Prijava

Čitam, ali izgleda da sam glup. Nego, ti kažeš da je Kantov kategorički imperativ refleks, ne može se razmatrati kao moral, jer moral je stvar uma, a refleks tela. Evo da te citiram:

=

Ne kapiram kako misliš da moral može biti telesni refleks

?

Ko
Je
Rekao
Da
Je
Moral
Refleks
?

Sad vidim da sam prevideo nešto što si napisao, ispao sam glup. Pripiši to uticaju droge. Ti si rekao da je kategorički imperativ refleks, u stvari?

KANTOV KATEGORIČKI IMERATIV JE REFLEK NE MOŽE SE RAZMATRATI KAO MORAL

To me je zbunilo, i nije mi ni sada jasno šta si ovim hteo reći.

Ogist Kont je rekao za moral da je proizvod ljudske solidarnosti sa usvojenim obrascem ponasanja okoline

refleks ili ne, nije ni bitno.svi imaju bolje naoruzanje od nas.dovoljno je da se samo jedna podmornica prisunja u dunav i mi smo gotovi.

on je rekao za taj kantov imperativ da je refleks.ovde morala vise nema i svi mrze ovu zemlju tako da niko ne bi dao zivot za nju

Ogist Kont je rekao za moral da je proizvod ljudske solidarnosti sa usvojenim obrascem ponasanja okoline

Kont relativizuje (ali ne baš skroz) moral, ali Kant ga apsolutizuje. Nekako mi Kant više leži. A ko je u pravu, jebi ga, pitanje je više postavke problema nego odgovora na njega.

Vučić je gori od Nedića.

Rasni, aj ne preteruj baš toliko. Ne volim ga ni ja, ali ipak...

Ovaj je bar spasao Srbe iz NDH, a ovaj danas je predao Kosovo i narod sjebao za narednih 30 godina.

bukvalno sam izmislio ovaj citat

Spasao mali deo Srba. Moj deda je bio među njima, zaista, da nije bilo Nedića, ne bih ni ja postojao danas. Ali nije imao uticaja ni na šta što se dešavalo zapadno od Drine, mogao je samo da kuka kod Švaba i da iskamči ponešto.
A Vučić, ne verujem da bi on dao Kosovo, čisto tako, sam od sebe. Kako ne kapiraš da je Kosovo dao Milošević 1999, kad je NATO ušao tamo? Ne znam šta si ti radio u to vreme, a ljudi mojih godina, i malo mlađi i stariji, čekali smo samo kada će doći do kopnene invazije, bar 80 posto bilo je spremno za opštu mobilizaciju i da sačeka Amere s puškom u ruci, pa šta Bog da. Ovo što radi Vučić, nema veze ni sa čim, ni sa istorijom, ni sa politikom, jer neka ga i prizna, šta misliš, da li će u prvom sledećem regionalnom ili globalnom sranju naša vojska da upadne dole, bez obzira na potpisane sporazume?

bukvalno sam izmislio ovaj citat

Koliko sam ih ja izmislio... Kont je naučni i filozofski pozitivista, pa ne bi bilo čudno da je je i napisao to, odbacujući svaku metafiziku kantovskog tipa. Pomislio sam da zajebavaš, al posle, razmišljam: a zašto bi to učinio... Uglavnom, kao što rekoh, stoji: Kont je moralini relativista, a Kant apsolutista.

Greota, ovde je nekad bilo studenata filozofije, koji bi se sad umešali i rekli da seremo (ili jedan, ili drugi, ili obojica), ali eto, nema ih više.

Haha al dobar je citat moras priznati

pa mogu i ja da vam kazem da serete obojica ako ces se osecati bolje

Jeste citat dobar, i izleda logičan, a jbg, svaki put kako ćeš znati tačno šta koji mudroser kaže o ovom ili onom? A ti, pseto88, možda sad i ti sereš, tako da, Maestro se oseća dobro, ja dobro, i ti dobro, i super je sve.

http://s13.postimg.org/yp4xftanr/naslovna_tizer_27_jul_2015_1437955369_708601.jpg

ovaj naslov mi je neverovatan.mesecima ne mogu da ga izbacim iz glave
vucicu ne diraj nam lovu!!

Telekom Srbija je, u saradnji sa Gradom Beogradom i Bus Plusom, omogućio građanima da mobilnim telefonom plaćaju vožnju javnim prevozom. Beograd je, uz London i Barselonu, treći evropski grad u kojem je to moguće, a četvrti u svetu.

http://mondo.rs/a858252/Info/Drustvo/Beograd-Kupovina-karata-za-javni-prevoz-mobilnim-telefonom.html

cutimo a ?