Prijava

Чак и да набавна цена јесте толика, треба платити закуп локала, раднике... Све то улази у цену.

Kineska filozofija komercijale je barem za prozivode iza kojih stoje njihove firme kvantitet, a ne kvalitet, mada u Srbiji je najbolje otvoriti radnju na nekom ,,fensi'' mestu, dobro je srediti u nekom futuristickom fazonu unutra, nabiti 2 plavuse sa silikonima da salecu musterije i nabaviti robu od Turaka ili Kineza i prodavati je po ceni kao da su je na smenu sili Armani i Donatela Versace.

Kao sto kaze Dzimi, treba i platiti radnike i radni prostor. Naravno, dodaju neki dinar na cenu. Nece oni da idu cak u Srbiju ako ne mogu nesto da zarade.

neš je apsolutno sve rekao na prethodnoj strani.

ja sam imala neku ženu koja je iz kine donosila robu na kojoj nigde niste mogli da provalite da je iz kine, sve piše made in USA. to su bili najk, ribok, banana repablik, gep, itd. i dan danas, posle skoro 10 godina imam banana repablik džemper koji sam kupila kod nje. te stvari su bile od najkvalitetnijih materijala, svaki šav na svom mestu, ništa ne štrči. ona je to kupovala na nekoj pijaci u pekingu, fazon "fell of a back of a truck", ali sve se prodavalo na veliko, i ona to uredno kargo slala za bg i to se prodavalo po buticima....

inače, čisto kineska "bofl" roba koju kinezi izvoze na zapad, nije istao kao ova bofl ovde, naša je deset puta gora, nisu bre ni kinezi blesavi.

što se tiče čisto kineskih marki, tipa lenovo, ama baš ništa im ne fali, kod mene u firmi svi lenovo lap topovi, šljakaju ko leptir (a moja firma je tipa IT).

što se mene tiče, veš, posteljinu i cipele ne bih nikad u životu kupila kod naših kineza, to bi prosto bilo van pameti.

ali, imam neku kinesku radnju u kraju, pa svako malo tamo kupim neki džemperak, majčicu, nakit, neki aksesoar, i mogu vam reći da su apsolutno jednakog kvaliteta (ako ne i bolji) od onih zari, manga, pičkematerine.

a, da, nabavne cene su toliko smešne, da ne biste verovali! npr italijanske čizme iz kine, od kože (to kod nas majmuni ne uvoze, al pričo mi jedan što je gledo, kaže sve bre piše made in italy, čista koža, đon bre od kože, a fabrika totalno regularna) kada se kupuju na veliko, koštaju oko 5 dolara par. recimo da ih u evropi prodaju aproksimativno za 200 dolara (a verovatno i više), pa i kad uračinaš prevoz robe, i sve ovo što kaže džimi, ostane ti bogami mašala!

Ima prva, druga i treca klasa.
Prva se prodaje u "elitnim" radnjama pod posebnim etiketama i CENAMA.
Druga se prodaje na zapadnom trzistu kao bofl
a treca (ona nama najpoznatija) se prodaje kao bofl nama u slabašnim zemljama.
Čuo sam za neku urbani mit da azijati imaju brodove sa kompletnim masinama i aparaturom za sivenje i kada su u svojoj maticnoj zemlji oni samo sirovine i zapale za evropu laganom plovidbom. Dok plove, njih poveci broj celo vreme sedi i šije i taman dok dodju do odredista, roba spremna i spakovana.
Istovare robu, distributer isporuci prodavnicama i mirna bačka.
Odplove nazad i opet.
Što se tiče elektronike, jednostavno, ne postoji dovoljan konkurent azijatima na tom polju. Imaju inovacije i velik proizvodni kapacitet.

nije to urbani mit to istina. šta misliš kako i gde se sklapa tehnika koju mi ovde kupujemo?

Ljudi su se samo počeli da primenjuju i prave ono što im je zapad doneo u dvorište. Sve velike firme imaju proizvodne pogone u tom delu planete, i bilo je pitanje vremena kada će se Kinezi dosetiti da svaki proizvod koji prave za strane države i investitore počnu da pravi sami i za sebe.

Bio sam prošle godine u Holandiji i neverovatno se razočarao koliko ima kineske robe,a i ovi "poznatiji" brendovi drže isto sranje,a još skuplje.Jednostavno vreme se promenilo jako je teško danas naći kvalitet.Jbt,vidim neku sportsku trenerku u Rozendalu i kupim (oko 50 e ne mogu da se setim) A ISTU TAKVU,ama baš istu vidim kod kineza u Pančevu za 1.000 din xD
Sve u svemu ,Kinezi vladaju svagde