Prijava

da podsetim, pričamo o simplifikaciji i o tvom vrcavo ironičnom neshvatanju metafore

edit - ne znam što se tolko bojiš reference, budi spreman da ponekad nešto naučiš

Не, јеб'теее, у том конкретном случају (цитирани део) смо причали о суштини војске и нападу и одбрани. Прати фабулу, Бобе, мајкуму!
Пусти педофилију сада и моје "несхватање метафоре".
(Не могу да верујем да моји линкови немају дејство на тебе. Да пробам опет:
http://en.wikipedia.org/wiki/Metaphor#Types.2C_terms_and_categories
)

Едит: па не бојим се, рекох, не искључујем могућност да сам се зајебао, али читам сад баш интензивно моју референцу (која гузи твоју референцу енитајм), и не изгледа ми да сам се зајебао. Бар не толико да ме сад смараш због тога.

a ne, ne može to tako u tom konkretnom delu, hermeneutika, deo određuje celinu celina deo, nemoj da mi vrcavo izdvajaš iz konteksta
http://en.wikipedia.org/wiki/Hermeneutics
http://en.wikipedia.org/wiki/Hermeneutic_circle

опште је познато да су онај који запуца на неког и тај који се усуди да се брани, у ствари иста говна

izvinjavam se, pročitah ponovo post u potrazi za metaforom i uočih je, a ja obratio samo pažnju na onaj ostatak posta, takorekuć vrcavo ironičan.

— Хајдемоте одавде! — рече капетаница. — Овде је несрећа, а ми... — онда погледа у обе ноге своме мужу и у пуне обрашчиће свога детета... — ми смо, хвала богу, срећни и пресрећни!

Такви смо. Не мислим на Србе, већ говорим уопштено. Ретки су племенити људи и они не могу да утичу на систем на који се одражава та неплеменита већина (а ту спадамо и ми који тако савесно пискарамо на овој теми, али ништа не радимо.по том питању (част изузецима, ако вас има)).

a ne, ne može to tako u tom konkretnom delu, hermeneutika, deo određuje celinu celina deo, nemoj da mi vrcavo izdvajaš iz konteksta
http://en.wikipedia.org/wiki/Hermeneutics

http://i275.photobucket.com/albums/jj290/TheWoodenBlock/DWEH.jpg

Да се исправим, ако сам погрешно написао: то је била поента целог разговора, не конкретан део.

nemoj da mi vrcavo izdvajaš iz konteksta

Лол, кацмо већ код ироније.

izvinjavam se, pročitah ponovo post u potrazi za metaforom i uočih je, a ja obratio samo pažnju na onaj ostatak posta, takorekuć vrcavo ironičan.

Не да ми се више да офтопичим око овога.

Хвала свима на коментарима, посебно оном наопаком Браниславу. Из свега се види да су Срби склони томе да разлглабају и троше драгоцено време у убеђивање неистомишљеника, проналажење издајника и доказивања сопствене памети и туђег незнања. А посебно се истичу тролови који су толико жалосни и јадни у свом животу да немају другог начина да нађу саговорнике него тако што вређају и доказују своју беду у сваком смислу. Ипак, ако на све ове црне и нељудске, крајње примитивне облике живота и глупости будемо обраћали пажњу, нећемо решити главне проблеме који нас муче.

Тролове имамо свуда и они су специфична појава по томе што доказују да нису они толико криви што су поремећени и болесни, колико смо ми криви што уопште допуштамо да нас тролују - од политиканата, шпекуланата, шалтерских службеника, верских, неверских, комшијских и непријатељских тролова - сви и свуда. Наташа Кандић и слични тролови су само изазов наше интелигенције. Таквих ће увек бити - они немају другог посла ни другог живота. Хоћемо ли се ми бавити њима или нашим послом?

Добро је питање - како да помогнемо војним инвалидима и војницима који су сада без посла. Добро је и поређење у коме се за обичног пса скупи новац за пластичне ноге, а Рудо (војна инвалидска установа у Београду) нема финансије да својим ГРАЂАНИМА обезбеди потребне протезе.

Највећа услуга човечанству би се учинила кад би се израз трол избацио из речника и ствари називале правим именом.

Не знам што се Срби тако понашају.

Подржавам твоју изјаву и слажем се да треба појаве и ствари називати њиховим правим именима, а не овим ``политички корекетним изразима``. Ипак, такво је време, данас курви не смеш да кажеш да је курва, већ пословна пратња, лопову мораш да кажеш да је то господин који можда крши закон, а што се мора доказати на лопов... суду итд. Ми се само прилагођавамо, уместо да овакве сподобе изопштавамо из друштва, културе, језика и јавног простора (медијског, али и физичког). Као некада лепрозне или кужне.

Највећа услуга човечанству би се учинила кад би се израз трол избацио из речника и ствари називале правим именом.

Može. Šupčina.
Dakle ne vjerujem u šta ste pretvorili raspravu a Sizif je tako fino i jasno postavio prvi post. Dakle nebitno da li je Srbija pobjednica u ratu ili gubitnica, kao danas- invalidi i ostali puknuti ratovima će biti šljam i sirotinja na rubu egzistencije.
A ovim pacifistima i evropejcima- da li ste svjesni koliko ste veliki fašisti zapravo?
Poenta je da vam je teret invalid. Znači ako od troje djece jedno dobijemo rođeno retardirano ili bolesno daj da ga udavimo da nam ne troši 'ljeb? A i koji će nam kurac kad ćemo se samo sjebati oko njega a znamo da povratnu nećemo dobiti od takvog?
Evo da li znate da je ministar Šutanovac za NG u Karađorđevu okupio sebi svoje drugare iz REGIJONA, pola tih estradnih šatro umjetnika koje je zvao mrze i to istinski mrze Srbiju i s njima O NAŠEM TROŠKU proslavio srećnu i berićetnu novu 2012.? Znate kurac. Da li znate išta o logorima za Srbe civile po raznim lokacijama Hrvatske, Bosne i Kosova? Kurac moj znate. Ali znate skoro pa svako ime i prezime bilo kojeg muslimana ubijenog u Srebrenici, svaku suzu njihovih bližnjih smo apsolvirali milion puta na srpskim televizijama. Sramota. Još glaba o pacifizmu.
Šta su trebali žitelji Bosanske Krajine i Banja Luke u proljeće 1992. da rade dok su bili u potpunoj blokadi za dobavljanje hrane i lijekova i kad je zbog nedostatka kiseonika umrlo 12 novorođenčadi u bolnici?
Da sjednu na po Gospodske ulice, uzmu gitare i zapjevaju Let d sanšajn in?
Onako pacifistički, jebalo majku.
I još nešto- nisu samo Srbi ratovali, Srbi su između ostalog ubijani i kao civili, bez veze, onako, u paranoji komšijskih tripova. Ali o tome Nataša Kandić Kuravela ne priča, naravno. Jer da priča kurac bi joj Hrvati i Bošnjaci davali ordenje i plakete za humanitarni rad. I zato je potpuno nebitno da li je neko Srbin ili nije u priči. Mislim koliko retardiran moraš biti da pljuješ bogalja, bilo kakvog? Zašto mi u humanitarnim akcijama skupljamo pare da bi neko dijete otišlo na transplantaciju bilo čega u inostranstvu dok nam eto taj šupak Šutanovac troši pare za proslavu NG? Nije svoje pare na to dao, sigurno.

Duboki naklon od mene za ovo.

aurora072 Не слажем се са изразом за трола. Осим што је претерано вулгаран, мањка у објашњењу каква је трол особа. Да се не би расправљали овде, ево нове теме - Правилан назив за трола је ___________. Изволите, а овамо се држимо теме.
Ратни војни инвалиди - погрешан израз. Исправан израз - особе са посебним потребама. Није важно да ли је неко стекао инвалидитет у рату или у миру, већ како се друштво према њему односи. Напомена ``ратни војни инвалиди`` се ставља да се емотивно мртви, цивилизацијски еутаназирани и хумано анестезирани некако пробуде, тргну и уразуме.

Ma dok se govnjivom motkom ne otera svaki govnar sa vlasti, i svaki govnar iz opozicije ima da bude ovako. I dok na čelo ne dođe neki diktator kojeg će da boli patka da se ulizuje i Evropi i Americi i Rusiji i koji će da se načestita mile nove godine svakom ko počne previše da pametuje, do tad ima da bude ovakvo rasulo. Nismo mi narod kojem odgovara demokratija.

Izraz šupčina savršeno odgovara mom, bosanskom poimanju dotičnog ali u redu, slažem se da je vulgaran.

Није важно да ли је неко стекао инвалидитет у рату или у миру, већ како се друштво према њему односи.

O ovom i ja pričam. Ne smije neko biti gladan i bijedan zato što je invalid. Dobio stan? Pitaj ga da li bi mijenjao stan/a pitanje da li ga je i dobio i da li će ga ikad dobiti/ za svoju kičmu, nogu, oči, bilo šta. Tipujem na odgovor svojom kompletnom imovinom a ne kladim se nikad.
Znaš li koja je najpoželjnija žena u Hrvatskoj? Ratna udovica. I do 1800 evra joj je mjesečna penzija. Kuću joj sagradila HVIDRA, plac za kuću- bivše srpsko selo. Svako dijete ima doplatak do 18.godine. Pa slušaj lako je u tim okolnostima reći- NIje mi žao što smo ratovali, hvalim te bože što sam Hrvat itd itd. Ovde bi uzeo i zapalio i vladu i sebe, kontaš? Hajd što si nesposoban za vijeki vijekov nego ti još dođu pa ti kažu Tako ti i treba, išao si da ubijaš i kradeš televizore i šporete. Pa nismo, braćo, svi krali televizore i bijelu tehniku po tuđim kućama.

Al' su vama tih sedam neurona koje imate i delite među sobom isprani, braaaate. Meni vas žao.
Evo, na primer, ovo:

као да, кад наиђеш на улици на чопор људи који млате другог човека, и овај покушава да се брани, а ти узмеш њега да нападаш зато што користи насиље.

Da, da, Srbi su uvek žrtve, a drugi su demoni. Mi-oni. Kontaš? Uvek smo prvi ili nepravedno napadnuti, uvek primorani da se samo branimo, svi nas vekovima mrze, a "ko nam je kriv kad smo kuću izgradili na sred puta".

Nismo mi narod kojem odgovara demokratija.

Idi u Saudijsku Arabiju, čuo sam da je tamo super, samo ima mnogo balija, jebeš ga. Ali zato demokratija: NULA, mislim da bi se uklopio.

зато је америка прави пример демократије са постојањем смртне казне. фак јеа.

Amerika jeste pravi primer demokratije, moronu. Idi pročitaj neku knjigu.

Valsinarb90 Буди љубазан и престани да вређаш људе, иди негде другде или пробај да се конструктивно укључиш у расправу, ако икако можеш.
Аурора и ја лично говоримо о људским правима наших грађана, а не о томе да су Srbi su uvek žrtve, a drugi su demoni. Друге народе нисам ни узимао за пример. Буди цивилизован.

Da, da, Srbi su uvek žrtve, a drugi su demoni.

Па добро, Врабиславе, сунце мајкино, где сам ја то рекао? Где???? Кад већ играш прљаво, боље одмах пређи на помињање Хитлера :)

Uvek smo prvi ili nepravedno napadnuti, uvek primorani da se samo branimo, svi nas vekovima mrze, a "ko nam je kriv kad smo kuću izgradili na sred puta".

Mi-oni. Kontaš?

Много ме забавља то што мене оптужујеш за нешто што нигде нисам написао, док сам чиниш то за шта ме оптужујеш :)))

скандинавске земље су прави пример демократије. америка је бледа копија. твој мозгић је лепо испран. ау да, ти беше растко поцеста, написао си и књигу о америчким председницима, с тога разумем твоју фасцинацију.

Idi pročitaj neku knjigu.

Коју препоручујеш?