Prijava

De malo kačajte nešto, zamrla tema, jebovassunac. Evo: https://mathway.com/ Sad se pitate šta je ovo... - Koristan sajt za jednostavna i srednje komplikovana računanja, od linearne algebre, preko analize do statistike. Uneseš izraz i op izbaci rezultat, skrati, pojednostavi. Kakođe ima opcija za crtanje grafika: napišeš formulu, odmah nacta grafik. Vrlo zgodno kad vas mrzi da startujete neki matematički paket, a i dosta brže za rad npr. kad hoćeš na brzinu da vizualizuješ funkciju, par sekundi posla.

Где могу да нађем нешто о АМ-ССБ модулатору, КАМ модулатору, АМ-ДСБ модулатору? Генерално, треба ми нешто најосновније.

idi na vikipediju, za osnovne stvari jebe kevu.
ako oces detaljnije pogledaj reference na artiklu, a za jos detaljinijem guglaj i gledaj.

to su stare i dobro poznate stvari i ima brdo literature...

Jel ovo ssb i dsb jedan bočni opseg i dva bočna opsega? Ako jeste, traži ih na guglu kao AM-1BO, AM-2BO i AM-KAM (za domaću literaturu). Ili uzmi bilo koju knjigu iz osnova telekomunikacija.

secam se kad sam ovo učio iz osnova telekomunikacija, baš sam fino izvežbao integrale i matematiku, a nisam ni malo ukapirao kako to ustvari radi i čemu služi. guska profesorka nije umela da objasni na praktičnom primeru pošto i ona nije znala, nauka u oblacima.
tek kasnije sam ukapirao čemu to služi i kako ustvari radi. matematiku oko toga sam naravno zaboravio. bog da poživi vikipediju za to, kad ti zatreba.

+1 Kelte, otprilike tako nešto.

Nešto razmišljam, slušao sam često neke momčiće koji kažu američki spood fiding je za debile. Pa sad, druže, na drugoj krajnosti kad ti neki naš da guli sa formalnom teorijom i suvim jezikom, Definicija 3.14, Teorema 8.12, Dokaz 7.01, bez da ti objasni za šta možeš da iskoristiš to, šta je šta. Ako moram da biram krajnosti, ipak više volim da mi neko lepo kao debilu pojasni. ;-) Veštačku inteligenciju lik dolazio da se hvali kako ima uvek spremno 5 hiljada maraka za klađenje, kako je na engeskom rešavao neke testove inteligencije (hahaha vau). Generalno lik pričao hvalospeve o sebi na tim časovima, nije dva časa održao kako treba. Sisteme automatskog upravljanja I i II i matematičku optimizaciju lik napamet naučio koji nam je predavao, bogajebo, predavao kao diktat u osnovnoj. Kad sve se saberem, koliko sam stvari za posao morao sam da učim što formalno što kroz praksu jer su mi neki polu-debili, rastavljeni od realnosti, predavali najvažnije predmete, komotno u CV-ju mogu umesto bečelora i mr da preškrabam i da napišem samouk italikom. Za dr pogotovu, tu šefove ionako pro forme dopisujem na radove, a oni ih nekad i pročitaju, znaš već i sam kako to ide. ;-)

pa kod dukica u knjizi.
a imas i onu staru knjigu u copy studio-u, ona je bolja, ali nista spec.

Nemam Dukićevu knjigu, a trebalo mi hitno. Snašao sam se.

Може препорука за неку квалитетну књигу из електростатике, што неко горе рече, да је објашњено ко за дебила. Ја имам Ђорђевића, ал се слабо сналазим у њему :)

ja učim izove

ako ima neko bolju dai

Имам иту, добра је али површна

Ova megamarkova knjiga preslikana Toni Đorđević

Slavko Pokorni je "pisao", mada sve je to skoro isto sranje samo svaki profa sebi "napiše" po jednu

Sejo, imas od Branka Popovica "Osnove elektrotehnike 1", Akademska misao Beograd je izdavala nekad. Tu imas u 10 glava objasnjenu elektrostatiku na 170 strana.

Antonije je to sasvim lepo napisao.
Ako hoces, imas verovatno i staru bibliju u kopirnicama, Jovana Surutku.
inace, preporucam Waltera Lewin-a da pogledas. Meni je otklonjo sve nedoumice kase sjebem kod Antonija...

e, ja mislim da sam ucio iz surutkinih knjiga osnove elektrotehnike. pristojne knjige.

generalno, nema neke velike razlike medju knjigama, samo je jebeno sto je kao i cela tehnika, poprilicno povezano, i ako neki detalj ne razumes, pojavice se cela oblast koju ne mozes da svaris zbog tog detalja. uzmi pa pravi listu stvari koje nisu jasne pa kod asistenta na konsultacije, to im je poso.

Da i ja pitam nesto, mada slaba vajda.
Uglavnom, jel postoji neko mesto tamne strane interneta dje morem nac hardware support packages za programiranje i optimizaciju koda mikrokontroljera u matlabu.
Fala bogu, imam krekovana methlaba i ne vidim nacin da dodjem u posed pomenjutih paketa...

edit: znajuc dje sejo govedo studira, bolje da saceka prvi sneg, stavi taj spisak pod dupe i odradi jedan slalom niz zavejanu kosinu svog fakulteta dok mase pomenutom asistentu.
vise ce vajde da ima.

leba ti, nemoj da koristis matlab ni za sta sto prelazi crtanje grafika i neke preliminarne simulacije. svaki put kad neko napravi matlab gui, ili proba da neki matlab kod ubaci u bilo kakav hardver, cela tehnologija stucne i vrati se 2 min unazad.

ako se namnoze matlaberi, katapultovacemo se u srednji vek.

ne vjeruj celtu, oce cijeli matlab samo za sebe. matlab je najjaci alat.

jesi to naucio u ulicnoj skoli?