Prijava

Autostopiranje vise ni u ludilu. Samo sam jednom to uradio i dobio batina. Kakav bolesnik treba da budes pa da istuces coveka zato sto ti se namerno posro na zadnje sediste. Sve se vise razocaravam u ljude

А што кењаш кад немаш муда да браниш говно?

Borko, razgovarao sam sa ortakom, i nesto smo racunali, trebalo bi nam 750e za gorivo...To bi bilo do jaja, moze da nas krene cetvorica, da vozimo naizmenicno, da svako da po 250e, da imamo za gorivo i putarine, i da spavamo gde hocemo...Dvojica u kolima, dvojica u vrecama..ili po kampovima...Tako da nije iskljuceno da se odlucimo i za tu varijantu, ali ako ona propadne, autostop nam ne gine. :D

Чуј колима, камионом! Позади направите спаваону/дневну собу све у фулу. Димам паре и камион, пиштољ, калашњиков, пар ручних бомби и пар вољних другара ишо би до Владивостока!

до Владивостока!

To ce biti sledeci izazov...9 dana u vozu Sibirom, pa na Ulan Bator.. :D

Срећно ти било Бвдлга, ја ово сам никад не бих хтео, а у друштву само ако је баш организовано.
Капирам да је пословати са Русима исто ко са Србима..

Pa ko ima da vam stane kad se krećete u čoporu!?
polupijani od votke rus, vozi Ladu nivu i vidi vas, pa pomisli:"Baš bi bilo do jaja da sad pokupim ovu četvoricu balkanaca koji se kreću u čoporu u ovoj zapizdini."
Epilog priče
http://gifs.gifbin.com/022011/1298914487_car-plows-through-cyclists.gif

Ma ako idemo autostopom, onda nas dvojica ide, a ako odlucimo da idemo kolima, onda cetvorica, jerbo je isplativije... Treba to jos da se razradi, da se informacije skupe sve, ali je realna prica za sada. :)

http://www.youtube.com/watch?v=CARgp32Aedo

Боље да оставите аутостоп за краће релације, овако контам да ћете путовати месец дана... Немам појма. Мада ко зна, можда људи и нису смрадови ко ја, па оће да покупе неког стопера. х)

Borko, razgovarao sam sa ortakom, i nesto smo racunali, trebalo bi nam 750e za gorivo...

По нашим ценама. У Русији је чорба три пута јефтинија. Буквално. Ал свеједно рачунај наше цене. И опет она кинта за не дај Боже.

da imamo za gorivo i putarine, i da spavamo gde hocemo...

Виш, биће уштеде и у храни јер је сигурно да ћете путовати брже и то неколико дана. А тих пар дана можете да оставите за разгледање :) Иначе, ко год да је био у Петрограду каже да је то престионица света, невероватно леп и културан град...

Капирам да је пословати са Русима исто ко са Србима..

Или ћеш добити три пута више него што ти обећа, или ће те дебело изјебати. Нема средине. Тамо је све екстремно.

dana u vozu Sibirom,

Уф, транссибирска железница, моја жеља!

А јебте се, оћу и ја да идем! лололо

ako znaci nesto moje skromno misljenje uzmite voz, pa od grada do grada.
autostopom kroz ukrajinu i belorusiju ne bi ja... svasta mozes da dozivis kad udjes u kola a ne mozes da se sporazumes sa covekom.

recimo, udju ti dva strendzera u kola, i pojma nemaju jezik niti gde ih vozis. sta te sprecava da pozoves drugare, da ih odvezes negde u neku vukojebinu, opeljesite ih do gole koze i ostavite tu (u najboljem slucaju)?

uzmi couchsurfing.org i stedi na prenocistu, a placaj prevoz. taman dodjes u kontakt sa lokalnim ljudima koji mogu da ti pokazu nesto... mislim i to je lutrija al malo je kontrolisanije od stopiranja.

Stopiram pre par godina od paraćina do jagodine i staje jen lik. Pitam ga dokle ide, on reče jagodina, ae upadaj, kul. Negde pred ulaz u ćupriju, stopira jedna tetka od oko 5 banke možda, ovaj lik staje, ona otvara zadnja vrata, beše to jugo skala čini mi se, pogleda vozača i mene i reče : Ju! Da sednem s dva muškarca pa da me siluju negde posle?! Marš tamo! i zalupila vrata najjače kolko je mogla, toliko da sam pomislio da je slomila staklo. Ovaj lik je iskulira, pogleda me i prekrsti se. Da sam na njegovom mestu, izašo bih i razdrao bih se na nju ljudski baš, jebote, stajem da te povezem, a ti me marširaš i umalo prozor da mi sjebeš?! Marš ti seljanko!

eto, to je neko moje iskustvo s autostopom....

Релација јужна Русија ил' Украјина ја не бих аутостопом искрено...

A je l' išao možda neko južno, tipa do Jerusalima autostopom? Imam ideju da 2014. idem za uskrs tamo autostopom, pa me zanima koliko je to izvodljivo?

Прва траса би требало да је лака, по Балкану неш' имати превеликих проблема, ал кад зађеш дубље у Анатолију имаћеш прво посла са Курдима који ратују са Турцима, па Сиријски грађански рат који блокира најкраћи пут, па онда сад ово са Палестинцима ко зна у шта ће да се претвори..
Чак и да се грађански ратови тамо смире за недељу дана, ја бих чекао три године ипак..

A na zapad, velite, može da se ide? Samo ne preko kroacije nego kroz ugarsku?

A probaj da skratiš trasu. Wizzair ima fine i džabe letove, nešto od ponuđenog ti se preklapa sa trasom. Idi aviJonom, a vrati se stopom.
Cenim da ti je preveliki zalogaj. Skraćenjem ture na pola dobijaš više vremena i para. Vredi?

Moja iskustva. Minimalna. Stopirala sam nekad davno i to samo "kuća-poso".
Stopere primam po BG-u, nikada u inostranstvu i retko van grada.

Stopere primam po BG-u

Ђе си неку ноћ код Сајма, стопирали ја и друг, није нико хтио да нам стане, морали пјешке на Вождовац. Јебига, касно било, 2 ујутру, а нисмо имали пара за такси и ноћни бус.

autostopom kroz ukrajinu i belorusiju ne bi ja... svasta mozes da dozivis kad udjes u kola a ne mozes da se sporazumes sa covekom.

Белорусија је парадоксално најсигурнија. Колико год запад пљувао Лукашенка, стопа криминала је смешна. Распитај се код камионџија, у свим осталим земљама спавају са штанглом под главом, у Белорусији остављају отворена врата без бојазни.