Prijava

streberi!!!!!:)))))))

Ćuti, Elena, ne znaš ti kako je to :)

Da, ja sam u drugoj komisiji koja je kao najsroža na pismenom i zaista je njih dosta popadalo, ali, ja ne mogu da zamislim šta su oni baljezgali (nikad ne potcenjuj moć nečijeg neznanja:) jer bih svoju presudu (da sam stigla da je pročitam) odmah ukinula i vratila na ponovni postupak :) Nisam upisala u izreci koliku kaznu izričem (ostavila prazno mesto, kao upisaću kad lepo odmerim, pa zaboravila),iskulirala sam olakšvajuće okolnosti na koje se prethodno pozvao imaginarni branilac, na poslednjoj strani sam počela odjednom da pišem latinicom pa sam zamalterisala celu stranicu belilom, to se ukrutilo i počelo da se lomi, otpalo mi je pola pouke o pravnom leku, pa sam žvrljala preko, i na kraju sam tako predala pola kila papira koji izgledaju kao da sam njima oblagala nameštaj u krečenju, i položila :) Pretpostavljam da si ranije mogao da napišeš i očenaš na 10 strana i da položiš, mislim da sad čitaju izreku, donekle :D
A građansko je samo po sebi bilo debilno, dobili smo radni spor i niko živ nije imao ZOR pa su nam napisali dva člana na tabli i kao, rešavajte.
Tako da, nema frke oko pismenog, dokle god ne održiš glavni pretres u parnici, miran si :)
Al' ajd, neću više o ispitu, da ne smaram ove koji ne mogu da obuzdaju želju da uguraju nos svuda :) Šta kažete, otkazaše paradu, a? :D

Hey, ko bi rekao da na Vuki mogu čuti neke tako korisne informacije:) Pa to onda zvuči ohrabrujuće, ko zna šta ti ljudi sve baljezgaju...sad ću mirnije da spavam (ako se to može nazvati spavanjem). Ako mi dune nešto konkretno da priupitam, slaću na pvt, da ne gušimo ovde. Hvala za info, dosta znači, bez zezanja:)

Ma šta na pvt, ovo je tema o tome! Što smo se okupljali kao pravnici ako ne smemo da pričamo o pravu, to je diskriminacija, svako ima pravo da izrazi svoje mišljenje, aaaaa, pravni fakultet nije da se krije nego da se ponosi!!! hm...?

Naravno, nemam ništa protiv da mi šalješ privatnu poruku ako želiš :)

Ima i jedna ružna priča o pismenom, ako hoćeš da čuješ, ali ja nekako ne verujem da je istinita :D

Pa reci odmah, bolje nego da je čujem dan pre pismenog:)

Ili na usmenom :D

Priča ide ovako:
Jedna devojka je pala pismeni iz krivičnog u aprilu, sve ostalo je položila. U junu, izlazi, ponovo pada pismeni, dakle sve.
Dolazi kod ispitivača, (druga komisija, mislim da je RJT, neka žena) i tako sva uplakana i unezverena je pita - zašto?
"Koleginice, stavili ste tačku u izreci"
Ova kaže - A?
"Pa ne možete tako, izreka mora da bude u jednoj rečenici, da ste stavili zarez bilo bi u redu"

Šta je dalje bilo, ne znam, ova je kukala, žalila se, čekala nešto... ja sam otišla. Ta devojka mi je to ispričala.

Zvuči kretenski, ja nisam nikad čula da je to pravilo, ali, s druge strane, nikad ne bih to uradila, prosto ćeš spontano izreku napisati u jednoj rečenici, a i savršeno je logično. "KRIV JE što je"... je početak rečenice, tačka je kraj :) Onda se ono "Kriv je" ne odnosi na novu rečenicu, iako su tvoje namere drugačije :) Nemam pojma, nisam čula da je neka presuda pala zbog ovoga, mada nisam radila u pravosuđu. Ja to ne bih ni primetila :D
Poenta: ko će razmišljati o tome? :) Mislim da je tu bilo još nečeg

Hehe...znam za jadac:) Još prošle godine sam slušao Leposavu Karamarković na usmenom...uvek se nađe neko da stavi tačku u izreci. I onda je sledilo pet minuta neopisivog terora za tog jadnika, koji ne zna šta ga je snašlo. A ako je slučajno radio u sudu, izvređa ga kao stoku pred svima i posle čovek ne bi znao ni datum rođenja da ga pitaš. "Tačka u izreci je pravni skandal, isto kao kad napišete da se tužbeni zahtev odbacuje". Bilo je pecanja na tome koliko hoćeš.

By the way, ja sam pripravnički odgulio u sudu, tako da očekujem iživljavanje:)

hahhaha, majku im pokvarenu, što nam to niko nije rekao na fakultetu! Onolike gluposti naučismo a ostadosmo pravno nepismeni :)) Onda ok, znači ruše samo zbog skandala, nemaš brige :D
Ja imam za tri dana usmeni a nisam ni jednom još pročitala sve, a pritom mislim na gpp. Tražim knjigu da proverim ovo za tužbeni zahtev, al' nemam pojma gde je :)
U kom smislu? Tužbeni zahtev možeš samo odbiti meritorno, a samo tužba može da se odbaci, iz formalnih razloga?

Baš blistam od znanja, nema šta :D
Eto, ako položim, moći ćeš da se opustiš

Ne mora da znači, nema više Leposave, a naslušala sam se takvih gluposti od sudijskih pripravnika da bi trebalo da im lupe doživotnu zabranu polaganja :)
Zato sad i ne mogu da učim, računam da sam već položila, iako ništa ne znam, bar neću pričati o subjektivnim i objektivnim rokovima za održaj, kao neki pripravnici iz suda, koji uprkos tome položiše :D

Baš tako. Prosto je za pamćenje - tužba je papir, pa se 'odbacuje'. Ti sad zamisliš kako držiš papir u ruci i nonšalantno ga bacaš u kantu. Odbacuje se ako nisu ispunjene procesne pretpostavke. A tužbeni zahtev se može samo odbiti kao neosnovan.
Imam predavanje Vide Škero iz gpp-a i Leposave iz Obligacija, iskucano u Wordu, dosta plastično su objasnili suštinske institute, pa ako misliš da bi ti koristilo za ova tri dana, ti reci.

Šaljem ti mejl na pvt. Mada, mislim da su mi jasni osnovni instituti, samo što su potisnuti negde duboko :D

Ja moram samo da vam se požalim... U petak.. Obligacije kod Antića polažem, već vidim sebe kako padam u bezdan :(((((((((((((((

E, Jano, da ne bi došlo do toga, baci mi mejl na pvt pa ću ti proslediti predavanja koja mi je dao TroubleGum, odlična su. Cele obligacije jasne ko dan na samo 120 strana. Milina božija

OCU OCU MUCAS GRASIJAS :)))))))))))

@TroubleGum: ovo je sjajno! Lepa je luda 100%

"- Roditelj odgovara za dete kao za opasnu stvar!!! I isključuje svoju odgovornost kad je isključio uzročnost.
- A kad je isključio uzročnost?
- Viša sila, isključiva krivica oštećenog, isključiva krivica trećeg lica. Potpuno identično! Razmišljajte samo o tome - jeste dete do 7 godina k'o bomba"

:)))

Hehe...tako se to radi. Treba biti lud pa zaboraviti takve primere:)

Е, супер, кад сте ми ту сви на броју, да вас пита нешто филолог. Који стручни правни енг-срп-срп-енг речник користите, ако користите, за превођење? Скоро сам купио онај е-с који издаје Грађевинска књига, аутор Жељко Кувизић, чини ми се да је океј, мада није превише опширан. Много се не разумем у право, али би требало да изучим део правне терминологије, па ми треба и озбиљан речник.

@TroubleGum - Jesi čuo najnovije infomacije iz magičnog sveta pravosudnog ispita? Revizija i drugi demoni...

@Džimi - Ja nemam pojma, ne koristim to :)