Prijava

То ти је Баче неких 11 или 12 фенинга по кили... Јбг, родило свуда, зато и јеста таква цијена.

Иам ја шљиву, дођи покупи.

ti mi reče dećeš da je prodaješ za te pare. a i da je sorta za džema

Цуко, какву ракију правиш, меку од четерес и који степен или правиш препеку?

Šljivu samo jaku. Prepek

Стављаш ли шта шећера да подстакнеш врење у комини?

Ne. Osim u jagode ako nisu skroz zrele ili uvoznu krušku. Nema šećera ni grama u njima pa moram inače 100 posto dijetalno.

Da me neko drugi pitao mislio bih da me vređa zajebancije radi!

Ма знаш да сам озбиљан чоек. Ни ми не стављамо, само природним путем. Јбг, има људи праве ракију, накркају шећера, послије ракија није низашта. Уби глава кад се напијеш тога.

ti mi reče dećeš da je prodaješ za te pare. a i da je sorta za džema

Нећу продавати, а ако ти треба мош и ракију од ње ал није нешто квалитетна.

Kvalitet ispred kvantiteta. Ja zato slabo prodajem rakiju, ne isplati mi se.

Не можеш је ни продати, мисле људи да је нека брља. Навикли да им свашта уваљују. Ми само за воје потребе правимо. Крушка, шљива и вишњевача- као ликер.

Jel imaš prošlogodišnje pseto da doneseš mal da se kuša?!

Заити чоеку једно литар, у рекламне сврхе. :)

Jel imaš prošlogodišnje pseto da doneseš mal da se kuša?!

Doneću kajsiju u subotu na VOS. da viš kaka je

Не можеш је ни продати, мисле људи да је нека брља.

baš zato. niko ne veruje da je prava pa neće da plati koliko vredi pa onda neću ni da prodajem. zato pijem ko smuk :)

Сад се прича да ће код нас нека британска фирма да уђе у посао са љескама које имају сјеме тартуфа у корјену, па ћеш као производе моћи да имаш и љешнике и тартуфе. Фазон је да они дају саднице за плантаже до 4 дунума површине и да само од продаје тартуфа они имају 30%. Мени све то мирише на неку добру пљачку, као што су људи са пужевима извисили на нашем крају.

Ja sam čuo da je firma holandska i da je to eksperimentalna sadnja. Tražena površina do 3-4 duluma. Sade se lješnici, a ispod njih tartufi. Oni sebi uzimaju tartufe, a tebi ostaju lješnici. I čuo sam da njihovi ljudi dolaze i to sve sade, i njihove su sadnice.
E sad, već ste spominjali puževe, al to su bili žabari. Može biti da je ovo nešto drugačije. Al opet, nije ljeska isto što i puž.

Inače, meni je jutarnja gimnastika da odem i potkupim šljivica što imam po dvorištu, da ne leže na zemlji. Biće i nešto šljive iz voćnjaka. Ljepotica je bila lijepo rodila, a i rodna isto. Biće za koji kotao. I Savke nešto je preživilo, nije sve opalo. Evo sad se izmijeni i gora i voda pa će valjda i kuruzi malo da živnu, nisam ih dugo obilazio, ne znam koliko ih je sfurila ova vrućina.

Код мене се увијек ставља мало шећера, у некој малој сразмјери...

Evo sad se izmijeni i gora i voda pa će valjda i kuruzi malo da živnu, nisam ih dugo obilazio, ne znam koliko ih je sfurila ova vrućina.

Пријаће му свакако. Већ је почео да се подпаљује, код доста људи је пожутио. Код мене је добар, земља је такозвани бјел, поприлично сува, али испод ње је одмах вододрживи слој, па се добро држи кукуруз.

Ми нисмо поткупљали шљиву, доста је опало због врућине, а не зато што су зреле како треба. Таква шљива зн да буде изузетно кисела и горка око кошпице, па може да поквари ракију. Али има је, хвала Богу, све је родило. Ја се не сјећам да је за мог живота икад била оваква година.

Има ли ко од вас искуства са пчеларством? То је још једна од ствари у коју мислим да се укључим кад завршим факултет, тетак, двојица кумова и један комшија ми се баве тиме, па и ја мислим да им с епридружим, за почетак са неколико сандука, па ћемо видјети за касније.

Дубе, са ког си ти краја?

Боксеру, ово твоја аждаја?

Jeste. Siliro deda po kevi pa se išlo da se ispoštuje čovek i da se uzme 100 evra :)

Siliro deda po kevi

Pokušaj da ovo reformulišeš... ;-)