IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers) Vukajlija

Thumb_a

Luks Učitelj

Grupa za sve one na Vukajliji koje se bave elekroteh'nkom i srodnim disciplinama! Grupa za razmenu ideja, kurčenje femsi štreberskim projektima, deljenje korisnih linkova i saveta kako pomoću knjige "Automatsko upravljanje" Milića Stojića i AT-MEGA kontrolera zavesti bičarku sa Megatrenda.

Em što definišemo sve u 2 na četvrtu, mi lemimo tranzistore, uvodimo struju, programiramo kompjuktore i pred prelo rešavamo integro-diferencijalne jednačine. U švaleranciju ne idemo bez digitrona sa funkcijama i logaritamskih tablica. Možda ne jebemo tako često, ali ženama pri pogledu na naše cvikereštine sa dvocifrenom dioptrijom i inženjerske stomačine drndaju srca kao oscilatori bazirani na NE555 kolu.

Koleze, dobro došli!

P.S. Nadam se da će modulatori, a naše koleze, SMarko, celt, Remac, i naravno Sos probiti i progurati ovo.

Thumb_tumblr_mi2rg4rrhl1qhv5vgo1_500

Remac

Ja štemam zidove.

Thumb_da-li-je-sada-jasnije

Champy

Najbolja tema na forumu. Ocad gasim redtube.com. Kad budem htio da drkam, doću ovdje da pročitam par postova i da ga bacim tako jako da se svrš salije do podruma zgrade.

Pa eto, odakle da počnemo? Zanima li nekoga nešto u vezi energetike?

Thumb_drgonzo

Denisx

Ima nas svugdje cak i u Bosni, trazim seminar iz racunarskih arhitektura ima li neko voljan da pomogne

Thumb_2244920226_e9e17581e3_o

Млатони

Луксе, ко ти дао дозволу да качиш моју приватну слику????

Thumb_a

Luks Učitelj

Kako je Švaba napravio Bugatti Veyron:

Thumb_jon-lord-deep-purple-31487811-500-3252

Реме

To! vala zaslulili smo. Tema prejebala. Fale modulatori sa BG ETF-a, pa predlažem Mlatu i Radjarda. Pazi koja bi to ekipa modova bila. Napred elektrotehničari!

Od sad defke pišemo isključivo u C-u!

Thumb_3qt9yp

Sos

pozdrav lukse, i svaka ti dala!

vec sam vam pokazivao ove zaebancije, eve ga programcic koji prati crvenu boju na slici, davno sam ga napraviJo
http://tinypic.com/player.php?v=xe4cap&s=7

isti programcic nabudzen da kad vidi crveni objekat na slici promeni pesmu u winampu
http://tinypic.com/player.php?v=1zlw5d5&s=7
kad sam ga napravJo, lego sam u krevet, usmerio kameru u sebe, i kad sam teo da promenim pesmu dizao sam neku crvenu kesu

onda je Dub doso u stan, jos nije znao sta majstorisem, i stavio slucajno crveu majicu na stolicu...winamp popizdio

sad se igram na ovoj ploci

LPC2460,, unutra je ARM7, i ima u sebi uClinux, podelili nam na faksu, preko nje polazem jedan ispit

nabudzio sam za sad da na PCu hvatam slike sa web kamere, i preko mreznog kabla saljem slike ploci, a ploca na displeju iscrtava sliku, malo cepka al dobro je...nezavisno od toga sam napravio algoritam za trazenje lica na slici i uokviri ga u crveni kvadrat, u 90% slucajeva nadje gde je lice, glup je algoritam al zadovoljavajuce radi, i njega planiram da nabudzim na plocu pa da ploca prati gde je lice na ekranu...cak planiram da ubacim vise lica, i da program meri procente kojem je najslicinije, i da napise na ekranu ko stoji ispred kamere

EDIT:
au jebem ti...nesto se promenio tynipic.com, ne rade vise videi koje sam kacio...kad ih iskopam na kompu okacicu opet

Thumb_3qt9yp

Sos

Denisx
Ima nas svugdje cak i u Bosni, trazim seminar iz racunarskih arhitektura ima li neko voljan da pomogne

sta ti treba konkretnije? mogu ti pomoci u vidu nekih pdf-ova za VHDL, to je ono sto sam malo radio

Thumb_drgonzo

Denisx

Pa mogu uzeti bilo koju oblast sto se tice racunarskih arhitektura, temu ja biram moze biti jedna stranica a moze i 100 nije bitno

Thumb_medium_2mm6742

Радјард Куплунг

Само да поздравим екипицу са теме. Себе ћу сматрати пуноправним чланом тек кад очистим прву годину, јербо сам овако чист млатикурац.

LPC2460,, unutra je ARM7, i ima u sebi uClinux, podelili nam na faksu, preko nje polazem jedan ispit.
nabudzio sam za sad da na PCu hvatam slike sa web kamere, i preko mreznog kabla saljem...

Ја сам себи заменио електрику у џитари и још уградио један прелепи рандом прекидач. Ја>Ти. Па се пуши.

Млатони
Луксе, ко ти дао дозволу да качиш моју приватну слику????

Јеботе, па ја тебе знам из Петнице...!

Thumb_a

Luks Učitelj

Moj skorašnji rad iz veštačke inteligencije i mašinske vizije:
"Robust Object Detection with Haar-Like Features and Boosting"

Thumb_3qt9yp

Sos

Ја>Ти. Па се пуши.

:)
priznajem da mi analogna elektronika mnogo manje lezi, ali ono, nije velika frka da se napravi cini mi se

Thumb_medium_2mm6742

Радјард Куплунг

Ма пичкин дим, него се спрдам. :)
Ни претераног мозгања, ни рада. Имаш шема по нету колко ти треба, 2-3 потенциометра, пола метра жице, најобичнији могући двополни и петополни прекидачи, па се зајебаваш, правиш комбинације жица из магнета како ти дуне. Не можеш ништа да зајебеш. Једино што је осетљиво на лоше лемове и лоше уземљење, па оће да зуји.

Thumb_lolbuilder.aspx

MMorpgPRO

Администратор рачунарских мрежа , ако рокнем годину онда сам кувар ...углавном свиђа ми се електротехника за ове 2 године колико је похађам.Не знам шта ћу после средње ал нешто ће се већ наћи.

Thumb_tumblr_lhsa3rtsov1qfqb4ho1_500

Smokey1

Kuplunže aj objasni mi ukratko šta je taj prekidač i čemu služi?

Thumb_medium_2mm6742

Радјард Куплунг

Да је неко други питао, не бих се дрзнуо, ал пошто си ти, Међеде, у питању, и ова информација ти је од виталног значаја, радо ћу ти одагнати енигму.

Ово је магнет за електрични џитар. Као што видиш, овај на слици је састављен из две половине и служи да се у њему створи струја кад окинеш жицу, па да тај струјни импулс шаље ка појачалу - да би се чуо неки звук. Из њега иду 4 жице које можеш да везујеш по жељи у остатак кола у гитари, тако да ти ради ил само горња половина магнета, ил само доња, ил обе, зависи какав звук тражиш. Ја сам прекидачем наместио да ми у једном положају ради доња полуткица, а у другом обе, па могу подједнако добро да се чујем и кад свирам Јашара и кад бургијам металике, а да не прелемљујем.

Thumb_jon-lord-deep-purple-31487811-500-3252

Реме

Радјарде, шта си узео од изборних? Ак' си практикум из програмирања, има да умиремо справљајући програмчиће за Њинамп. :)

Thumb_karburator-za-frezu-imt-506_slika_o_193649

Слепи Ретард

Само да рачунарџија запљуцне тему... :пљуц: