Prijava

са ожиљком преко лица, и предимензионираним златним ланцем око врата... недавно изашао из казнено поправне установе, а теже ће бити случај да је професор на универзитету....

Е, има један професор на мом факсу који је имао хоби да се бије по фудбалским утакмицама, и случајно има ожиљак посред фаце јер га неко звизн'о, иначе предаје на 3 факса, превео је Џојсовог ''Уликса'', углавном, сматрају га за једног од највећих умова у Србији у домену лингвистике у последњих 50 година...

А онај лик из ''Вампира'' предаје на ФПН-у.

Људи имају различите хобије, знаш. :)

Ти су управо рекао оно што сам ја причао. Одећа и личност, материјално/образовно/психолошко стање немају везе једно са другим. Ти си, пре неколиоко страна, говорио да одећа не чини човека већ да говори доста о њему, и како сам разумео то сматраш за апсолут. Управо си написао нешто што бих ја написао да ти оборим поменуту изјаву (наравно доста поетичније и са конкретнијим примерима).
Да те подсетим, све време на овој теми говориш како одело говори доста о човеку. Џими, са друге стране, говори да је то политички некореткна стеротипизација. Ја, са своје стране, кажем да је то керов курац. Ти из неке пете димензије се, пази сад, одједном слажеш са мном.
Ај се договори сам са собом да ли си присталица онога чега си био присталица неку страну пре или си напрасно постао себи антипротиван и контраобрнут. Кад то установиш саопшти како бисмо могли да наставимо или прекинемо ову расправу на врло леп начин.

Сматрам да једна слика није довољна да би се упоредила са једном одевном комбинацијом и имиџом особе те се нисам даље упуштао у тај део расправе. Леп начин да наставимо би био да одговориш на цео пост. Као што сам написао, мислим да одело говори доста о човеку.

То га је жена тигањем звекнула... Где си видо хулигана да је образован и да предаје нешто сем саучешћа...

Мислим да овај нема жену. Мада, има логике. Можда је сам себе звизнуо, исеко си се да би причао како је бедес, или да би га овакви ко што је Давид тако тумачили.

Одговорио сам ти на цео пост. Прочитај још једном. То што сам цитирао један део не значи да сам само на њега одговорио. То може да значи да из тога произилази нешто и да на основу тог нечега је наишао цео одговор.

Него, ај сад на "одело говори доста о човеку". Ајде да се позабавимо псеудо метриком. Ја нисам нешто добар у описима, али када неко каже доста, то значи да су остало финесе. Користимо се скалом од 1 до 100. Моје виђење корелације човек - одело је око 1, ако је и толико. Колико је доста на скали од 1 до 100 где је 1 (из А следи Б, али може и било које друго слово, број, хијероглиф, клин...) нема корелације никакве, а 100 је апсолутна корелација (из А следи Б).

sve to bakćanje sa nečijim izgledom i strah i trepet (uslovno rečeno) od nečije frizure/odjeće/obuće prođe nakon udaljavanja od srednje škole, i vremenski i duhovno.
tako da, opustite se, proći će i vas koji još obraćate pažnju. :)

Одговорио сам ти на цео пост. Прочитај још једном. То што сам цитирао један део не значи да сам само на њега одговорио. То може да значи да из тога произилази нешто и да на основу тог нечега је наишао цео одговор.

Да, али ја не говорим о сликама на аватару, то је твоја паралела која ми се чини недовољно подобном за повући овде.

Ај овако... јел вама човек са дугачком, прљавом косом, поцепаном мајицом без рукава, са рукавицама без брстију и старкама, виђен у току радног дана у кнез михајловој делује као рокер? Делује. Можда није, може да се деси да није. Али ето узмимо да јесте; дакле њега можемо сврстати у ту групу. Даље... он вероватно јесте неко ко нема превише новца, неко ко је немаран и вероватно нема посао, могуће је да је лењ и аљкав, залађен, опуштен. Значи, он можда јесте амбициозни, радни, богаташ, власник неке банке, који ето само тако воли да изгледа, мада, признаћете мање су шансе за то, него за први случај. И сад ти мени кажеш да одело не говори доста о човеку. Па може да се деси да не говори, у неким случајевима, али веома су чести случајеви када каже.

Ок, ако ћемо да се играмо те игре. Управо се користиш врло прљавим силогизмом званим argumentum verbosium. Или постави питање и остави саговорницима да одговоре или га не постављај. Ово је већ прилично безобразно према саговорнику и замолио бих те да закључке не доносиш у име свих нас.
Даље, користиш се још једним силогизмом (petitio principii) како би изнео неке закључке.

Ево и где:
Аrgumentum verbosium:

Ај овако... јел вама човек са дугачком, прљавом косом, поцепаном мајицом без рукава, са рукавицама без брстију и старкама, виђен у току радног дана у кнез михајловој делује као рокер? Делује. Можда није, може да се деси да није. Али ето узмимо да јесте; дакле њега можемо сврстати у ту групу.

Petitio principii:

Али ето узмимо да јесте; дакле њега можемо сврстати у ту групу. Даље... он вероватно јесте неко ко нема превише новца, неко ко је немаран и вероватно нема посао, могуће је да је лењ и аљкав, залађен, опуштен.

Пошто, из неког разлога, одговарам на твоја питања и писања, замолио бих те да се усагласиш са мном по питању расправе на датој теми. Јасно сам ти саопштио да нисам у стању да схватим значење описа и замолио сам те да користимо псеудо метрику у виду скале од 1 до 100. Ти си наставио на врло безобразан начин. Или причамо ко људи или ко политичари. Верујум да не желиш да причамо као оно друго.

а ти што одговараш на једну реченицу и одбијаш да узмеш у обзир остало, јер си као све одговорио, то није безобразно? и намећеш неке псеудо метрике и тераш разговор де ти се дигне, као е саћемо ово, е саћемо оно, кренуо си да истераш своје шта год ја написо тераш ти, решио да си у праву и да мени објасниш шта год ја реко, и сацам ја као ту неувиђаван, као ја не пратим разговор... је лепо сам узео најпластичнији могући пример... јел јесте или није тачан... није ни важно сад само свађа..

Цитираћу себе.

Да те подсетим, све време на овој теми говориш како одело говори доста о човеку. Џими, са друге стране, говори да је то политички некореткна стеротипизација. Ја, са своје стране, кажем да је то керов курац. Ти из неке пете димензије се, пази сад, одједном слажеш са мном.

То је одговор на остатак твог поста на који нисам одговорио како ти тврдиш (а у истом је посту).
Сада те сматрам глупим човеком. Жао ми је. Други те могу сматрати како желе.
Што се мене тиче, завршио сам разговор о овј теми са тобом.

ЕДИТ: Не свађам се.

ма матори сматрај ти шта оћеш, али не можеш да ме упорно набеђујеш да се слажемо и игноришеш остало... да си у расправу ушао у мање непријатељском расположењу и без става да си унапред решио исход расправе па и да се другачије заврши... јебига... лаку ноћ

Човечанство управо никада није било на вишем нивоу (духовно), него што је сада. Хоћеш да кажеш да је пре 300 година било на вишем нивоу, кад је отприлике 0.1 промил људи био образован, а један промил имао уопште прилику да стекне какво-такво образовање, кад си морао да рмбаш 20 сати дневно, не за iPad-ове деци, него за леба и воду? Тад су људи вероватно били у духовном успону и нису били у служби главних, да их тако назовеш... ''Малте не'' лолчич.

+1 U potpunosti se slažem. Bitno da je "duhovni procvat" trajao kada su žene spaljivali na lomači zbog boje očiju, kao i one koji su tvrdili da je zemlja okrugla... Na Bliskom istoku nema da biraš, tamo je sve striktno. Žene moraju da nose marame i feredže, ned'o Bog da se neka pojavi u miniću. Pritom o tome ne sme ni da se raspravlja... Znam za jedan slučaj kad su u Saudijskoj Arabiji jednu osudili na smrtnu kaznu zbog "veštičarenja", a pravi razlog je bio to što se pojavila slobodnije obučena i sela za volan (to je ženama tamo zabranjeno). Prema tome, ovde bar postoji elementarna sloboda izbora, tako da je garderoba najmanji problem. Zamislite da vam je šerijatom određeno kako smete na ulicu?

sve to bakćanje sa nečijim izgledom i strah i trepet (uslovno rečeno) od nečije frizure/odjeće/obuće prođe nakon udaljavanja od srednje škole, i vremenski i duhovno.
tako da, opustite se, proći će i vas koji još obraćate pažnju. :)

To je to.

Solarijum je veliko sranje.
Vecina devojaka se sjebe.
Bela si, i ponosi se time.

Не стоји свакој бело.

Džimi, ako mislimo na istog profesora, a mislimo, jeste on oženjen :)

Е, а све ми деловао као какав конфрмд бечлор.

Meni nije... Ima i dvoje dece :)

Koliko ti imaš godina?