Prijava

Ja bih protiv vegeterijanaca podig'o optužnicu za zločine protiv čovečnosti.

Baj d vej, nisam vegetarijanac. Mada nisam ni ljubitelj mesa. Belo pileće je jedino ukusno.

VALSINARB VOLE BELA MESA!

Valsinarb90 Хвала на просветљењу, ја сам мало старији, па сам заборавио то градиво и не стидим се да признам! Нисам биолог, већ техничар, али увек волим кад ме деца уче - на младима свет остаје. Само ти палмуј... И даље не разумем вас фегетаријанце, како је то саса животиња? Не умете да објасните понашање биљке, па је одмах бутнете међу животиње, као и медузу?
Нисам толико паметан као ти, али научници са дипломама тврде како експерименти са музиком и разним спољашњим утицајима имају ефекта на биљке и њихов раст. Мене као техничара и даље збуњује шта је то што ти називаш ``стимулацијом длачица`` а што без било каквог нервног система обавештава биљку о надражају. Шта се дешава са биљним врстама које се селе ради бољег животног стандарда? ЕУ биљке? Ето, сад си ти мени стимулисао длачице...

To su stidne dlačice na biljci mesožderki. Pa i ja se pomeram i arlaučem kad mi neko čupne stidnu, što ne bi i biljka?

Данкан Фергусон Шта уради човеку... Ку-ку! Valsinarb90 - не јебе, он палмује.

Да немаш белог меса за валинсарба90? Виш да иште бело.

AKO NEŠTO JESTE ONDA DRUGO NIJE.

AKO MENI NADRAŽIŠ DLAČICE JA ĆU ZAKLOPITI KLOBUK.

AKO ME NEČIJA NOGA NA LJETOVANJU U SUTOMORU NAGAZI JA ĆU UVUĆI SVOJE PIPKE.

UKOLIKO NEKO NALETI U VODI NA MOJE DLAČICE JA ĆU IH OTPUSTITI.

To je upisano u kodu, ne rade one to svjesno.

Сутоморе ми не дирај!!!

Ištem samo malo realnosti o sebi kada krenete tako nabeđeni da prosipate "znanje" kao Sizif.

Biljke su ziva bica i mi ih lisavamo zivota kad ih jedemo...i to je nabitnija stvar u ovoj prici.Tako da,vegani i vi ste ubice,takodje.

Reč ubica ne mora da ima negativan konteks. Kruženje materije u prirodi se zasniva na ubijanju, mesojedi ubijaju biljojede, biljojedi ubijaju biljke.
U prirodi ne postoji dobro i zlo, indiferentna je na takve stvari.
Ljudi su ti koji su izmislili pojam dobra i zla; to su socijalni konstrukti koje su razvili kako su ljudske zajednice postajale složenije. Samim tim, određenim pojavama su dodeljivali epitet zla, pa je tako ubistvo čoveka zlo i nepoželjno, zbog nečega što se zove empatija. Empatija je sposobnost koju svi imamo (osim psihopata) da se stavimo u tuđu poziciju, da proživimo tuđe emocije i bol. To nam omogućavaju tzv. mirror neuroni.
Životinje, naročito više životinje poput sisara, itekako imaju neke primarne emocije koje postoje i kod čoveka: npr. strah. Primitivni deo mozga zadužen za strah, amigdala, je gotovo ista kod čoveka i gmizavaca, nije se menjala milionima godina.
Dakle, ona ista empatija koja nam kaže da je ubijanje čoveka nije u redu, jer možeš da predpostaviš kako bi se ti osećao, jer ne želiš da druga osoba pati, ta ista empatija bi trebalo da postoji i kod tretmana životinja, jer i one proživljavaju emocije, doduše veoma primitivne, ali ipak pate. Biljke nemaju ništa od ovoga, stoga ne pate kad ih ubijaš. To je glavna logika boraca za prava životinja i ja ovo prodržavam.
Međutim, da li to znači da treba da prestanem da jedem meso? Naravno da ne. Jedenje mesa je takođe deo prirode. Možda za nekoliko stotina godina, kada počnemo da proizvodimo sintetičko meso, možda tada ubijanje životinja radi hrane postane suvišno, nepotrebno, i prevaziđeno. Do tada, životinje su ukusne i trebalo bi ih ubijati na način da se što više ublaži patnja.

Pa upravo to,Valsinarbe,zato i kazem da vegani jedu govna...ne mislim na one vegane koji ne jedu meso zbog zdravstvenog stanja ili dijete i slicno,nego na one koji misle da su zasluzili oreol zbog ne-jedenja mesa...

Шта треба да једем да бих оволико срао? Фегани... Месојеби. Сви смо исти.

trebalo bi ih ubijati na način da se što više ublaži patnja.

Катана.