Prijava

The Departed, imaju razni glupi prevodi za taj film, pa nije isključeno i da taj ima. Pokojni?, Dvostruka igra...

Departed je. Ukucajte na translejtu pa vidite šta će vam izbaciti. Mnogo mi je bolji prevod "pokojni" od "dvostruka igra". Meni je taj prevod skroz na mjestu. Uostalom i na kartici na cvijeću koje je Frenk poslao kevi Bilijevoj na grob se spominje izraz departed.

Znam za taj detalj, međutim raspitivao sam se o tom pojmu i znači nešto tip ambivalentnost, ta neka dvostrukost između ovog i sveta mrtvih. To departed upućuje na smrt na pokojnika, jer kod njih to piše na karticama, vencima uz sliku Bogorodice koji se stavljaju na grob.

Ima i ona scena iz Palisela gde je Veljo zajebo Brzog da ga snimi zadnji put.
- One kiss for the dead man?... Pravo holivudsko krljanje. E za ovo treba živeti, bar još malo. (Brzi se opustio, snima dalje)... Šalim se, pičite BUM!
- (i onda maestralna gluma Cvijanovića) AAAAAH, kakkkoo si mme zzzzajjebbbooo! Aaah!

"Poslednji tango u Parizu" kad Marlon Brando koristi maslac kao lubrikant. Čak mi se toliko dopala scena da sam kupio "Dijamant" maslac i krenuo da mažem devojku po bulji, ali mi ona rekla da sam idiot. Isto je filmofil, mada, rekao bih da do tad nije gledala film, možda ne voli Bertolučija, jbm je.

сад знам који филм да одгледам следећи, елем ја сам зинуо кад се онај старкеља рокнуо кад је изашао из затвора у филму "Бјекство из Шавшенка"

сад знам који филм да одгледам следећи

Oš se mazati maslacem?

Ако ме пушти ђевојка.

Е и ја сам зинуо кад се упишао онај деда у филму "Танго аргентино", немам појма што..

Poslednja scena iz Requiem for a Dream... Kad svako od njih četvoro proživljava svoj lični pakao...

Waking Life - ceo film je jedno jebeno zinuće, morao sam da prekidam i vraćam svaku drugu scenu, jer je film komplikovan.

Trainspotting - sto posto je neko spomenuo do sad; scena kad pliva u wc šolji i scena kad se skida na suvo u sobi...

The Signal - film je njesra ali je drugi deo u filmu nešto najjače i najbolesnije ikada (film se sastoji iz tri dela, ispričan je iz ugla tri glavna lika)

Tenacious D - Beelzeboss (poslednja scena)

Death Proof - Striptiz Scena

http://www.youtube.com/watch?v=PfXtmnxhtTY

Bronx Tale, kada bajkeri krenu da prave sranje u Baru italijanskog lokalnog bosa, scena kada shvate da su izabrali pogresnog lika za zezanje je legendarna.... Inace jako dobar film ali ne toliko poznat kod nas....

http://www.youtube.com/watch?v=H_lijLYuw-o

A druga po meni najlegendarnija scena koju sam pogledao je scena iz legendarnog Doni Brasca, film je inace istinita prica o italijanskom FBI agentu koji se infiltrirao u mafiju i rasturio Bonanove, ali njegov rad prati mnogo uspona i padova, film je inace jedna drama, koja opisuje coveka cije je zanimanje u stvari policajac, koji na kraju pronalazi sebe medju svojima i umesto da radi ono za sta je poslat, on postaje i srcem i dusom deo mafije, ali s obzirom da je kasno to shvatio i da je FBI/u vec dostavio dovoljno dokaza, FBI to koristi i krece u rasturanje porodice i Donija povlace i daju do znanja njegovim mafijaskim saradnicima da je Doni u stvari bio njihov agent.... Tu krece jedna prava drama i tu se desava niz koliko god za takve filmove bilo cudno, tuznih i emotivnih scena, a jedna od najboljih ikada je scena kada Lefti (osrednji krimos, starog kova koji je Donia uveo u mafiju i cuvao ga kao sina) skida svoj nakit, oprasta se sa zenom, svestan da ce biti ubijen to vece jer je nesvesno uveo FBI agenta u redove mafije, i odlazi na egzekuciju uz reci koje upucuje zeni " Ako se javi Doni, reci mu da ako je neko trebao da mi ovo uradi, drago mi je da je to bio on".... Scena kada se udubis u film prosto tera suze na oci...

http://www.youtube.com/watch?v=e2xiwiWd_sM&feature=relmfu

Film je inace neopisivo dobar, pun emotivnih scena, i sto je najbitnije radjen je po istinitom dogadjaju.Dosta je realan i nema naduvavanja tipa, avioni kamioni, milioni. Ne, bas naprotiv, tu je Mafija prikazana najrealnije moguce, pa tako se moze videti scena gde da bi dosli do novca mafijasi idu i razbijaju parking satove, takodje jedan od najstarijih i glavnih junaka Lefti je covek sa velikim porodicnim problemima, covek koji na svojoj dusi ima mnogo ljudi, sve zbog odanosti mafiji a opet celog zivota masta o tome da kupi brodic. Doni na kraju kao popisan zavrsava karijeru, dobivsi za svoje zasluge cek na 500 dolara... Ma film je remek delo, zaista sam uzviao svaki put kada sam ga gledao i mogao bih opet da ga gledam...

Inace ima jos par scena koje su legendarne iz tog filma, na primer kada Doni, shvata da ce posle njegovog razotkrivanja, Lefti, koga je inace i on veoma zavoleo stradati i nudi mu kes koji je ustedeo , da ovaj ispuni san o svom brodu i nestane...
I treca legendarna scena je kada Doni se vec utapa u mafiju i krece da se oseca jednim od njih, prekida kontakte sa FBI/om, pa i sa svojom porodicom i kada prilikom jedne svadje sa svojom zenom na njenu konstataciju " da postaje kao oni (italijani)" on uzvraca recenicom "ja ne postajem kao oni, ja sam to uvek bio"

Захваљујући Шерлоку опет сам погледао овај филм вечерас, иако сутра морам да раним на факултет. Једноставно нема речи описати како глуми ДДЛ, обавезно се смрзне на последњих десет минута овог филма. Мада има прегршт добрих сцена које доказују о каквом квалитету је реч. Можда и зато што је истинита прича. Предлог свима који нису гледали.

http://www.youtube.com/watch?v=1nPqOrdPp7I

U filmu I now pronnaunce you Dave & Lary (tako nešto), kada Adam Sendler pristaje da sa svojim najboljim drugom slaže javnost da su gej da bi njegov ortak dobio neko osiguranje i time izdržavao svoja dva deteta.

Inače, ne volim takve filmove niti situacije, al' nije loša priča.

Ima i ona scena iz Palisela gde je Veljo zajebo Brzog da ga snimi zadnji put.
- One kiss for the dead man?... Pravo holivudsko krljanje. E za ovo treba živeti, bar još malo. (Brzi se opustio, snima dalje)... Šalim se, pičite BUM!
- (i onda maestralna gluma Cvijanovića) AAAAAH, kakkkoo si mme zzzzajjebbbooo! Aaah!

Hahah, što jes' - jes' :)

Sličnu je foru uradio Linč i u "Bulevaru zvezda", do jaja!

Pred kraj filma Triangle.

Смрт Густава Фринга у "Брејкин бед"-у.