Prijava

Видела сам данас негде на сајту неку критику упућену Војводи, како је луд зато што, уместо да се посвети породици, он се замлаћује патриотским и етичким (не етничким) питањима. Ова логика ми није сасвим јасна. По чему је породица важнија од било које друге друштвене творевине? Зашто заузима тако високо место на листи људских вренодсти, у крајњим консеквенцама се поставља издан свега? Немојте само да пишете како ви то лично доживљавате и како бисте јели срца мале румунске деце за спасење ваших ближњих, да не повраћамо. Аргументујте своје мисли мало, за промену. Ај да видимо.

napisao sam post dugacak pola strane..

i onda sam ukapirao da me mrzi da objasnjavam..

pa sam ga obrisao...

niti vise postoji porodica nit postoje vrednosti porodice, nit postoje vrednosti koje donosis iz porodice...

mrzi me...

Јер те док си још несамостално дерле кљука храном а не говнима која би вероватно јео да они нису ту. Јер захваљујући њима не живиш испод моста и умреш у тридесетој од гангрене која ти је захватила раскрвављену заноктицу итд. У преводу, људи који су те одгаили и подигли те у не баш потпуног имбецила свакако заслужују поштовање.

Нико овде не говори да не заслужују поштовање, нити говори о примарној породици али свеједно. Питање је: које су то ствари због којих их упркос свим топлим оброцима треба опуштено одјебати, и ако их нема, зашто је то тако.

porodica je sranje. mene je majka kad sam bio mali bacila u vreo katran i otad prosim kod kalenić pijace fala mama

Jes videla Šabane
...i ko je Vojvoda?...

Inače, krivim urođeni instinkt za potrebu da se porodica zasniva... Mene nešto teralo... Teranje, heh... Sad mi dođe da je jeftino uvalim, ili u zamenu za neki malo skuplji pribor za brijanje... Ali opet...

kontam kad budeš izrodila sopstvenu dečurliju, skontaćeš.

inače, porodica je osnovna ćelijska jedinica građe svakog društva. da nema porodice, ne bi bilo ni države. eto. jel sad jasnije? može lock.

Ништа Лемаја ниси објаснила, само си цитирала прву лекцију из социологије за средњу школу а види се да си се школовала у комуњарско време. Идемо даље.

Шабане, објаснила ти је лепо Лемаја, нема више шта да се распреда.

Модератори, оооо, модераааааааааатори, може катанац.

Како сте индоктринирани. Ај ако немате шта паметно да кажете идите и играјте таблић с бабом и оставите нас паметне да схватимо удруженим снагама неке ствари. Ћао.

Porodica je vrlo važna. Krv nije voda. Ima ona, ‚"ko će kome ako neće svoj svome" Misli se na "smjestiti, napakostiti", ali isto tako, ko će ti pomoći, ako neće tvoj rođeni. Da bi se ličnost normalno razvila bilo bi poželjno da živi u stabilnoj, složnoj porodičnoj zajednici. Kad te svi prijatelji odjebu, tu su ti uvijek roditelji, braća, sestre da ti pomognu. Osim ako nisu neki sociopate svi do jednog.

...još kad pola ljudi ne bi bilo ovde u pokušaju bekstva od porodice... brava

Живимо по усиљеним друштвеним правилима и нормама, где нам већина свакодневно намеће шта да радимо, шта да мислимо, како да се понашамо. Кад смо већ код породице, зашто морамо да идемо у школу, да радимо, да склапамо бракове, да имамо децу, који курац, зашто не би сваки дан био петак вече?

Glavna delatnost svih živih bića je razmnožavanje a to što nekome lenjost puca u mozak pa voli od svoje dokolice da pravi nešto ozbiljno je druga stvar

Браћо Срби, ај концетришите се. Зашто је појединцу породица врховна вредност? То је тема. Не могу простије да се изразим.

Ништа Лемаја ниси објаснила, само си цитирала прву лекцију из социологије за средњу школу а види се да си се школовала у комуњарско време. Идемо даље.

jao izvini nisam te prepoznala, teletabis generacijo. kapiram da vama mora sve da se objašnjava da bude i edukativno i zabavno, al jebiga, ja sam svu svoju kreativnost u objašnjavanju očiglednih stvari potrošila pišući scenario za nodija i tomasa i drugare.

kako bilo sta pametno reci na glupu temu?

Та сценарија која си писала су срање, немој да замериш.
НИсам ја телетабис генерација. Ја сам из доба Вучка.

u, još jedna preglupa tema,može!

Зашто глупа тема? Зар породица не чини огроман део нашег живота? И зар је није на највишој лествици ствари које су нам важне? Зашто то узимате као аксиом? Мене занима упориште у вама за ту поставку. Како себи објашњавате те ствари? Ту није ништа глупо. Глупо је узимати ствари здраво за готово.