зуботехничара, микроскопске су шансе да ћеш се запослити у струци, а камоли да отвараш приватну ординацију. Ништа без дипломе.

Inače zanimaju me opcije, kužim da većina gotivi gimnaziju, ali ovde u Šapcu kažu da nije nikakva, pa zato.

Ma kakvi, u srednju četvorogodišnju se upisuješ ako imaš minimum 1+1, a prednost ima onaj ko "osvoji" 5+5 bodova (matematika + maternji) - 40 bodova je maksimum. Focus ti je dao primer za faks.

колико ја знам ваљевска је јака, ако тражиш нешто ближе... ако хоћеш дођи у смедерево, овде ће ти кожу одрати али ћеш после да јебеш кеву :D

A izvini Sub u tom slučaju, ja se izvinjavam! Nego, koja si godina?

inače, moj ti je savet. filozofski nikako nemoj osim ako baš nisi "filozof u duši".

Neću da putujem, a i keva mi je zdravstveni radnik pa i to utiče...

Шта бих дао да сам својевремено уписао угоститељску, кожарску, економску, фризерску, гимназију, ПКБ, ПТТ, ма шта год само не јебену електротехнику где малобројне рибе имају гушће и коврџавије зулуфе од мене, упасују тренерку у лоне и врте лептира док у дворишту препричавају доживљаје са трибине, можда бих се извукао на време. Добро, вероватно не бих, али кудикамо бих био ближе томе. Мој савет будућим средњошколцима - уписујте оно где иду бичарке, много бичарки, остало је небитно, јер коју год школу завршили радићете на киоску.