Prijava

Где може да се скине и да ли има превод за све епизоде?

Нема за све, рекао бих. За неке сезоне имају само титлови на енглеском. А може да се скине на торентима, рецимо. :)

Е јеби га кад нема превод. :Ѕ

http://www.prijevodi-online.org/serije/view/350/homicide-life-on-the-street
Превода нема за 4 епизоде 6. сезоне и 12 епизода 7. сезоне. Али кад стигнеш дотле, веруј ми да ћеш гледати са енглеским како знаш и умеш :)

Ево, ако стигнеш дотле и ако прођеш кратко пропитивање, наћи ће се бар четворо људи овде да свако преведе по једну епизоду.

А седму сезону нећете да ми преведете? :Ѕ Одо' у потрагу за торенте.

На чету ћемо то да обавимо, мораћеш да дајеш одговоре у року од 10 секунди, да будемо сигурни да не гуглаш.

истриповао сам је тема о клошарима и стритлајфу, па кренуо да пишем

Мене мучи питање шта се десило с Бејлисом на крају, па сам склепао неку теорију. Пемблтон каже Мајку да је ухватио двојицу данас, алудирајући на Џијевог убицу и Бејлијса. Али нечија рука је име лика ког је Бејлис убио написала плавом бојом. Да ли би то могло да значи да су ипак прећутали и да је истина откривена тек годинама касније? Јер плава боја се користи за баш старе случајеве.

Ух, баш ми се мучи меморија сад. Плава боја се користи кад се затвори случај који није био на табли. Тако да је тај случај затворен на крају филма. Сад не знам да ли мислиш да су прећутали на крају филма или да су прећутали раније, па је случај решен сад. Ако је ово прво, рекао бих да нема шансе да се то десило. Два разлога: Бејлис је убица, Френк је решавао случај. :)

Био је на табли. Али и да није, мислим да се плава користи само за баш старе случајеве, поприлично сам сигуран у то. Бејлис је убио на крају седме сезоне, кад Френк није ни био ту. На крају филма, Бејлис му говори шта је урадио, али му овај након поприлично дугог разговора и расправе каже да не може да га ухапси и онда одлазе заједно у зграду. Одмах затим следи писање имена на табли, а нешто касније Френк каже да је "данас ухватио двојицу". Јебем им мајку, намерно су оставили тако нејасно, да свако тумачење има неко покриће, али ниједно нема скроз убедљиво.

Креће на сат и 11 минута:
http://www.youtube.com/watch?v=CzVPCSao5wY

Колико се сећам плава се користи за решене старе случајеве. Сад гледам и очигледно сам заборавио да се на почетку године нерешени случајеви уписују испод доње црте. Мада то и није битно за поенту. Сећам се да није Френк решавао случај, више сам хтео да додам још један аргумент на то да је Бејлис ухапшен самим тим што Френк зна ко је убица.

Мислим да кадар писања имена у плаво недвосмислено говори да је Бејлис ухапшен. Сад даље може да се дискутује да ли се сам пријавио или га је Френк пријавио. За то нема назнака у филму. Ако ти још није довољно збрке, можда је и сам Бејлис написао име у плаво. :)

Ja mislim da je plava za neresene stare slucajeve... Kad ih rese oni ih upisu crnim markerom...
Bejlis mi je u tom trenutku postao opet gotivan... Serija se i na kraju vrti oko njega, pocinje njegovim dolaskom, evoluira zajedno sa njim i na kraju se gasi kad i on...

Ја сам прилично сигуран да је плава за решене случајеве из претходних година. Кад будем стигао пробаћу да нађем неку епизоду где се пише плавом бојом.

Pa imas onu epizodu kada se resava neki prastari slucaj sa nekim matorim Ircem rasistom... Mislim da je iz predposlednje sezone... To je valjda prvo nereseno ubistvo u Baltimoru... Takodje mislim da se tek u trecem serijalu pojavljuje prvi put plava boja na tabli...

Нашао сам ту епизоду. То је 21. епизода 6. сезоне. Док не погледам не могу са сигурношћу да кажем, али википедија каже овако:

and Falsone takes great pride in writing Slone's name on the Board in blue ink as a cold case that has been solved

Ево, то је то:
http://www.dodaj.rs/f/2W/Mq/4QwRKdYv/falsone.png
Фалзоун уписује плавом бојом име жртве након решеног случаја.

He, misterija plavog markera je resena... Znaci Bejlis je iza resetaka...

Користи се кад се реши стари случај, али сам мислио да морају да буду баш стари. Пошто се плава боја јављала са случајем тог Ирца и у неком Манчовом случају кад су ископали кости на паркингу, нека пљачкашица банака убијена 15-20 година пре тога. А овде није прошло више од 2-3 године. Али признајем да сте у праву, да ми не ваља теорија, ено тамо на 13:50 Мелдрик каже "колд нешто", превели су "бајати скот"... Не могу да се помирим са Бејлисовим падом :Д

Сад гледам и очигледно сам заборавио да се на почетку године нерешени случајеви уписују испод доње црте.

Ја се не сећам овога из серије, могуће је да су увели за потребе ове сцене кад Бејлис угледа име.

Ја се не сећам овога из серије, могуће је да су увели за потребе ове сцене кад Бејлис угледа име.

Хм, ја сад немам појма одакле ми то, али ми је у глави да се на нову годину бришу случајеви са табле и да се нерешени упишу на само дно.