Prijava

Не ложим се на ножеве, мада волим да видим леп примерак ножа, генецки лоло

Ja bi onaj ko Rambo.

Voleo li bi ti tokom života da se baviš s mafiju?

Obožavam noževe. Imam pregršt onih manje poznatih tipa 'Benchmade' i slično ali takođe i imam ove markirane. Preferiram francuske 'Opinele', pogotovo one sa karbon oštricama, strava patina se stvori, totalno da se zaljubiš. Dobri su oni Muelini, ali ubjedljivo najljepši su mi Rusi - Zlatoust (Artibaš, Foks 2 a posebno damaskni Foks 1, kako je to strava nož) i Kizlijar (Tajga B i onaj mali u-5). Ali - za te ljepote su potrebne PARE!

Dobri su oni Muelini, ali ubjedljivo najljepši su mi Rusi - Zlatoust (Artibaš, Foks 2 a posebno damaskni Foks 1, kako je to strava nož) i Kizlijar (Tajga B i onaj mali u-5).

!

Vol'o bih da znam da ih bacam onako, onda bih ih nosio za opasačem i gađao ljude koji me nerviraju u grlo.

Vol'o bih da znam da ih bacam onako

Za to sam ekspert ;)
Sve što može da se zabode. Šrafciger, makaze, sikirče, velik ekser. A noževe da ne pričam. A omiljeni mi je bio nož na preklop što ga FAMIPA Prizren pravila pre 20 godina. Neuništiva stvarčica. Znaju smradovi da urade sečivo...
http://i1226.photobucket.com/albums/ee401/HappyElpy/slika-NOZ-DZEPNI-SAR-10-10-FAMIPA-772628x640.jpg

E al ne ove obične noževe, nego one specijalizovane za to. I katanu bih voleo da imam, ali to nije nož lolo.

E al ne ove obične noževe, nego one specijalizovane za to.

E te specijalizovane može i baba da baca. Imaju uliven živin stub u sečivo i zbog pomerenog težišta se ponašaju kao strelica za pikado.

E pa zbog toga bih i voleo lololo. :)

E pa zbog toga bih i voleo lololo. :)

Kapiram te :)))

Na njega sam mislio kad sam pričao ovo lolo.

Hej Ness, stvarno znas da bacis noz da se zabije odakle hoces?
Grdno vreme sam proveo eksperimentisuci, i jedini nacin koji sam nasao da radi pouzdano je precizno (ali bas) odmaravanje daljine do mete. I tada je uspesnost oko 70%.
Inace ja vec deset godina koristim Letherman Wave, a imam od Famipe celu kolekciju nozeva i makaza, nisu losi, sve je to radjeno na nemackoj masineriji.
U stvari imam ja lepu kolekciju nozeva, ali najvise volim neke koji imaju pricu, sto je neko pravio na robiji pa krio i tako te, u sustini koristim ih samo kad derem, a za to je najbolji (sa 100:0) Nemacki PUMA...Kad ga naostris sest divljaka mozes da oderes ladno.
Japanski KAI (Cold Steel) me razocarao, pukao je na dubini od 15 m poprecno po ostrici...
160 dm sam ga bio platio.Od tada samo za ronjenje kupujem one najjeftinije od 400 din sa sve futrolom.
Alo Leatherman je zakon. Vredi svaki dinar.

@ness, gde ima da se uzme tako nesto?
moj matori ima neki lovacki sto mu je neki ortak napravio, drska od jelenovog roga, kozna futrola... nije 2 puta nesto zasekao njime... Imao je 2, ali je drugi sa duzom ostricom prodao nekom umproforcu 94-95 u Vukovaru za 150$... a ovaj stoji u steku i niko mu ne sme prici

nadjoh sad ovu lepotu
http://2.bp.blogspot.com/-zVseDCKgld8/UBv9nmZnAKI/AAAAAAAABCs/YQAwDwLs78I/s1600/P8030223.JPG

Ja mislim da po 1 000 000 put na forumu pitam; gde ima da se kupe noževi za bacanje i ako neko zna koja im je cena?

Cijena im je oko dvadesetak ojra, ne znam đe to ima u Srbji, ubosni imaš đe oćeš, pogotovo ovamo kod nas u dolini Spreče, tu nema čoeka da nema bar 5 komada noževa za bacanje mimo ostalog arsenala.