Prijava

Što bi rekao Mr. Spok (parafraziram): Smrtna presuda nije kazna u užem smislu, jer nema za cilj kažnjavanje krivca. Smrtna presuda je, u stvari, odgovor društva na nedelo nepopravljivog kriminalca čime se društvo oslobađa dalje odgovornosti za počinioca zločina.

U neku ruku se može posmatrati kao izjava slabosti društva - nemamo snage ni vremena da se tobom više bakćemo, na ti metak.

Pre nego što me napadnete: ja sam protivnik smrtne kazne.

e to ja oću da kažem. :)

Momak je jednostavno bio previše nekritičan. Stopio je fikciju i realnost. To jest, dopustio je da fikcija bude njegova realnost. Da živi tu fikciju. Imao je ideju, misao, a jedini način da je sprovede u delo bio je nemoralan čin. Problem je što se nije zapitao da su ubijeni ljudi žrtva dostojna uspeha te ideje. I, jebemu mater, kad se nije zapitao "Šta će biti sa mnom? Da li je moja želja da zarad ideje imaginarnog lika ostatak života provedem u zatvoru?".

Ja bih se slozila s ovim. I mislim da je previse prostora na temi ustupljeno smisljanju kazne za njega... Mislim, imaju i oni pravosudni sistem, osudice ga vec nekako.

Ja sam za to da se Australija ili bar Tasmanija raseli pa opet koristi za progonstvo, kome god ne pasuje sadašnje društvo, red, zakon, trtemrte i misli da ne bi mogao da se uklopi - eno mu pa nek pravi sebi po svom ukusu.

Znaš kako bih ga ja kaznio: naredio bih da mu se svaki dan pušta po 8 sati dnevno, (na silu) sve što je dosad snimljeno i zabilježeno o Betmenu i Robinu....

Ali, ne, ne, ne,.... to je prevelika kazna, čak i za njega

Misljenja sam da je smrtna kazna ili mucenje kao kazna glupost...
Nikada mi nije bilo jasno zasto ne postoji jedinica sa ljudima osudjenim na smrtnu kaznu, koja ce da se koristi za korisne drustvene stvari.
Da vrate svoj dug drustvu.
Recimo, kad se pokvari nuklearni reaktor (u Japanu...), da idu i da gledaju unutra i da ciste ako treba. Kada zavrse posao, mogu i da se oslobode, ili da idu u neki lagodniji zatvor da provedu dane.
Generalno, da rade kamikaza poslove, kojima spasavaju bar onoliko zivota koliko su unistili.
Ako su totalni retardi i potpuno neispravljivi, onda jebi ga mogu da posluze ko zamorcici. I onako eksperimenti na ljudima nisu dozvoljeni, a najefikasnije razvijaju lekove...
I nikad mi nece biti jasno sto se osudjenicima na smrt ubrizgava otrov, da cak ni organe ne ogu da iskoriste da spasu nekog (ovde mozda i gresim...)

Mislim, ovo je malo ekstremisticki stav, ali treba se i tim ljudima dati neka sansa nakon nekog vremena da urade nesto cime bi se mozda i iskupili (ako si napravio veliko sranje, moraces velikom zrtvom da se iskupis).

da se razumemo, ovo sve pricam u maniru "sta bi bilo kad bi bilo"...
svestan sam i ja da ovo ne bi funkcionisalo iz x razloga :)

Misljenja sam da je smrtna kazna ili mucenje kao kazna glupost...

Jašta, mnogo gora stvar je ostaviti nekoga ko je apsolutno osuđen od društva, i praktično proklet u životu

Misljenja sam da je smrtna kazna ili mucenje kao kazna glupost...

Jašta, mnogo gora stvar je ostaviti nekoga ko je apsolutno osuđen od društva, i praktično proklet u životu

cini mi se da ili nisi razumeo, ili nisi procitao moj post do kraja?

Ne pricam da bi kazna trebala biti gora, negu da se da sansa da se iskupi za sranje, (zivotom npr), umesto da ga ucmekas na mestu ili mucis.

Iskreno, nisam pročitao do kraja...ali sad kad jesam, ne slažem se...
i dalje mislim da je život u teškim uslovima daleko gora kazna od smrtne, odnosno, ako hoćeš: doživotna robija je gora kazna od linča

doživotna robija je gora kazna od linča

jeste. i obe su tupave kazne, beskorisne...

Келте, тај неки рад.

Sutra idem da gledam film, pa sta mi Bog da.

Mrzi me da citam, video sam neke prepirke oko dozivotne robije, pretpostavljam da se u tom slucaju pominje i smrtna kazna, tako da ovom prilikom zelim da kazem da sam protiv smrtne kazne u bilo kom slucaju.