Prijava

Отварао сам ову тему на ктитор форуму, али хоћу и овде, прво, јер је она тамо липцала, а друго јер ће више људи моћи да види и одговори.

Дакле, како долази инспирација, а на који начин се реализује - ваша искуства. Да ли је то спонтано, да ли цела дефиниција и идеја за њу долазе случајно, да ли се ухватите за један појам па његову дефиницију обрађујете у глави док вам се не засвиди скроз... Када решите шта ћете са својом идејом, колико дуго пишете дефиницију, отприлике? Исто све ово важи и за постере, за оне који их "професионално" праве, не занимају ме ФБ постерџије. Да ли тражите смешне слике по нету или кад случајно наиђе нешто на шта вам падне урнебесна мисао, ви то овде поделите ?

Што се мене тиче, све долази спонтано. Дешава се да избоксујем тело дефиниције и конкретан опис, али ретко кад успем да избоксујем саму идеју, то ми не иде усиљено, то мора дође само. Генерално се окрећем двосмисленим фразама и уопште изразима, умем да потрошим претерано много времена на лицкање дефиниције и обраћам пажњу на сваки зарез, самим тим лупам минус на несређене дефке, логично.
Ае ви па ћу се ја допуним, немам тренутно инспирацију за објашњавање.

Oderi se od piva ili rakije i da vidiš inspiraciju. Ne možeš ni da sanjaš šta sve može da ti padne na pamet kad si pijan.
Ovako, samo ako naleti nešto na pamet, inače se nikad ne silim da napišem nešto ili da smišljam nedelju dana i tako to...

Oderi se od piva ili rakije i da vidiš inspiraciju

За мене боље да не радим то, свака тако настала дефкиниција лоше је прошла

Обично кад блејим са друштвом и чујем неки добар сленг, запишем га у телефон(прави сам секташ).
Дешава ми се и да док гледам филмове, прочитам нешто добро и дефинишем :)
А кад сам сморен лупам дефке бзвз, па понека и успе. Моја једина одабрана је настала на тај начин.

Пезосе, то за пијанчење, то мени генерално не иде, нисам такав тип, не ради мозак тада на тај начин који је потребан. Могу само да излупам глупости до бола, и ништа да не испадне, али да, то јесте једна врста инспирације код неких, и то је ок.

Дуче, то се и мени дешава, дал' чуо нешто што може да се употреби па га уобличим да личи на нешто, или ми нешто једноставно падне на памет, то пишем у нотес у фону, и то је добра фора. Обично кад пишем директно дефку, користим онај "андерграунд писац" фазон, са свеже скуваном кафом и запаљеном цигаретом, па онда писање може да почне :Д Помаже бре то, има неке космичке везе.

Ја пишем када ми се сере, зато су ми срање дефкитзе.

Сидрашеее, такође записујем у нотес, или у драфтс. Једном сам имао десетак дефки написано у драфтс , и одем делит ол месиџис, и тек после сконтам да сам имао дефке. Ју човече, тад ако се нисам убио нећу никад.
Такође кад кафанчим са друштвом и причамо будалаштине извучем пар добрих дефкиниција. Ето синоћ сам например, на папир од џамба написао две дефке.

Чекај, говориш о налажењу инспирације за дефиницију на Вукајлији? ХАХАХБ

Хахаха брате, ладно си себи обрисао 10 одабраних сто посто! То је увек тако кад засереш нешто, замишљаш га као да је могло да буде нереално добро :)
А кад пишеш дугу дефку, колико времена потрошиш, то ме мене занима рецимо ? Знам да је релативно, али отприлике.

menijesamodosadno
Чекај, говориш о налажењу инспирације за дефиницију на Вукајлији? ХАХАХБ

Не, не терам никога да ми напише дефку. Једноставно дискутујем.

što na um, to na drum. pisanje par minuta najviše. mislim da je bitnija suština.

хахаах :) Па овако, мало дужу ако пишем, нпр као што ми је ''замазати очи'' требало ми је десетак минута. Највише сам потрошио на линковање. Али отприлике, просечно по дужој дефкиницији ми је можда 7-8 минута.

Једном ми се десило да сам јако дугу написао и таман да је објавим избаци ми неки ерор на мозили. Аууу, попиздео сам. Ал све сам лепо срочио, и касније кад сам се вратио да је опет напишем пола ствари нисам могао да се сетим :)

Не, не терам никога да ми напише дефку.

То нисам ни рекао.
Немој да ме схватиш погрешно, али говорити о ''инспирацији за дефку'' је мени мало лејм. Као да ћеш да напишеш неко књижевно дело, па сад инспирација, медитација, музе и пиздее материне. Исереш нешто у пар редова и пустиш жгадију да ти лупа плусеве хахха

spontano. treba mi par minuta da napišem. nikada ne tražim inspiraciju, nađe ona mene. nikada se ne upinjem da pišem. isto i sa posterima, al nisam neki posterdžija.

Хахах то је јебанија Дуче, али добро ја генерално дуже пишем и дуго времена проводим у лицкању дефиниције, а и не концентришем се само на то јебига и онда по пола сата допуњујем дефку.
И то што каже панинаро баш је што на уму то на друму, и ето сад имам више на гробљу него међу живима, ал кога заболе реално. :)

Мени се дешава да је објавим и онда 10 пута идем, измени дефиницију :)

upravo. pili, jeli, veselili se, da se vrte peciva i da poštujemo jedni druge :)

Менијесамодосадно, разумем шта хоћеш да кажеш, али не видим то на тај начин као ти. Не тражим савете ни трикове за што боље дефке, чисто ме занимају такве ствари. А и, да се не лажемо, оставио сам овде пар списа око којих сам се баш потрудио, баш из разлога што можеш да напишеш нешто и пустиш друге, нормалне, просечне људе да оцене то. Јесте да кад гледаш из неког угла то изгледа смешно, али, ако ништа друго провериш своју машту и способност писања.

Лемајо, па то је ја мислим и најбољи рецепт за писање, а друго је што ја на пример имам вишак слободног времена па понекад лупим нешто чисто да буде да сам написао.

Дуче
Мени се дешава да је објавим и онда 10 пута идем, измени дефиницију :)

Е то баш никад, некако много тешко улазим опет да мењам дефиницију, баш ако је нека опака правописна грешка. Исто не волим ни са гробља да их извлачим, само једну сам са гробља поново писао до сад, икада.

paninaro
upravo. pili, jeli, veselili se, da se vrte peciva i da poštujemo jedni druge :)

Само нек смо живи и здрави :Р

Исто не волим ни са гробља да их извлачим, само једну сам са гробља поново писао до сад, икада.

То ми се ретко кад дешава, колико се ја сећам, ни једну нисам извукао са гробља :)

И мени се дешава да изгубим много времена на линковање и лицкање. Једном сам напис'о у Ворд-у дефку у понедељак, сваки дан читао и мењао је, и објавио тек у петак :Д мада највише волим кад ми падне на памет нека добра идеја па напишем дефиницију у 1 реченици, да се не мучим..